Tas nav nekas unikāls valstīm kurās ir daudz velo, tas pats ir Ķīnā, Japānā + veselas velo-lūžņu utml. pārstrādes vietas - tipa reizēm tur pat ir tāds joks ( pat ASV pats esmu novērojis)- stāv velis vismaz gadu, piesiets pie pārvada margas, jo kāds "nopizdjījis" šķiet ka sēdekli, un protams riepas paliek tukšākas un ar laiku vēl kaut kas pazūd, iespējams pat owneris pazaudējis slēdzenes atslēgu, un beigās municipālajam dienestam tas štrunts "jākniebj nost" un jāved uz "miskasti" ... Francijā, Vācijā tādi tukšām riepām, kaut kas noņemc utt. ar redzēti, jo reāli pilsētas velo novietnes ir problēma (apskrūvē, un man pat pašam ASV pie skolas ir bijis ka tupa tikai pārkniebj bremžu troses - kāpēc -HZ - moš kāda "mīļāko vietu" novietnē aizņēmu ...) + vietām kur nav velo kur bāzt - kādam var arī nepatikt ka pieķēdēts teiksim pie loga restes, vai citas vietas viņa privātīpašumam - nu un tad kad privātīpašniekam iestājas ZB - tad arī "kanāls" var būt "labs risinājums" ...
Es Rīgā arī esmu redzējis pieslēgtus velosipēdus kam kaut kā trūkst un var redzēt tas ričuks tur ilgi stāv; niezēja dabūt kādu instrumentu slēdzenes pārvarēšanai un savākt detaļām

Imigrantu pilnajā Peterborough bija diezgan parasti redzēt centrā pie ričuku turētājiem pieslēgtus rāmjus...
argumenc - sūc, nāves rēķina uz nobrauktajiem kilometriem. Citādi Persijas līča valstis būtu visdrošākās velosatiksmei, jo nāves=0 (neviens nebrauc, jo pārāk karsts priekš velobraukšanas)