Brīdina par iespējamo ēdiena trūkumu pasaulē 2022 / 2023

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Covid pārdzīvojām, tagad krievijas karš, bet vēlāk sola badu. Kādas prognozes!?

 
1 2
Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Vispār tur arī alus ir lēts. Vienu brīdi uz akciju likās ka bija tērvetnieks. Protams, uzlīme virsū tāda žēlīga(prasta) bet pildīts LV.

Čehijā pildītais alus ir OK. Nevajag vienkārši pirkt pašu lētāko.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

WALA rakstīja: Mainās un ļoti daudzas lietas, nevienai pusei nav pieejami mani biometriskie dati, ja vien es neesmu noziedznieks vai ļoti specifisku profesiju pārstāvis, vai neesmu piekritis, ka darbadevējs tos glabā telpu piekļuvei, tyr kur šādu piekļuvi izmanto. ;)

Arī teiksim liecinieku aizsardzības programmas spēj mainīt daudzas lietas, bet ja kādam būs tiesības glabāt un pieprasīt biometriskos datus, tas visu šo pasākumu salaiž dēlī jau pamatos .... (tiesa lielākā daļa tautas kas nonāk šādās programmās tāpat izrādas esam vairāk kā stulbi ...)

Tiesības PIEDĀVĀT un glabāt biometriskos datus ir jau sen - kā pats pareizi minēji. Un spēja propagandas rakstā izlasīt "PIEPRASĪT" neko daudz neliecina par tavu objektivitāti situācijas novērtējumā. Un tā no otras puses - vai tiešām tu visur ej cimdos? Tavus pirkstu nospiedumus var iegūt jebkurš un elementāram stāvvietas operatoram jau ir iespēja tos sasaistīt ar tava auto numuru, kuru pats ar šo nospiedumu ievadi. Problēma, ja tādu saredzi, ir personas izsekojamība, kuru jau tagad bankas nodrošina pilnā mērā - un kuru visvairāk interesē, lai tie privātie kantori, kuriem ir šādas iespējas, par visu ziņotu? Tev mīļās komunistiskās valdības... Par ko čīksti?

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Izsekošanu nodrošina video kameras pilsētās, iestādēs, ka arī mobilo telefonu operatori.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 3 Atbildēt

Abi divi rakstat muļķības, video kameras nenodrošina iespēju izsekot kādu, ja viņš slēpjas, to vislabāk nodrošina mobilie telefoni, bet arī var apzināti no tā visa izvairīties.

P.S. Brady - manus pirkstu nospiedumus būs grūti iegūt veikalā vai bārā (nē ne neiespējami, bet ļoti, ļoti grūti) , bet tie protams ir uz atsevišķām manām ierīcēm ...

P.P.S. un darba specifikas dēļ ar lielu varbūtību mani pirkstu nospiedumi ir vairāku valstu "arhīvā", un Brady runājot par komunistiem - tiem neinteresē tavi pirkstu nospiedumi un biometrija, tiem interesē tikai lai tu nevazājies tur, kur komunisms izskatās draņķīgi, biometrija savukārt interesē visas tās valstis kas ir antikomunistiskas .... ;)

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 2 Atbildēt

WOW... Nosauksi tās "visas antikomunistiskās valstis"? Es principā zinu tikai vienu vērā ņemamu - fašistisko Krieviju.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 4 Atbildēt

Kad tu pēdējoreiz esi ASV vai Kanādā bijis ?

Krievija un biometrija, tu smejies vai , nav tyr nekā pat yz to pusi, tur čakarē tos kuri nemaz neslēpjas, visiem citiem jamie pat tuvu netiek .... pie kam tas "TUR" nav komunisms ....

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Nopietni? Tu apstiprini manis teikto, iedomājoties, ka apstrīdi

Protams, ka mūsdienu komunisma citadeles Kanāda un (demokrātu) ASV ir ārkārtīgi ieinteresētas biometrijā - tāpat kā EPSRS cēlāji Briselē. Bet Krievijā, kuru tikko nosaucu par fašistisku, NAV komunisms - tieši tā, kā tu pareizi norādi.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 4 Atbildēt

Sevišķi gudrs tu neesi, gribi parunāt par Trump(a) laiku ??? Jeb tagad arī viņš "tavas retorikas" atbalstam ir pieskaitīts komunistu nometnei ????

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nu jā, sevišķi gudrs neesi. To, ka ASV uzrakstīju ar piebildi iekavās, jau tu laikam nemaz "nepamanīji"...

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 5 Atbildēt

ai, ai, ai, liec iekavas vai nē, kurš tur bija tas prezidents kurš ar lielu vērienu sienas būvēja un citas muļķības ap to darīja ???

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Kurš ir tas muļķis, kam tās sienas biometriskas? Ak jā - TAS prezidents bija, piemēram komunists Obama, kura laikā tika uzbūvēts visvairāk sienas pēc kopgaruma. Tramps gan nenoliedzami to sienas būvniecību vairāk izmantoja savā retorikā, bet realitātē vairāk laboja Obamas korumpēto būvnieku brāķus, nekā jaunus posmus.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 4 Atbildēt

Pastāsti vēl kaut ko, tas ir jau konkrēti uzjautrinoši, kā vislielāko brāķi mēģini piesmērēt citiem prezidentiem ...

Bet es jau saprotu ka Fox News "virsrakstu serferis" cer ka citi arī tikai virsrakstus izlasa ....

P.S. bet prieks ka esi pamanījis, ka vienīgais Trump(a) "lielais darbs" ir tukša muldēšana ....

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nu re... Klasika. Pārej uz meliem un ad hominem. KBJ.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 4 Atbildēt

Nē tas nav "Ad hominem", tas ir par to ka tu bejēdzīgi tērē citu laiku, absolūti neko jēdzīgu nepievienojot diskusijai ;)

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 4 Atbildēt

P.S. te tev tā lasāmviela izklaidei par fiziskās sienas uzturēšanas izmaksām un dažiem citiem faktoriem:

www.brookings.edu/essay/the-wall-the-real-costs-of-a-barrier-between-the-united-states-and-mexico/

Buša siena:

www.nbcnews.com/id/wbna32898302

Obamas siena:

news.stanford.edu/press-releases/2018/11/15/border-wall-cameefit-u-s-workers/

Trampa siena:

www.cato.org/blog/cost-border-wall-keeps-climbing-its-becoming-less-wall

bet ja gribas diskutēt - neapstājies pie šiem, palasi un paroc tālāk, bet nu tikai šī foruma tēma gan bija par kaut ko citu ...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Protams ka bija. Bet tev jebkas, kas norāda uz komunisma lomu aktuālajos procesos noved pie histēriskas kviekšanas par Trampu. Diezgan tipiski, protams. Bet nez vai pie vēsturiskā golodomora un tagadējām Ukrainas graudu eksporta problēmām arī Tramps vainīgs? Jāatzīst jau laikam, ka vismaz netieši jā, jo vismaz kaut ko bez runāšanas viņš izdarīja - noorganizēja Zelenskim ceļu uz Baidena ielikteņa Porošenko gāšanu.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 4 Atbildēt

klauns gatavais, bet nu nekas vismaz uz orģinālo tēmu kaut kā esi pamanījies atgriezties ...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Ne jau man tagad ir problēmas. Tev kautkā jāizlokās, ka man, kas laicīgi norādīja, ka komunisti Rietumos ir patiesie Putina atbalstītāji un finansētāji, kas cenšas rādīt ar pirkstu uz citiem, nebiaj taisnība... Tavējie ir iznākuši "no skapja" un neslēpj, ka vēlas "saglabāt Putinam seju".

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 4 Atbildēt

Man nav jāizlokās pat nevienu gramu, tava ignorance tevi pašu kapitāli iegāž, jo atrast faktus kas tavu retoriku "iebāž maisā" ar vienu paņēmienu ir vieglāk par vieglu, var pat vienkārši oficiālo budžetu, vai statistiku paskatīties, tik nu es vēl neesmu pamanījis nevienu apgalvojumu kurš kaut drusku tuvotos patiesībai, lai būtu vērts par to diskutēt ;)

T.i. man nav intersanti un aŗi nesķiet noderīgi apstrīdēt absolūtas muļķības ...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Izklausās ticami. Tev ir tik "neinteresanti apstrīdēt muļķibas", ka esi spiests ķerties pie ad hominem un meliem, lai to darītu.

Kas principā pierāda tieši pretējo - izmīsīgu vēlmi apstrīdēt un pretargumentu neesamību.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 4 Atbildēt

Tas arī būs tav vienīgais pienesums diskusijai, kā komentēt to kas man nav intersanti, vai kā es "mēģināju pāriet" yz ad hominem ???

Šī diskusiju "stratēģija" no tavas puses nav nekas jauns, tādēļ nesūdzies ka kāds saka ka kaut kas "diskusijā" at tevi ir stipri neintersanti ....

Mani interesē pierādāmi vai loģiski izsecināmi fakti, nevis tukšpļūtīšana ....

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Interesanti, ka ad homiem un meli, ar kuriem tik aktīvi piedalies diskusijā acīmredzot tavā izpratnē ir "pierādāmi vai loģiski izsecināmi fakti, nevis tukšpļūtīšana".

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 4 Atbildēt

Tātad tu "lai nepiesārņotu savu prātu" ar reāliem faktiem neesi pacenties pat izlasīt pa diagonāli tos linkus ko iemetu. Nu neko neliecies traucēts

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Atkal jau kaut kas no azotes izvilkts. Tajos linkos nav nekā par taviem ad hominem un meliem, kuros esi pieķerts.

Bet kā mēs labi zinām ad hominem un meli ir rīku komplekts, kas tiek izmantots lai apstrīdētu patiesību, nevis cīnītos ar "tukšpļūtīšanu". KBJ.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 4 Atbildēt

Nu izstāsti kāda bija vērtība šim tavam komentāram tavā prātā, man ir ļoti intersanti yzzināt kur ir tas "joks" un būtība šādam praktiski atkārtotam tekstam pēc būtības nepasakot vispār neko ?

Tu pat nenosauc kas ir tie "mani meli" ...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Piemēram, tavi meli ir melot, ka nenosaucu. Jo iepriekš ļoti konkrēti nosaucu:

Vispirms meloji, ka mūris ir Trampa projekts un pec tam atzini, ka labi zini, ka tajā ir iesaistīti visi pēc kārtas un "Trampa" tas ir tikai propagandas naratīvā. Kad tevi pieķēru melos, sāki izlocīties ar to, ka jāskatās esot budžeta nianses, atkarībā no prezindenta politiskās pārleicības vainīgs var būt nevis prezidents, bet gan atbildīgā institūcija un vispār viss ir pareiz jo... Tramps par to visvairāk runāja.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 4 Atbildēt

apzīmējums "Trampa projekts" ir tevis radīts izteikums nevis manis minēts fakts, piedevām es ar nolūku uzrakstīju tā ka "zinātājs" Bradypus piedomāja klāt lielāko daļu no tā ko vispār pat netiku teicis, uzķēries, un pamatīgi, jo tie kas tiešām kaut ko zinātu par šo tematiku uzreiz nelektu "uz ecešām" par to ka tas attiecas uz Trampu, viņi zinātu ka tas vienādi attiecas arī uz Bušu, tāpat kā zinātu par Obamas attieksmi pret sienu, un to kādi budžeta apmēri kurā laikā tam tika veltīti ... Un jā Obamas laikā arī pietiek neveiksmju, kuras Obama atbalstīja, bet tā kā tavi mīļotie informācijas avoti par to neko nesaka, un pat nespēj no sevis izspiest šos 2+2, tad norādes nedošu.

Un budžets vienkārši un saprotami parāda kas un cik lielā mērā ar muļķībām nodarbojās, ja tik ir kāds kurš tajos skaitļos ieskatas, tā ka tā nav izlocīšanās bet precīza info katram kurš grib uz to palūkoties ārpus mediju atgremotā ...

Un te man netīšām iekrita labs un uzjautrinošs video kas man tieši asociējas ar tevi ( kaut tēmturis šim ir Kovids):

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Jautri kā tas, kuram ir tik "vienalga un neinteresanti", pats "lec uz ecešām" un ķeras pie ad hominem un meliem, bet pārmet to otram. Paldies, ka atgādināji, ka jūsu "diskusijas rīku komplektā" pie diviem iepriekšminētajiem ir jāpieskaita arī projekcija.

Video diezgan trāpīgs. Tas kā tevis atbalstītais noziedznieks izvairās no atbildēm uz jautājumiem un melo ir lielisks piemērs, kādēļ pat ASV senāta izmeklēšanas ir kļuvušas par cirku, kurā jau sen nav vērts nopietnus jautājumus uzdot pēc būtības, kā rezultātā daži senatori ir ķērušies pie troļļošanas, lai vismaz kaut kādu jēgu piešķirtu visādi citādi iestudētajām izmeklēšanām.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 5 Atbildēt

Jā cik labi ka var uzdot jautājumus neļaujot dot pilnīgas atbildes, jā tādu taktiku mēs labi pazīstam, jo diemžēl citādi parādītu iztaujātāja liekulību ...

Un teātris tas ir tāpēc, ka lai kādu ar šādu izmeklēšanu iedzītu stūrī ir jābūt taustāmiem faktiem, nevis izdomātiem/iedomātiem ;)

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 5 Atbildēt

Sorry ka šajā tēmturī !!!!

P.S.tā vispārējai zināšanai -

sienas būvniecība tik iniciēta "ar jaunu sparu" un atvēlēts budžets Buša laikā, tajā laikā arī nopietni tika attīstīts biometrisko datu ievākšanas un kontroles vēstniecībās un uz robežām virziens.

Obamas/Baidena laikā tika turpināta sienas celtniecība, ar patiešām iepsējami lielāko kopgarumu un bez jēdzīgas izpētes uz uzskaites, vai no sienas vispār ir kāda jēga, taču jāņem vērā ka šis likumprojekts jau bija gan apstiprināts kongresā iepriekš, gan arī iebudžetēts, l'diz ar ko lielākais sliktums bija faktā, ka neviens pat necentās mērīt tās efektivitāti un /vai jēgu.

Un tad nāk Mr. "tukšplūtis" un ar jaunu sparu iegāž miljardus, kaut jau bija parādijušies oficiāli pētījumi un pat auditi par to cik bezjēdzīga ir siena, un cik daudz tas ilgtermiņā izmaksās ... un celt sājā brīdī vēl lielāku un dārgāku ... nu laikam to tikai Bradypus & Co spēj saprast ...

Bet tas aboslūti nenozīmē ka Obamas laikā nebūtu daudz lažas uz robežām izdarīts ( piem. visādi eskperimenti ar vidoenovērošanu un lidar tipa sistēmām), taču vai to var saistīt ar tieši Obamas/Baidena inciatīvām, arī labs jautājums, katra valsts iestāde (kā DHS) tomēr pati izvirza kaut kādas prioritātes savu darbības uzdevumu veikšanai un mērķu sasniegšanai...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

"Obamas/Baidena laikā tika turpināta sienas celtniecība, ar patiešām iepsējami lielāko kopgarumu un bez jēdzīgas izpētes uz uzskaites"

Nu bet ko tad es saku? Mauca uz nebēdu - lai tik otkati griežas. Tapēc Trampam nācās labot.

"taču vai to var saistīt ar tieši Obamas/Baidena inciatīvām, arī labs jautājums, katra valsts iestāde (kā DHS) tomēr pati izvirza kaut kādas prioritātes savu darbības uzdevumu veikšanai un mērķu sasniegšanai"

Oi... Nuja. Tramps visu darīja personīgi, bet visas Obamas/Baidena lažas nemaz nav viņu vaina. Tipiski.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 5 Atbildēt

1. Tu izlasi ar kaut ko blakus "tiem Fox News veidīgajiem virsakstiem", tad nebūs viegli apstrīdamas muļķības jāraksta.

2. Un kā gan tu nosauktu paša Trump(a) lobētu budžeta palielinājumu un "reklāmas kampaņu" ap to , vai par Kongresa vainu, vai varbūt Obamas/Baidena ????

Jā noklūsēt un apstiprināt priekšgājēja izveidotu budžeta herņu ar apšaubāmu efektivitāti tas arī nav baigi labais darbs ... tomēr tam netika atvēlēts kosmisks budžets un pat ar Buša laiku to varētu nosaukt pa mazu budžetu ...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

1. Nu laikam jau nekā cita tavā argumentācijā vispār nav, izņemot FOX. Nožēlojami.

2. Ko tu ar to gribēji vispār pateikt? Vienā un tajā pašā situācijā tev viens gadījums ir "paša prezidenta lobēts", bet otrs - "prezidents jau neko, tur iestādes vainīgas". Tak izlem vismaz priekš sevis, kā tur tā sistēm ir iekārtota - prezidents lemj vai iestādes. Bet glumiķība, kuru izrādi tikai apliecina, ka tavi argumenti bez tās vispār nav iespējami.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 5 Atbildēt

Šito pastāstu tu visu esi pats sacerējis, es nevienā brīdī neminēju par to ka kāds ir nevainīgs, pie kam ja būtu tāds lābāks žurnālists/analītiķis par Fox kadriem, tad zinātu, ka Obama un vēl daži Demokrāti atblatsīja sienas būvniecību arī pirms savas prezidēšanas termiņa, lai arī ne tik ļoti ar putām uz lūpām kā dažs cits ;)

Tāpēc kā jau teicu - pamatoti ir pārmest to ka sienas efektivitāte netika vērtēta.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nez kuru "pastāstu"? To kurā tu pievērsies ad hominem argumentācijai, piesaucot Fox. Vai to, kurā piemēro dažādus standartus prezidenta atbildībai par vienu un to pašu procesu, atkarībā no prezidenta atbilstības tavai politiskajai pārliecībai?

Bet paldies, ka atzinies apzinātos melos. Pirms pats uzrakstīji, kāda ir Obamas loma mūra celtniecībā, tavu iepriekšējo apgalvojumu par to, ka tas ir Trampa projekts, vēl varēja uzskatīt par nezināšanu.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 5 Atbildēt

KO nu lokies, visi (arī tu ) labi saprot ko kurā brīdī ar to tiku domājis ...

Es varbūt neesmu sevišķi skaidri vai precīzi izteicies, tā lai Bradypus nevarētu tik prasti piesieties , bet arī tev nebūs izdevies paspīdēt !!!

Projekts kā tāds ir uzskatāms par Buša projektu, bet Trump(a) siena ir kāds "īpašs notikums" šajā stulbošanās plejādē ...

Ņem un izklaidē sevi varbūt atradīsi ko intersantu :

www.dhs.gov/dhs-budget

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nē, nē... Pastāsti jau nu pats, ko es tavā ieskatā esmu sapratis nepareizi brīdī, kad pārgāji uz ad hominem un sāki piesaukt "Fox Virsrakstus" (kuros, starp citu, arī mūris tiek nepatiesi saukts par Trampa projektu) un efektīvi samelojies (principā, cerot, ka iepriekšminētais ad hominem nepaliks pamanīts).

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 5 Atbildēt

Visu esi sapratis nepareizi, tur pat nav ko atsevišķi izcelt, un arī tavā rakstītajā nav ne grama patiesuma virzienā, izņemot varbūt faktā par manu "ad hominem", par kuru vērtējums ir atkarīgs no skatu punkta ;)

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Jā, tās trūkuma pazīmes parādās. Vakar aizbraucu uz Spices Rimi pēc svaigas maizes ap pusdienas laiku, un varat iedomāties: nebija ne tās dienas "dienišķās baltmaizes", ne bagetes, ne radziņu, ne pīrādziņu. Tikai tumšā ciabata bija svaiga. Kaut kas traks

Nortel Reģ.: 16.03.2007
0 0 Atbildēt

Laiks mūsu valdībai padomāt, kā ierobežot mūsu pašaudzēto graudaugu eksportu!

Zemesgramata Reģ.: 14.08.2013
0 0 Atbildēt

Volx rakstīja: Pag, pag vakar tak Latgalē bija superlietus. Nopūdēsim!

Vienā siltumnīcā tomāti pa pipeli aizgāja. Nez...varbūt atjēgsies

Zemesgramata Reģ.: 14.08.2013
0 0 Atbildēt

kasinsh79 rakstīja: Kā pārtikas nozares speciālists reāli bažījos par cenu griestiem…kad pircējs preci vairs nepirks. Lūk, tad būs auzas gan ražotājam (vai piegādātājam), gan tirgotājam. Un tas ir diezgan reāli jau šobrīd (Ādažu čipsu paka 300g virs 5 eur, Laima konfektes 18 eur/kg vai Holandes siers virs 12 eur/kg utt.) Sorry - nulle intereses.

Tas jau bija tikai Rimi prikols,lai varētu pēc tam "akciju" uztaisīt. Domāja,ka saies. Nesagāja. Tagad stāv pa 2,...€

Man vienā Ogres veikalā tā Mega paka bija 3,...€ visu laiku. Vēl šodien stāv.

A Laimas končas....nu tās es nevaru atļauties jau ļoti sen. Un nevajag arī. Lai paši rij savu palmu eļļas sūdu.

Zemesgramata Reģ.: 14.08.2013
0 0 Atbildēt

MMX rakstīja: Nedomāju, ka LIDL būs glābējs ilgtermiņā, cenas kaut kurā brīdī celsies arī tur, jo problēmas jau ir visā Eiropā, tik daudz, ka lieliem tirgiem ir lielāka inerce uz cenu izmaiņām, labāki līgumi saslēgti, utt. To redzu arī savā nozarē, jo lielie vācu ražotāji stipri mazāk izjūt tirgus kustības, līdz vienā brīdī atnāk jaunā cenu lapa ar +20% visam.

Pie tam Lidl varbūt pilsētniekiem būs primārā izvēle, lauku rajonos pārtiku vairāk tirgos pa tiešo, izlaižot veikalus. Jau tagad manā galā ir vairāki vistu audzētāji no kuriem var nopirkt olas, gaļu var nopirkt vietējā cūkaudzētāja veikalā vai no medniekiem, nebrīnīšos, ja arī piena produktiem kaut kādu izbraukuma tirdzniecību izdomās. Tādas konkrētas 90to atskaņas. Cilvēki protams izdzīvos, bet organizēts bizness būs atmests vairākus gadus atpakaļ, ja nekas netiks darīts valsts līmenī.

Es,kā nosacīts pilsētnieks šobrīd iepērkos tikai Lidl,jo nu...uz Rimi jāiet tikai ekskursijā. Maxima vēl +/-.

Pienu arī jau sen ved izbraukumos. Ogres tirgū 2x nedēļā brauc busiņš no Kokneses. Tur dažreiz pat rindā stāv.

Nortel Reģ.: 16.03.2007
0 0 Atbildēt

No savas ilgtermiņa pieredzes Vācijā varu rakstīt, ka Lidl un Aldi ir viszemākā līmeņa veikali. Vienīgais, ko tur var pirkt, ir kola. Viss pārējais ir vienkārši nebaudāms. Ja alus tur maksā 50 centi, tad viņš arī garšo kā 50 centus vērts alus. Mūsu kādreizējais Supernetto bija daudz labāks.

mefisto Reģ.: 22.05.2017
2 0 Atbildēt

Latvijā Lidl ir ļoti ok. Ir virkne produktu, kas ir krietni lētāki par Rimi, Maxima alternatīvām un ļoti garšīgi: humuss, čedara siers, olīveļļa, pistācijas, daži augļi, jogurti u.c.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Tie Lidli no valsts uz valsti atšķiras. Arī atceros britu Lidl, tad tur gandrīz vienīgais produkts ko pirku bija alus 4paka pa 2paundi. Alus bij vidējs, bet citur jau arī nepārdeva tērvetniekus, cena tik būtiski atšķīrās. Atceros, ka britiem top aliņš 4pakās bija Stella Artois, arī nekā īpaša. Tajos britu Lidlos arī nebija ne smakas no svaigi ceptas konditorejas. Nesen biju Kauņas Lidl, itkā viss tas pats, kas pie mums, bet ieraudzīju banānus nu gluži vai jau bojāt sākušos. Arī citi dārzeņi bij pavītuši. Pie mums neko tādu Lidl nevar iedomāties, augstākā kvalitāte.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Esmu krāvis banānus no lielās 12 metru fūres. Tie banāni ir kastēs iepakoti polietilēnā un faktiski ir zaļi. Tad tos liek noliktavās, saplēš to polietilēnu un "gatavina". Tad nu tie paliek dzelteni un "gatavi" un mizas brūnums vai pat pūšanas pazīmes var būt arī tāpēc, ka tie novākti gatavāki, nekā tehnoloģiski pierasts. Un tad tie ir labāki un garšīgāki, jo gatavāki.

Lai gan var būt, ka vienkārši nav nopirkti un beidzas realizācijas termiņš.

Pēdējā laikā tirgū parādījušies mazie banāniņi, kaut kāds selekcijas brīnums, jo skaitās, ka tiem vietējiem mazajiem miza ir plāna, tie ir transportam neizdevīgi un vietējie tos vien ēd, jo tie ir garšīgākie.

Dabūt riktīgi gatavu eksotisku augli, piemēram, ananāsu ir diezgan neiespējami. Kārtīgs, gatavs, pārgatavojies ananāss pēc smaržas ir sajūtams pa gabalu.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
2 0 Atbildēt

Lidl patiesībā ir ļoti labs piedāvājums. Rimi un Maxima lielākoties tirgo tādu pašu preci (It kā pat zīmolus), tikai jūtami dārgāk Kas notiktu ar tirgus cenām, ja Lidl nebūtu - oijjj, negribas pat domāt Rimi un Maxima alkatības robežas. Tā kā - Lidl reāli palīdz cenas noturēt kaut kādos rāmjos. Piemēram, Maxima kopē viņu piedāvājumu un daudz produktu tirgo zem pašizmaksas, lai tikai turētu līdzi Lidl.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Lietuvā savukārt Lidl kopē Norfa utt. Igaunijā Lidl izteikti kopē Maxima. Ieguvēji - visi pircēji

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
0 0 Atbildēt

Esmu pamanījis, ka izteikti izpērk lētākos un akcijas produktus. Un tā arī izpaudīsies pārtikas trūkums. Būs jāķer laiks, kad 'izmet' lētos produktus.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 0 Atbildēt

Un vispār, kam ir zeme, vēl var šo to iestādīt un sasēt.

Zemesgramata Reģ.: 14.08.2013
0 0 Atbildēt

Nortel rakstīja: No savas ilgtermiņa pieredzes Vācijā varu rakstīt, ka Lidl un Aldi ir viszemākā līmeņa veikali. Vienīgais, ko tur var pirkt, ir kola. Viss pārējais ir vienkārši nebaudāms. Ja alus tur maksā 50 centi, tad viņš arī garšo kā 50 centus vērts alus. Mūsu kādreizējais Supernetto bija daudz labāks.

Biju Amsterdamā.

Tur Lidl tiešām atgādināja veikalu,kur iepērkas zemākais sociālais slānis. Un darbinieki tik lēni.

Pilnīgs pretstats Latvijai

Nortel Reģ.: 16.03.2007
0 0 Atbildēt

Es pieļauju, ka līdz mūsu Lidliem vēl nav tikuši tādi starpniekkantori kā Sanitex, Konig u.c. Tādēļ Lidls spēj turēt cenu lejā. Kautkad pie sava miesta veikala redzēju 2 Sanitex mašīnas un iekšā veikalā trīs, piedodiet, āksti skaitīja Snikerus plauktā. Divi tā kā vecākie kolēģi, trešais māceklis. Šis mūsu gadsimta e-tehnoloģiju sistēmu klātbūtnē izskatījās vienkārši smieklīgi! Pat padomju laikā veikalnieks zināja, cik viņam ir prece plauktā un cik jāpasūta.

Kāda jēga no šādiem starpniekkantoriem? Tik cik precei cena paaugstināta dēļ viņu arhaisko pakalpojumu apmaksas un vieta stāvvietā aizņemta.

Zemesgramata Reģ.: 14.08.2013
0 0 Atbildēt

Cik zinu,tad Mahimaino veikaliem uz noliktavu nāk auto orders katru dienu. Tāpēc arī piegādes uz lielo noliktavu ir katru dienu.

Lidl jau ir savi līgumražotāji,kas piegādā pa tiešo. Amsterdamā pirku "proteīna batoniņu" ,kas ražots...Lietuvā. Mums zināmais biezpiena sieriņš.

Tādi BLS un Eugestas tur pat klāt nevar tikt. Lai gan šad un tad veikalos ir "brendi".

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
1 0 Atbildēt

Arī netiks. Lidl izmanto tikai ražotājus vai tirgotājus, kuri piedāvā tādu preci, kādu Lidl paši nevar (piemēram, mans jaunais darba devējs Polijā Lidl tīklam pārdod industriāli grieztu/fasētu sveramo sieru).

Tavs redzētais gan nekas tāds, ierasts merčendaizera darbs (kārto plauktus, kontrolē atlikumus utt.). Tāds Sanitex vai Konig ir ērtāks par pašu tiešo iepirkumu no ražotajiem, jo var piegādāt, kad vajag, cik vajag, var uzmanīt veikalos preču atlikumus utt. Papildus serviss. Visiem (izņemot Lidl) tas ir ļoti noderīgi.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Bradypus rakstīja: WOW... Nosauksi tās "visas antikomunistiskās valstis"? Es principā zinu tikai vienu vērā ņemamu - fašistisko Krieviju.

atver wikipēdiju, izlasi, kas ir komunisms.

Izlasi par krievijas politiku. Un pasaki - kur tu saskatīji, ka krievijā nav komunisma? Ja reiz tur viss privātais bizness pieder cilvēkiem, kuri ir valsts pārvalde. Un visi pārējie ir atkarīgi no valsts labvēlības.

Un paslaik tiek nacionalizēti ārzemju uzņēmumi.

Patiešām - īsts antikomunisms. Gluži tāpat kā anti fašisms, kas valda krievijā

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Atver pats un izlasi. Valsts kontrolēts kapitālisms ir fašisms. Fašisti uzņēmējus pakļauj un liek darboties valsts labā. Komunisti uzņēmējus uzskata par ienaidniekiem, nīcina un ceļ nabadzību.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

WALA rakstīja: ai, ai, ai, liec iekavas vai nē, kurš tur bija tas prezidents kurš ar lielu vērienu sienas būvēja un citas muļķības ap to darīja ???

Obama arī sienas būvēja. Sienas ASV būvē kopš 19.gadsimta.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Smieklīgi, ka klauni apspriež sienas būvniecības lietderību, finanses, nezinot precīzas tāmes, ciparus, pētījumus. Bet izdara secinājumus pēc principa - viena tantiņa pateica.

Tagad apspriedīsim - vai individuālajam komersantam "Jurijs" vajag ioepirkt jaunu aparatūru?

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

cilvēks parastais izdzird - "atvēlēti xx milardi" uzreiz zaudē saikni ar realitāti un doma, ka xx miljardi tiks notērēti vienai sienai. Bet patiesībā ir gluži tāpat kā ar tiem 40 miljardiem ukraiņiem:

ukraiņiem atdod lūžņus, sev vietā nopērk par 35 miljardiem jaunus ieročus - lūk palīdzība ukrainai "par 35 miljardiem"

plus - loģistika, karavīru apmācība, komandējumi, - kopā 40 miljardi ATVĒLĒTI palīdzībai ukrainai..

Te,ar žogu tas pats. Ne jau visi miljardi tikai sienai. Plus - infrastruktūra, plus modernizācija, plus, plus...

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 5 Atbildēt

Atnāca vēlviens klauns, paturpināja iekakāt tēmā kur jau mēs aizstiepām "pilnīgi pa kreisi", taču principā visas precīzas žoga tāmes ir viegli atrodamas manis ieliktajos linkos, ja tāmes tumša lieta, tad protams arī šis būs nelasāmi ...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 1 Atbildēt

Vēl interesantāk ir tava pieeja. Slikti ir ja pie varas esošais prezidents tērē žogam, kura noderīgumam pats tic. Bet labi - ja netic, bet tērē tik un tā. Nu tas tā - abstrahējoties no tā vai žogu vajag vai nevajag būvēt - jo kā pats apliecināji - būvē visi. Bet tikai tavi komunisti ir spējīgi tērēt nodokļu maksātāju naudu tam, ko viņuprāt būvēt nemaz nevajag.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 3 Atbildēt

Klau nu galīgi neesi noķēris manu domu, daydzi jau Obamas laikā sāka bļaut, ka žoga jēga ir jāpārvērtē, un kaut kur uz "grožu nodošanas" Trump(am) brīdi tapa valsts audita ziņojums un tāpat uz tiem pašiem grābekļiem un ar vēl lielāku sparu un "reklāmu" ...

nu vienkārši idiots, un idiotus es vienkārši organiski nepanesu ...

P.S. par to audita laiku, gan neesmu 100% drošs ir jau piemirsies kad tieši, bet pats fakts bija zināms kā minimums Trump prezidentūras laikâ.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

Kad kāds piemin frāzi " Trampa siena" tas ir 100 % komunistu popogandas upuris.

Kāpēc nepieminat jēdzienu - "Baidena siena".

Jo ak vai - pats Baidens arī būvē sienu.

Tikai kā īsteni komunisti - melo.

Piemēram - "dambi atjauno".

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Vismaz beidzot varēji aiztiespties uz pareizo tēmu, ja tas likās svarīgi.

P.S. Minētie termini nav precīzi, taču īsi, kodolīgi un visi ļoti labi saprot par ko ir runa, arī tu !

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 0 Atbildēt

Kamēr citur brīdina, tikmēr Šrilankā ēdiens jau trūkst. Pagarš raksts, kur mēģināts salikt visu pa plauktiņiem

www.abc.net.au/news/2022-05-12/rajapaksa-dynasty-could-end-amid-sri-lankan-protests/101055322

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
1 0 Atbildēt

Kad biju Šrilankā, 5* hotel izsmalcinātajā ēdienkartē ar lielu lepnumu pasniedza… vārītus kartupeļus Kas ierasts mums, eksotika viņiem. Un otrādi, visticamāk - tāpat.

1 2
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti