Latvija plāno izstāties no Otavas konvencijas, kas neļauj izmantot kājnieku mīnas. - Forums - iAuto

Latvija plāno izstāties no Otavas konvencijas, kas neļauj izmantot kājnieku mīnas.

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Nevadāmās kājinieku mīnas

0 0 Atbildēt

2024.gada janvāris

Aicina parakstīties par Latvijas izstāšanos no Otavas konvencijas https://iauto.lv/pie-stures/militaras-zinas-armija/46345-aicina-parakstties-par-latvijas-izstanos-no-otavas-konvencijas 

0 0 Atbildēt
WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Absolūti bezjēdzīga “krāniņa staipīšana” - kājnieku mīnas nerada problēmas armijām, tās parasti rada kaudzi problēmu civilajiem, nereti vēl ilgi pēc kara beigām …

Un tagad ar dronu pielietošanu kaujas uzdevumiem, ļoti apšaubu šīs mērkaķošanās jēgu !

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Kājnieku mīnas noder ļoti labi, sevišķi komplektā ar prettanku mīnām, jo apgrūtina pretinieka sapieriem pēdējo atmīnēšanu. Ne jau visur var izlaist atmīnēšanas tanku, pie kam tas kļūst par prioritāro mērķi, kad parādās.

Droni lido, bet droni nevar okupēt teritoriju. Attiecībā uz "problēmām civilajiem", modernās mīnas pašas atmīnējas pēc kāda laika. Viena metode, ka izlādējas to barojošās baterijas.

1 0 Atbildēt

Tev tiešām škiet ka mūsu teritoriālo izmēru dēļ kāds šausmīgi jāsies ar kājniekiem un tankiem, te no robežas vienas malas var ar “akmeņiem” mūs nomētāt bez liela iespringuma …

P.S. IMHO atliek tik sākt karu ar Putleriju - viņi ātri palīdzēs nomīnēt pusi Vidzemes ar savām UMZ-K miskastēm …

armyrecognition.com/focus-analysis-conflicts/army/defence-security-industry-technology/russia-defense-industry-unveils-new-umz-k-multipurpose-mine-laying-vehicle-at-army-2015-12706155

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Un tev ir ideja, ka krievi mūs nobumbos pazemībā, un valdība un armija kapitulēs, pat ja neviena kareivja zābaka uz Latvijas zemes nebūs ?

Droši vien, ka atlidos drons ar piekārtu dokumentu, ka tas patlaban pārstāv okupācijas varu-

--------------------------------

P.S. IMHO atliek tik sākt karu ar Putleriju - viņi ātri palīdzēs nomīnēt pusi Vidzemes ar savām UMZ-K miskastēm …

Nu, kurš tad sāks to karu ? tev tāds dīvains naratīvs, it kā pati Putlerija tā būt nevarētu.

Par to tavu saiti uz mīnēšanas auto:

"The maximum length of the minefield being laid with the use of one basic mine load: antipersonnel mines (PFM) – 3,200 meters; antipersonnel mines (POM) – 5,000 meters; antitank mines (PTM) – 600 meters."

Nu, kā viņi spēs nomīnēt pusi Vidzemes ar šiem no robežas viņas puses, ja to maksimālā distance ar vieglajā ( kājnieku mīnām ), ir 5 km )

0 0 Atbildēt

Par šo es vairāk tā kā smīkņāju, kontekstā ar to ka Krievija jau savulaik mūs izmantoja vienkāŗši kā buferzonu kara gadījumiem. No ASV puses savukārt visas Eiropa bija kā “buferzona” … 

Jā ja karojam klasiski tad droši vien ir svaŗīgi ka pie katra staba tiktu nomainīts karogs uz iekarotāju, bet skatoties no mana skatu punkta - kam tas nafig vajadzīgs - paši nomainītu pie noteiktas “neizbēgamu apstākļu sakritības”. Sorry, bet tāds ir mans viedoklis spēlējot dažādas stratēģiskas spēles … neaiztiec bandiniekus, sit pa “olām” tieši “karalim” … daudz mazāk laika un resursu tāda pieeja prasa, bet stratēģiju gan ļoti spēcīgu …

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Sanāk, ka, piemēram, poļi, kas šobrīd strauji kļūst par spēcīgāko nāciju Eiropā, ir lohi un mūsu progresīvā vadonība labāk zina, kā aizsargāt savu valsti… 

0 0 Atbildēt

Polija arī stāsies ārā no Otavas konvencijas. Saprotu, ka Polijā jau ir labi attīstīta ražošana mīnām kā tādām.

2 0 Atbildēt

Par to jau kāreiz es runāju. Polija, kas šobrīd tēmē uz militāri, ekonomiski un visādi citādi vienu no jaudīgākajām Eiropas valstīm, mūsu progresīvo pajoliņuprāt neko nerubī, bet, redz, progresīvais dirsējs Sprūds ar komunistu Kalniņu (tandēmā ar Stepaņenko, Rosļikovu un šleseristiem) gan vislabāk zina, kas aizsargās vai neaizsargās mūsu robežu… 

Naudasmaiss Reģ.: 10.02.2025
0 1 Atbildēt

Pietiks dirst demagog

0 0 Atbildēt

Atpisies, apsēstais!

0 0 Atbildēt

Tieši kas Polijai liks aizsargāt mūsu robežu un kādēļ Polijai tas būtu izdevīgi, dalbajob? Viņiem ir dziļi pajāt uz LV robežām, viņiem.vienīgais kas interesēs būs Suwalki. U

0 0 Atbildēt

Tas, ka tu esi stulbs, nav nekas jauns. Bet tik stulbs, ka neproti lasīt… un tik slimīgi apsēsts, ka pamanies savā slimajā paurī izdomāt lietas, kuras neesmu teicis… 

0 0 Atbildēt

Polija pēc 2026. gada būs 3. spēcīgākā armija Eiropā.

uupis Reģ.: 13.01.2004
1 0 Atbildēt

Apsveicams pasākums - lidojošs orku un gulašs ir labākās zāles pret fašismu un nacismu!

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Kā jau klasiskam slepkavošanas mīļotājam, tev ļoti patīk ignorēt iemeslu, kādēļ tā konvencija tika parakstīta. 

0pis Reģ.: 16.02.2023
0 0 Atbildēt

Cik konvencijas tika ievērotas (vai pārkāptas, kā vēlies) RU karā pret UA?

3 1 Atbildēt

Kāda tam nozīme? Jau teicu - fakts, ka esam nonākuši līdz situācijai, kurā jāapspriež Otavas konvencijas izstāsānās, ir ļoti bēdīgs. Vēl bēdīgak - ka mūsu vidū ir slepkavnieciski ķēmi, kam tas sagādā prieku. 

0 0 Atbildēt

To tu pasaki tā džeka mātei un sāc liet betonu ka šī orku armija ievēro visas Vīnes un Otavas konvecijas!!!

Es nasaprotu kā bradypus var saukt valsts aizstāvjus par slepkavnieciskiem ķēmiem!!! Kā viņš var nemitīgi attaisnot šādus noziegumus??? Piedevām viņš holokaustu, kas ir noziegums, sauc par nelielu brīvības ierobežošanu. Tpū!!! Tas pierāda faktu ka viņš ir putlera 5. kolonna un pats ir ar slepkavnieciskām tieksmēm!!!

youtube.com/shorts/-7fmrZFSyuE?si=Ogm2w4jF4gD8h8XE

0 0 Atbildēt

Nevis valsts aizstāvjus, bet tos, kas lepojas ar cilvēkas sišanu uzvaras dienā par Krievijas himnas nezināšanu.

Atšķirībā no tevis, NEVIENU noziegumu neesmu aizstāvējis un tieši TU esi tas, kas aizstāv Putina līdzdalībniekus. 

1 0 Atbildēt

slepkavnieciski ķēmi - vai tie nav tie, kas dod pavēli uzbrukt citai valstij?

0 0 Atbildēt

Protams ka ir

2 0 Atbildēt

Protmas, ka ir. Tāpat, kā tie, kas to organizē, finansē un atbalsta. 

Es šajā gadījumā izteicoas par pēdējiem - kuri ir tepat, šajā diskusijā, un ar melu kaudzēm aizstāv gan kara organizetājus, gan nepieciešamību to turpinat “līdz pēdējam ukrainim”.

0 0 Atbildēt

Tu pats finansē - tā kā sākumā tuec galā ar sevi krievu aizstāvis jobanijs! Visur un vienmēr tu viņus aizsyāvi!

0 0 Atbildēt

kretīniskais MELI, parādi kaut vienu piemēru, kur es viņus esmu AIZSTĀVĒJIS! Tieši pretēji - es nepārtraukti pārmetu tiem, kas kas to ir darījuši un dara. 

0 0 Atbildēt

Da labi??? 🤣

Tu lej gaužas asaras par to ka krievs dabūja pa muti par to ka krievijas himnu dziedāja un ka šamie  vairs nevar skraidīt pa Uzvaras parku ar Vlasoviešu karogu! 🤣

0 0 Atbildēt

Ko tu melo - pirms tam tu lepojies, ka dabūja pa muti par to, ka NEMĀCĒJA!

0 0 Atbildēt

Pastāsti kāpēc viņa tika parkstīta? 

0 0 Atbildēt

Dēļ neskaitāmajiem civiliedzīvotāju upuriem, ko kājnieku mīnas rada PĒC KARA, slepkavniek.

0 0 Atbildēt

Nu un tagad paskaidro man kāpēc krievu fašistiem ir atļauts likt mīnas bet mums nav? Nu tā lai būtu skaidrs ka tu nelobē krievu uzvaras gājienu pār mierīgajiem iedzīvotājiem? Kāpēc tavi alkanauti krievi drīkst likt mīnas bet mēs nedrīkstam? Nu saņemies – un iedod kaut cik loģisku skaidrojumu nevis blēj ka krievu fašisti neizmanto mīnas!

0 0 Atbildēt

Tu esi DEBILS. “krievu fašistiem ir atļauts likt mīnas bet mums nav” tāpec, ka viņi nav pievienojušies Otavas konvnecija, bet mēs esam. Priecāties par situāciju, ka nākas izstāties no tās, lai atgriestos brabariskā pagātnē, var priecāties tikai slepkavniecisks kretīns. NORMĀLI cilvēki nebūtu nebūtu finansējuši armiju un būvējuši floti valstij, kas ir šādā attīstības līmenī.

0 0 Atbildēt

Tev jau galvā biezpiens, jo apgalvo ka Latvijai vajag rokudzelžus un svara bumbu pie kājas, tad mēs varēsim efektīvi aizstāvēties pret mērkaķu baru un viņu beisbola nūjām... 🤣🤣🤣

bradypusa NORMĀLIE cilvēki... 🤣

0 0 Atbildēt

KUR, kretīniskais, pretīgais MELI, es kaut ko tādu apgalvoju?

650 Reģ.: 25.01.2017
2 0 Atbildēt

Tak neparvelti Kaujās Rūdītais misters P-briks nesen no tv e-krāna sparīgi muldēja par ieroču ražošanu.Labi paēdinātā armija tagad varēs labi mīnēt.Pēc tam atlikušos (un/vai izdzīvojušos) sūtīsim kvalitatīvi Atmīnēt.Katram LV iedzīvotājam (loham) šodien ir jāmācās Mineet.

Vienīgi ko tagad nevar saprasst- kas tie bij pa Lohiem, kuri "mūs" tai (vai citai) šādai vai tādai tai Konvencicijai savulaik "pievienoja".Es tagd "nētceros", ka "man" kāds būt toreiz kko ''apjautājis".

0 0 Atbildēt

Nu tu gribētu tākā Šveicē, vaj tomēr kā Vatastānā? Nu tīri ta ne tākā Vācaijā, vaj Francijā, vai Polijā?

2 0 Atbildēt

Es ne na/uj vaijrs te neko Negribu.Ja nu vienīgi lai misters P-briks mazāk Dristu.Un mazāk plānotu veikt savas faķīristiskās petriot apguvējdarbības (atkāl) par manu (Tavu) lohanaudu. Tikvien, tāda maza, gluži cilvēciski sadzīviska lohVēlme.

Taču cerības ira gauži mazas- ja pirms 20g viņš īsā 4diennieka seminārā fiksi ieguva Melno Jostu,nu tad to Tavu naudu viņš iztērēs drošvien jau pāris dienu laikā.Un nākamnedēļ paprasīs/Vēl  ;p

0 0 Atbildēt

Bija cerība ka krievu fašisti, kuri pārcietuši Otrā pasaules kara šausmas, tās negrasās atkārtot! Cerība labajam izrādījās maldinoša, jo krievu fašisti visu labo ir nodzēruši un viņos palicis tikai ĻAUNUMS!

0 0 Atbildēt

Tie, kas pārcieta, jau ir zem zemes un ir izaugušas krievfašiku paaudzes, kam nedod mieru senču varoņdarbi, izvarojot un laupot "atbrīvotās"  teritorijas.

3 0 Atbildēt

Jajā, nešaujiet mājas pievārtē Puknus,,nebūs vairs Kaŗa ne šodien, ne/uja ne rīt.Galvenaiss, lai ira ko Rīt. 

Lohi runā kabūs Kaŗš, ceramsnebūs pārāk Gaŗš.

Nav ko cepties pa H*ujņu, jo drīzumā atnāks Pzģecs.Jataupa spēki. (zapomņi,a to zabuģeš) ;p 

0 0 Atbildēt

1 0 Atbildēt

Sūūdi ir, Noj ... 

0 0 Atbildēt
1 0 Atbildēt

Lūdzu topiku arī ZZZZ kurš iAuto komunicē YT video formātā. Šis manis liktais vismaz par tēmu, salīdzinoši.

2 0 Atbildēt

Vietnes apmeklētāji ar dziesmu uzspēlēšanu izsaka savu tā dēvēto Attieksmi pret to vai citu Portālā publicēto tēmu (vai tematu).

Abi augstākievietotie Mūzikas Šhedevri šīs vietnes (vai šīs Tēmas) apmeklētājam liek (neuzbāzīgi piedāvā..) atslēgties no militārās psihozes un uz brīdi "atgriezties" konkrēti tajā laikaposmā,kad līdzīga psihoze tika izvērsta tieši pirms "iepriekšējajām" (kāda(-u) meistarīgi izplānotajām) vērienīgajām izmaiņām tā saucamajā Passaules Kartē (pk). 

Pie kam, viena no te "uzdziedātajām" dziesmām ir visai mākslinieciski izpildīts tā dēvētais "remikss" (atkārtojums, jaunadziesma vecās/skaņās), kas visai zīmīgi norāda uz TO, ka līdzīgu militārās psihozes laikaposmu esam jau piedzīvojuši un ka šobrīd visiem spēkiem cenšamies to visu "atkārtot".Pat gan "autors" gan "izpildītājs" ir viens un tas pats!! Jo ir "īstais" laiks- iepriekšējo posmu pārdzīvojušie lohi drīz būs visi apsprāguši un vairs nebūs kas Atgādina/Par! 

Es (varbūt, iespējams) esu tā dēvētais paciFists, tapc man nava patīkami tapt ierautam šajā te Militāristu izraisītajā massu psihopātijas procesā.Jā.  

Militārās mīnas drīzāk lai risina (Mana) Valdība, par to (es/viņai (tai) no savas kabatas "maksāju algu".Saeijma reku sēž 26/8/369 attālinātajā darbā- jau kādu gadu neesmu neko no "viņiem" vispār dzirdējis! Kā viņiem "iet".Varbūt tur plosās kāda e-dizenteērija un/vai sen jau nava vairs pilni 100gab to mūsējo "pārstāvju".Arī patriotiski sportiskais pl'jūtmannis misters P-briks šīs (savas) problēmas mierīgi varēja risināt, būdams (Augstajā, jājā) Amatā,nevis tagad man te kko kladzinot no tv e-krāna (gatavojot augsni te kārtējajam 'Apguves vilnim par Manu loha naudu).

ŽOGS reku uz B-kr robežas būšot "gatavs" aš pēc 200+ dienām,unt neviens mĒrglis pār/to te *vairs nepārlidos! Iepriekšējajos 33jos nekam nevienam "nebij laika" to suuudu tur uzsliet.Nee.Jāa. Tpu...

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

Viencexpercs Reģ.: 26.11.2023
0 0 Atbildēt

uupis rakstīja:

Bija cerība ka krievu fašisti, kuri pārcietuši Otrā pasaules kara šausmas, tās negrasās atkārtot! Cerība labajam izrādījās maldinoša, jo krievu fašisti visu labo ir nodzēruši un viņos palicis tikai ĻAUNUMS!

Kādu labo tie stepju bandīti ir nodzēruši? kur tu redzēji labo? 

Un par kādām šausmām tu dirs?

Tās šausmas viņi paši kopā ar ukraiņiem sataisīja. 

Viņi varēja laupīt, zagt un izvārot un tad vēl dabūt tautas "urā" un atzinību un materiālu atbalstu. Un papildus svētkus lai varētu  iedzert.

0 0 Atbildēt

Bradypus rakstīja:

Nevis valsts aizstāvjus, bet tos, kas lepojas ar cilvēkas sišanu uzvaras dienā par Krievijas himnas nezināšanu.

Atšķirībā no tevis, NEVIENU noziegumu neesmu aizstāvējis un tieši TU esi tas, kas aizstāv Putina līdzdalībniekus. 

Tu tikko uzrakstīji ka džeks, kuru nošāva krievi, lepojās ar krievu sišanu pie uzvaras pieminekļa! Par šito tu to pateici!

Slinkais Reģ.: 20.03.2008
0 0 Atbildēt

es nesapro, par ko kautiņš... vai tos mīnu laukus grasās ierīkot mārupes pļavās? jeb tomēr uz robežas ar lohkaimiņu? uz robežas kā tiks apdraudēti civilie?

0 1 Atbildēt

Izskatās, ka tev ir vārga nojausma par mīnu laukiem - tos nevar tā vienkārši ierīkot “uz robežas”, kas ir iedomāta līnija. Tie ir jāierīko lielās teritorijās savā zemē, piedevām atbilstoši topogrāfijai, kas veidotu aizsargājamu frontes līniju, nevis robežai. Un tas līdz brīdim, kamēr tos neizdodas pārvarēt un izveidot jaunu frontes līniju - un tad pie tās atkal jāveido mīnu lauki. Un tā, kamēr neviens vairs nezina, kur īsti tās mīnas ir un kur nav - tikai sēžot siltā dīvānā var iedomāties, ka tām būs precīzas kartes pēc kurām atmīnēšana pēc kara būs elementāra. Praksē diemžēl notiek tieši šādi: www.agriculture.com/news/machinery/tractor-hits-land-mine-in-ukrainian-field-killing-the-operator

0 0 Atbildēt

Varbūt tev ir piedāvājums, kā varētu automatizēt mīnu lauku kartēšanu ikurāt mīnēšanas procesa laikā? Tas būtu ellīgi noderīgi. Bet uzrakstīt, ka mīnas un mikroplastmasa ir apdraudējums - nu, tas ir saprotams visiem.

0 0 Atbildēt

Nav piedāvājuma. Ienaidnieks to karti tāpat izspiegos, kamēr civilie uzrausies. Ir vienkārši bēdīgs fakts.

0 1 Atbildēt

uupis rakstīja:

Bradypus rakstīja:

Tu tikko uzrakstīji ka džeks, kuru nošāva krievi, lepojās ar krievu sišanu pie uzvaras pieminekļa! Par šito tu to pateici!

Kurā vietā DEBILAIS MELI!?

Lasītākie raksti

Jaunie raksti