Visādas sarunas par pasaules politiku 2021.

alexjones Reģ.: 21.11.2021

Šeit tādi teksti iederētos labāk.

msh

WALA rakstīja: Par PSRS - pārdots man nav nekas, bet arī tajā laikā dzīvoju bēdu nezinādams, bet jā zinu kā citiem takā greizajā valstī gāja arī sūdīgi. Tam laikam mums bija lieli "blati" praktiski visur, izņemot varbūt pie auto iegādes ne, ar ģimeni tirgojām dārzeņus, ar neretiem braucieniem uz Ļeningradas tirgu ar pilnu "fūri" un ne to pašu tukšāko pagrabu. Jā bija arī sīkajiem pa reizie ko pastrādāt. Man personīgi nav nevienas sliktas atmiņas. Nē to valsti man atpakaļ nahren nevajag, tā ir iekārta kas pati sevi sagrauj izņemot varbūt gadījumus,

kad diktators a la Staļins visus īsā pavada tur, citādi tā sistēma pie mums strādāt nevar.

Ja jau tu saki ka to iekārtu mums nevajag, tad kāpēc pats fano par demokrātiem? Tā saucamie liberāļi, pie kuriem pieder arī demokrāti, no komunistiem atšķiras tikai ar to kā tikt pie varas - komunisti vispirms ar brutālu spēku sagrāba varu un tad izveica darbības lai nodrošinātu varas palikšanu savās rokās - liberāļi darbojas demokrātiskas sistēmas ietvaros, veicot vajadzīgās sabiedrības izmaiņas lai ievēlēti tiktu viņi - māca pareizo vēsturi un pareizo domāšanas veidu skolās un universitātēs, ar kaut kā atmešanu uzpērk kaut kādus vēlētāju slāņus, ielaiž visādus imigrantus, kuri pēc tam lielākoties kļūst par viņu vēlētājiem, panāk lielāku vai mazāku cenzūru, un tā varētu turpināt.

Par universitāšu kvotām tu kaut ko neesi sapratis. Es par to dabas parādību, par kuru ir dzirdēts šur tur rietumos - iestāties universitātē dabū tikai tie, kam augstākās atzīmes - bet paņem uzliek ka, teiksim, kursā 20 purniem jābūt melniem, tb garantē tās vietas cilvēkiem ar melnu ādas krāsu, neatkarīgi no tā, kā viņu atzīmes attiecas pret pārējajiem - no kā pēc tam attiecīgi cieš mācības...

Par imigrāciju - pirmā doma izlasot to tavu tekstu - bļin, tu spēj domāt arī par kaut ko citu kā tikai naudu?! Palasot šajā forumā tādu kā tu, tekstus, es tiešām nebrīnos kāpēc eiropas politiķi ir tikuši tik tālu un valstis un tautas tik tālu nodzīvojušās - ja tā vietā lai uztrauktos par savu tautu un savas tautas demogrāfisko stāvokli, uztraucas par ekonomiju... Tas tā, subjektīvais moments. Objektīvais moments - jeņķu situācija - imigrantu nācija, kura teorētiski un idejiski spēj asimilēt visus tos imigrantu barus. BET ir viens maziņš sīkumiņš - valstij vajag noteiktu veidu imigrantus, un visas normālas valstis savas robežas kontrolē. Un ASV dod gadā 1 miljonu imigrantu vīzu, cilvēkiem, kuri tiek uzskatīti par derīgiem. Tad kāpēc tev šķiet pieļaujami pieļaut nelegālo imigrāciju? Kam vajag nelegālos imigrantus? Pats gribētu dzīvot kādu bandu pārņemtā rajonā?

Tas par ASV. Eiropā ir bēdīgāk - eiropā ir normālas nacionālās valstis, nevis kaut kādas imigrantu jaukteņvalstis - te nemaz nav diskusijas, kāpēc imigrācija ir slikta, sevišķi pie tā ka pamatā imigranti ir musulmaņi.

WALA

19.09.2019 21:34

Kādā bandu pārņemtā rajonā, tu zini ka šī problēma ir saistīta tiešā veidā ar to kā mēs attiecamies pret citu ādas krāsu? Segregācija rodas apkāttējās attieksmes dēļ, un reizēm ar stulbu politiķu dēļ.

Un cik ērti ir tupēt un sūkt alu un bļaut pilnā rīkle ka imigranti ir slikti, un patiesībā neko nerisināt, un nedod dievs ka situācija mainīsies un būsim spiesti stiep savas pakaļas prom no savas zemes(tikai tas var galīgi nebūt tas iemesls kurs msh pirmais iešausies prātā). NFR 2021 Live NFR 2021 Live Free

 
ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
0 0 Atbildēt

Ko tāds alexjones te grib!!?? Kaut kas jauns? Bet nu pofig, ir jauns tofiks

Un tu re ko, ko nevar ar mazu to var ar lielu, ko nu tur

www.db.lv/zinas/dani-gatavi-latvija-ieguldit-miljardus-505264

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 3 Atbildēt

Korektāks virsraksts - Dāņi gatavi ar savu miljardu ekobiznesu pietirst Latvijas jūras teritoriju. Kas notiks ar tiem monstriem, kad tie sasniegs savu mūža galu? Vai tiešām domā, ka dāņi investēs nākamos miljardus sakopšanā, jeb vienkārši pametīs atkritumus, kā tas ir noticis līdz šim ar savu laiku nokalpojušajiem vēja parkiem?

