Cupra Terramar 202 4/ 2025 auto tests, atsauksmes un iespaidi - Forums - iAuto

Cupra Terramar 202 4/ 2025 auto tests, atsauksmes un iespaidi

GadaAuto Reģ.: 20.09.2014

Cupra Terramar auto tests, atsauksmes un iespaidi par jauno modeli no 2024 / 2025

nomiks Reģ.: 30.10.2002
1 0 Atbildēt

Jau komentārā pie Tavascan (https://iauto.lv/forums/topic/43919-cupra-tavascan-2024-2025-electro-auto-tests-atsauksmes-un-iespaidi) minēju par divām savstarpēji salīdzināmām Cuprām. Lai arī Terramar ir ICE un ar nedaudz mazāk Zs, lielāka bauda braukt ir tieši ar Terramar. Protams, arī šis bija VZ izpildījumā, tātad - labāk aprīkots, jaudīgāks. Pirmais pozitīvais iespaids par šo radās burtiski uzreiz, tiklīdz iesēdo profilētā ļoti ērtā krēslā. Bija sajūta, ka vadītāja krēsls ir radīts tieši man  tieši tik ērts tas bija.

Pie ceļa turas kā pielīmēts. Un ausīm milzu gandarījumu rada viens pogas spiediens - atliek uzspiest braukšanas režīmu Performance vai Cupra, un katru akseleratora pieskārienu pavada skaista un sportiska skaņa, kas gluži kā AMG, tiek radīta mākslīgi, tomēr sajūta ir lieliska. Tā vien gribas ar kādu paskrieties. Bet to gan tikai Biķernieku vai 333 trasē labāk darīt, citādi bez tiesībam un ar lielu robu makā var palikt pavisam viegli. Terramar izaicina braukt dinamiski, nedomājot par degvielas patēriņu. Es gribētu, ka man kādam čomam būtu šādas auto un tad kādā dienā varētu aizņemties “izmest kādu līkumiņu”. Vai pats sev tādu iegādātos, neesmu tik drošs, lai gan cena, manuprāt, ir ļoti pat adekvāta tam, ko sniedz šis auto - par apmēram 40 000 EUR var tikt pie labi aprīkota, dinamiska un ļoti skaista (jau atkal subjektīvi) auto.

jvanks Reģ.: 29.08.2002
1 0 Atbildēt

Nu ko, šī gada “Gada auto” ir Cupra Terramar. 

Skatos ka es un viens mans žūrijas kolēģis esam vienīgi kas neiedeva nevienu punktu šim auto galvenajā balsojumā. Pastāstīšu kāpēc. 

Sākšu ar to, ka šis tiešām ir sakarīgs auto. Par to nav runas. Dizainiski, kas protams ļoti subjektīvi, tas ir veiksmīgs pat ļoti. Problēma laikam, manā gadījumā, ir tā, ka šis ir “kārtējais Tiguan variants”. Nekā īpaša. Ja Tayron vismaz ir lielāks un ietilpīgāks, tad šis - vienkārši SUV. Kas ne vienmēr ir slikti, protams. 

Es varu saprast kapēc šis auto kļuva par Gada auto latvijā. Bet es punktus neiedevu. 

Kā jau beidzamo gadu Cupra, arī šim auto ir “sportiska sajūta”. Bet šajā klasē tas ir lieki. Nu nepaķēra mani. Tāpec jau žūrijā esam tik dažādi. Taisnība ir kautkur pa vidu

TomsTimosko Reģ.: 09.04.2005
2 0 Atbildēt

Cupra Terramar man šogad bija izteikts favorīts. Tiesa, pieredze žūrijā jau sen iemācījusi – personīgās simpātijas ne vienmēr sakrīt ar gala rezultātu. Ir bijis gads, kad auto, kam esmu devis nulli punktu, beigās triumfē, un tieši tāpēc šī konkursa spēks ir dažādie skatījumi un diskusijas. Taču Terramar gadījumā sajūta bija skaidra jau no pavasara testa brauciena – šis ir auto, kas ļoti precīzi trāpa mūsdienu pircēja gaumē, piedāvājot ne tikai racionālo pusi, bet arī emocijas nekā vairums klases biedru.

Ja skatāmies racionāli, Terramar starta pozīcijas ir ļoti spēcīgas. Tā sākumcena ir līdzīga Volkswagen Tiguan, taču bāzē Cupra piedāvā jau 150 ZS dzinēju 130 ZS vietā. Tālāk seko ikdienai pilnīgi loģiska un plaša dzinēju gamma – 204 ZS 2.0 TSI benzīna versija un jaudīgs plug-in hibrīds ar 272 ZS. Kompromisu šeit nav daudz.

Manuprāt, lielākais Terramar trumpis slēpjas raksturā. Tas izskatās agresīvāk, sportiskāk un vizuāli aizraujošāk nekā Tiguan, bez horizontālajiem “gaismas zobeniem” no luktura līdz lukturim, kas pēdējā laikā kļuvuši par VW grupas modes elementu. Gaita ir sakārtota un pārliecinoša – ja vien neizvēlaties pašus lielākos diskus, tas nav pārlieku ciets. Arī ergonomika dažbrīd šķita pat intuitīvāka nekā “lielajā zīmolā”. Kopumā ļoti laba izvēle.

Janis_R Reģ.: 09.12.2014
0 0 Atbildēt

Cupra savu vietu auto tirgū nostiprina ar jatru nākamo modeli. Vai Terramar īpaši pērsteidza? Nē, ne labā, ne sliktā nozīmē. Vai man patika? noteikti jā! Kā ierasts, pamanāma, koša, dinamiska un nu jau arī diezgan liela. Kvalitatīva apdare ar Cupra raksturīgo bronzas akcentu. Ērts plašs salons. Man patīk Cupra sēdekļi, likās ļoti ergonomiski. Info displejs liels, ērti izmantojams, Sevišķi patika tas, ka Cupra vadības elementiem viss likās ļoti ērti. Kur jābūt pogām, tur ir pogas, kur iederas skārienjūtīgās virsmas, tur tādas arī ir.

Lai arī ir objektīvi iemesli salīdzināt ar Tiguam, tomēr man to negribējās darīt. Cuprai Terramar manuprāt ir cita mērķauditorija - jauns un par sevi pārliecināts cilvēks, kas dzīvē jau ir kaut ko sasniedzis. Viņš gribēs pamanāmu auto. Auto, kas lieliski uzvedas gan uz asfalta, gan uz grants seguma. Uz grants bremzējas lieliski. Un ja izvēlies Cupra braukšanas režīmu, esi pārliecināts par drošiem braukšanas apstākļiem un neesi pie stūres pirmo mēnesi, tad garantēti varēsi iegūt lieliskas sajūtas. un būsi gatavs piedot augsto degvielas patēriņu šajā piedzīvojumā. Copra Terramar mani noteikti uzrunāja.

Lasītākie raksti

Jaunie raksti