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 0 Atbildēt

nu jā, toties tie citi 'dāņi', kas citas jūras piedriš ar naftas pumpīšiem, un citas ielejas ar ogļraktuvēm, tie ir gan tie labdari, kas visu aiz sevis saslauka, ja?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 0 Atbildēt

Nē. bet tev to nesaprast, jo ārpus propagandas nedomā. Atšķirība ir cenā un varā - ar fosilajiem kurināmajiem tā ir pazaudēta, tapēc jāpiedirš pasaule ar atkritumiem, kamēr var.

Vēja/saules enerģijas liktenis ir tāds pats kā "ekonomisko spuldžu" - īsā laikā varas interesēs saražot kaudzi bīstamo atkritumu starp reālajiem risinājumiem. Ekoloģijai noteikti būtu bijis labāk "pavilkt" ilgāk kvēlspuldzes, līdz sagaida LED. Bet nē - varnešiem pa vidu ar ediktiem vajadzēja uzspiest to drazu.

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 1 Atbildēt

Luminiscences spuldzēm nav ne vainas, manā saimniecībā vēl joprojām tiek diezgan plaši izmantotas. Ir, protams, savas nianses - ne visām telpām der. Bet piekrītu - tas karš pret kvēlspuldzēm bija totāls murgs.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Nē, luminiscences spuldzēm nav nekādu plusu - es vēl nesen domāju ka tās vismaz karstumu iztur, bet tad man viens čalis paskaidroja ka tur iekšā ir elektroniskais balasts, tātad pat karstumu netur, bet tā - vajag laiku lai iesiltu, pāris reizes neekonomiskākas par diožu spuldzēm, trauslas un ja sasit, bīstamas.

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

1) Plašāks gaismas spektrs, līdz ar to gaisma ir patīkamāka.

2) Smukāks dizains, ja spuldze ir redzama

3) Kalpo ilgāk

Vēl pirms dažiem gadiem: 4) Nebija pieejami ziemas apstākļos ārā lietojami ledi, ekonomiskās tādas bija nopērkamas jau sen

5) Ekonomiskās bija pieejamas krietni spožākas nekā visjaudīgākie ledi. Šodien jau arī ledi ir pieejami pietiekami jaudīgi.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

1) Muļķības. Vienīgais tāda veida mīnuss - jādomā kurā veikalā un ko pērc - es pa lielam visas savas spuldzes esmu pircis depo - cik sanācis pirkt kuršos, tur lielākoties rodas morga gaisma, vai kaut kas uz to pusi, kamēr depo spuldzēm parasti ir silti baltā gaisma. Ja gribas silti baltu prožektoru, tas gan būs jāmeklē kaut kādā specifiskākā veikalā.

2) Muļķības - kas tajā spirālē ir smukāks? Un ja gribas kaut ko smuku - ir nopērkamas tās diožu spuldzes kas pēc kvēlspuldzēm izskatās

3) Apšaubu - jā, ir zināms brāķa procents diožniecēm, bet ne īpaši liels.

4) Kas tie par brīnumiem? Ar ko tad tās spuldzes atšķiras no parastajām? Man pirmā dzirdēšana par kaut ko tādu un tāpēc vismaz piecus gadus atpakaļ es dažādos šķūnīšos un tamlīdzīgās telpās esmu saskrūvējis parastas depo diožu spuldzes, un nekāda vaina.

5) Kad, pirms 15 gadiem? Es pāreju uz diodēm uzsāku pirms 9 gadiem, pat tolaik diožu spuldzes bija pieejamas adekvātas.

darklight Reģ.: 29.10.2013
1 0 Atbildēt

Sāku jau drukāt rupju komentāru, tad paskatījos uzmanīgāk - runa ir par parku jūrā. Tad tā varētu būt atbalstāma iecere! Bet vispār šo vajadzēja likt ekoloģijas topikā.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Varēji vien rakstīt. Iespējams citi vēl kādu jaunu vārdu iemācītos

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Topiks ir par pasaules politiku, bet uzreiz komenti ko dāņi grib darīt pie mums. A ko viņi pie sevīm dara?

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
1 0 Atbildēt
imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Man diez ko nepatīk, ka cilvēce nākotnes enerģijas avotu saskata hipertrofētās vējdzirnavās. Horizontālās ( turbīnas ass novietojums ) vējdzirnavas izgudrotas vēl pirms m.ē. 9.gs. un elektrības ģenerēšanai pielietotas kopš 19.gs. beigām.

Kopš es uzzināju, ka 99% planētas Zeme ir karstāka par 1000C, zemes dzīļu karstuma enerģija pietiks jebkuram cilvēku skaitam uz zemes visām paaudzēm, kas vēl nāks un pastāvēs ilgāk, kā pati Saule, esmu kļuvis ģeotermālās ( plus kodolenerģijas ) piekritējs.

5 km dziļumā ir 170 C, 10 km dziļumā 370 C vidēji. Un tā ir sasniedzama jau tagad, dziļākie naftas urbumi sasniedza 10 km dziļumu jau ap 2010.gadu. Baidos, ka dzīšanās pēc labi aprobētās vēja enerģijas atņems finansējumu daudz perspektīvākās ģeotermālās enerģijas apguvei.

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
0 0 Atbildēt

Nu pēc tava nākamā ieraksta skaidrs, ka esi teorētiķis-tukšpļūtis, kurš kaut kur sagrābstījis virspusējas zināšanas par procesu un tikai vālē. nav ne izmaksu, ne pieejamās infrastruktūras un risinājumu analīzes.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Izmaksas ? Viens dziļurbums apm. 5 miljoni EUR. Diemžēl nevaru pateikt tā ekonomisko efektivitāti. Bet daudzas ģeotermālās stacijas jau strādā arī Eiropā: "Minhenē vietējais uzņēmums Stadtwerke München (SWM) jau pārvalda piecas ģeotermālās stacijas, un tā mērķis ir līdz 2040. gadam nodrošināt iedzīvotājus ar 100% atjaunojamo enerģiju..Politiskās gribas trūkums ir galvenais šķērslis ģeotermālās enerģijas ceļā, intervijā EURACTIV šī mēneša sākumā sacīja Eiropas Ģeotermālās enerģijas padomes politikas vadītājs Sanjeevs Kumars."

www.euractiv.com/section/energy/news/sun-beneath-our-feet-the-european-cities-turning-to-geothermal/

Bet cerības uz projektā esošiem vēja parkiem par pašreizējām materiālu biržas cenām arī ir tukšpļūtīšana. Vai tu zini, ka , piem. 30 GW vēja parkam vajag 21450 tonnu retzemju magnētu, kuru praktiski vienīgais piegādātājs ir Ķīna ?

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Problēma ar ģeotermālo pamatā saistāma ar to, ka zem 100C ir vājas tehnoloģijas enerģijas konvertācijai. Secīgi tie urbumi vajadzīgi dziļi un daudz / resni.

Domāju, ka tiklīdz apgūs enerģijas atgūšanu zem 100C, zibenīgi šis tiks iedarbināts. Arī klimata kontrolei tas noderētu

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Ja samazināsies pieprasījums pēc ogļūdeņražiem, atbrīvosies esošie naftas urbšanas agregāti un firmas meklēs citus pasūtītājus urbumiem. Tā, ka nākotnē urbumi varētu palētināties.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 1 Atbildēt

Atgriežoties pie pasaules politikas: ASV pēdējā laikā bija aizņemta ar Kaila Ritenhousa lietu ( Kyle Rittenhouse ). !8. gadīgais jaunietis, bruņots ar populāro pusautomātisko šauteni AR15 bija iekūlies vietā, kur notika parastā dumpošanās pēc melnā sašaušanas konfliktā ar policiju 25.augustā Kenosha pilsētā. Rezultātā viņš sašāva vienu balto white trash, kurš viņam uzbruka ( nesen no cietuma, un bruņots ar tāpēc nelegālu pistoli ) un nošāva pāris black trash, vienu kurš viņam iesita ar asfalta dēli, nogāza zemē, un gribēja atņemt šauteni un otru, kurš viņam gribēja uzlekt uz galvas, kad Ritenhauzs jau gulēja zemē.

Tiesa, saprotams, būtu gribējusi viņu notiesāt par slepkavību, lai nomierinātu melnos un tie kārtējo reizi nedumpotos, bet , tā kā notiekošais bija ticis filmēts no visām pusēm, viņu nācās attaisnot un notikumu klasificēt kā pašaizsardzību, ar ko, saprotams, daudzi ( pārsvarā demokrātu nometnē ), un, saprotams daudzi AA ( afroamerikāņi ), bija neapmierināti.

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
2 1 Atbildēt

Paskaties bildes, un pasaki, kuri divi tad bija ne baltie. Nudien interesanti.

heavy.com/news/criminal-records-rittenhouse-victims/

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Paldies, ļoti labi. Es domāju, ka viņš nošāvis to melno puisi, kurš gribēja viņam uzkāpt uz galvas. Man tiešām bija slinkums piebāzt galvu ar šīs lietas niansēm, un par to es uzrakstīju tikai tāpēc, ka neviens cits to nedarīja. Atbalstu ikvienu papildinājumu un labojumu.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

lynx85 rakstīja: Paskaties bildes, un pasaki, kuri divi tad bija ne baltie. Nudien interesanti.

heavy.com/news/criminal-records-rittenhouse-victims/

Ne jau tikai ādas krāsa nosaka - "balts vai melns".

Tie bija aktīvi BLM atbalstītāji. Tāpēc arī citi nēģeri tagad cepas un taisa jaunas demonstrācijas. Nejau tāpēc, ka baltais nošāva balto.

Baidens, merķele arī ir balti. Bet viņu politika ir melnāka par Ganas nēģeri.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti