Hyundai Ioniq 5 ūdens uz grīdas 12000 USD remonts - Forums - iAuto

Hyundai Ioniq 5 ūdens uz grīdas 12000 USD remonts

imzz Reģ.: 27.02.2015

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Šis gan nav unikāls pasākums BEV, tādas pat problēmas ir ar daudz un dažādiem auto, BMW, Porsche … Man darba Ford Torneo busam ir glāžu turētājs uz paneļa pie pašām priekšas durvīm, vadītāja puses glāžu turētājs -  ja tu tur nejauši kaut ko ieliesi - tad pilēs tieši virsū kaut kādam vienam no vadības blokiem un potenciāli arī drošinātājiem “ja tā pa nopietno aizlej” ( a la pilna kafijas krūzīte kas izjūk pa šuvēm).

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
1 0 Atbildēt

tur darbiņš čalim ar lodāmuru, ja jau dīleris maina tikai vadus, kā ziņots, un rādīts bildēs. Saved kārtībā štekeri un apdegušos kontaktus, un jāiet. 

0pis Reģ.: 16.02.2023
2 1 Atbildēt

Izlemiet - braukt vai dzert. Savulaik onkulis auto neļāva ne ēst kartupeļu salmiņus, ne dzert limonādi. Un brālēns mantoja žiguli gluži kā jaunu. Tagad braucot dara visu kas ienāk prātā un tad meklē, kur iztīrīt to un kā izkodināt šito.

darklight Reģ.: 29.10.2013
2 0 Atbildēt

Kaut kāds ārprāts. Man pirms pāris gadiem vasarā bija kondiķa notece aizsprūdusi un viss sāka tecēt salonā. Tā kā tecēšana notika zem apšuvuma, tad pamanīju tikai tad, kad salona aizmugurē (tur grīda sanāk zemāka) jau bija reāls baseins ar litriem ūdens 😁 Dabūju blakussēdētāja pusē plēst ārā visu grīdu un žāvēt. Un viss palika bez sekām, lai gan nedaudz brīnos, ka izdzīvoja zem priekšējā beņķa esošais audiopastiprinātājs, bet nelielais pacēlums no grīdas bija pietiekams, lai nesamirktu. Ja es savā auto izlietu tādu pudelīti kā video, tas ūdens vienkārši pazustu grīdas apšuvumā  un nebūtu pat pamanāms.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Tur gan viss drusku dīvaini ir: 1. Saldudens nemaz tā elektrību nevada. Sālsūdens vada. 2. A kāpēc dtošinātāji nenostrādāja?

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Nu, elektroauto ķēdēs ir daudz augstāki spriegumi un lielākas jaudas. Tur arī ar parasto ūdeni pietiek, ja tas tiek klāt. Attiecībā uz drošinātāju, tas mierīgi var izcepties bez izslēgšanās, ja pasliktinās tam pieslēgto vadu kontakta pretestība savienojuma vietā korozijas u.c. dēļ. Piemēram, pie 100A tikai 0.1 omu pretestība jau dos 1kW siltuma jaudu. Jo P=I^2*R

arba Reģ.: 16.12.2002
1 0 Atbildēt

eidis rakstīja:

Tur gan viss drusku dīvaini ir: 1. Saldudens nemaz tā elektrību nevada. Sālsūdens vada. 2. A kāpēc dtošinātāji nenostrādāja?

kimija un fizika Tev bija 2 ?

1 0 Atbildēt

imzz rakstīja:

Nu, elektroauto ķēdēs ir daudz augstāki spriegumi un lielākas jaudas. Tur arī ar parasto ūdeni pietiek, ja tas tiek klāt. Attiecībā uz drošinātāju, tas mierīgi var izcepties bez izslēgšanās, ja pasliktinās tam pieslēgto vadu kontakta pretestība savienojuma vietā korozijas u.c. dēļ. Piemēram, pie 100A tikai 0.1 omu pretestība jau dos 1kW siltuma jaudu. Jo P=I^2*R

Elektroauto augstsprieguma ķēdes ir ļooooti labi aizsargātas pret visa veida ārējo ietekmi. Šeit sapuvis parastais 12v kontakts, paņemot līdzi blakus esošo datu vadu, kas savukārt izraisījis visa veida haosu vadības blokiem

0 0 Atbildēt

arba rakstīja:

eidis rakstīja:

kimija un fizika Tev bija 2 ?

Nop. Bija diezgan labi. Un saldūdens ietekme relatīvi nesen pārbaudīta. Rūpīgi liets štepselis tā mierīgi apkusa un viss

1 0 Atbildēt

Saldūdens satur pietiekami minerālu un sāļu lai ūdens joprojām vadītu spriegumu ka prieks, taču tam ir mazāk raskturīga spēcīga ķīmiska ietekme uz platēm un kontaktiem. Tikai absolūti bez piemaisījumiem destilēts ūdens elektrību īsti navada, un tad vēl ar niansēm, jo tikko tu tajā kaut ko iemērc - faktiski tā jau vairs nav tā “idāli tīrā” vide, un tad vēl ir jautājums par spriegumu kas nonāk saskarē ar to … 

P.S. tu taču nemēģināsi apgalvot ka elektrisks fēns tavā rokā sēžot ar ūdeni pilnā vannā ir tieši tas kas vajadzīgs sausiem matiem ???

0 0 Atbildēt

Nē nu mani tā elektrība gan mēģinās tad paizmantot. Attiecīgi es vannā bez fēna. 

Tas novērojums man bija ar parastu Rīgas krāna ūdeni, kuru regulāri slacīja štepseli. Štepselis drusku apkusa, bet korķus neizsita

0 0 Atbildēt

Jā protams, bet lai tevi kā “vadu” paizmantotu tam 220V būs kaut kā jātiek uz vannas/krāna metāliskajā daļām un uz zemi vai tamlīdzīgi, tā ka tehniski destilētā ūdenī tas 220V ticamāk tev nenodarītu neko, jo no tava ķermeņa uz “zemi” tur vairs nebūtu vadītāja. 

Bet es esmu “izbaudījis” ko nozīmē iet dušā pie boilera ar sačakarētu zemējumu, bet nu mani par laimi 220V ietekmē salīdzinoši maz, bet nu 380V guļot pusplikam uz grīdas, tas gan bija labs “mauciens” tas nekas ka caur testera pretestību.

Centis_Nuudele Reģ.: 26.11.2007
0 0 Atbildēt

WALA rakstīja:

Jā protams, bet lai tevi kā “vadu” paizmantotu tam 220V būs kaut kā jātiek uz vannas/krāna metāliskajā daļām un uz zemi vai tamlīdzīgi, tā ka tehniski destilētā ūdenī tas 220V ticamāk tev nenodarītu neko, jo no tava ķermeņa uz “zemi” tur vairs nebūtu vadītāja. 

Bet es esmu “izbaudījis” ko nozīmē iet dušā pie boilera ar sačakarētu zemējumu, bet nu mani par laimi 220V ietekmē salīdzinoši maz, bet nu 380V guļot pusplikam uz grīdas, tas gan bija labs “mauciens” tas nekas ka caur testera pretestību.

Interesanti.

Pastāsti, kā tu tehniski izpildīji vingrojumu "380 V caur testera pretestību".

0 0 Atbildēt

Dzīvokļa remonta laikā  - cepeškrāsns utml. “potenciālā” rozete kuru virtuves mēbeļu likšanas rezultāta kāds ( celtnieks) bija palaidis garām aprīkot ar normālu rozeti ( lokācija zem skapja), guļot uz grīdas izvilku 3 fāžu vadu no sienas un provēju pārliecināties ka drošekļi jamam ir izslēgti (pirms tīrīt nost izolāciju) ar to kas tas skrūvgriež paskata rokas strāvas indikators, skaidrs ka vietas nav daudz, redzamība ar kādu dievs devis un salaidu uz īso visu kas tajā vietā pienāk, jo rozete bija “karsta” - tā testera metāl gals izkusa nahren un elektrību izslēdza visā ienākošās līnijas garumā …

P.S. Strāvas ziņā saprotams nav ne jausmas kādu spriegumu tas testeris un es tā ķēdes galā patiesībā saņēma … bet tas bija “jaudīgāk” kā jebkas ar ko esmu norāvies iepriekš.

Centis_Nuudele Reģ.: 26.11.2007
0 0 Atbildēt

Ok.

Nevajag indikatoru saukt par testeri, un otrādi. Tas rada neizpratni.

0 0 Atbildēt

Nu to ko tu sauc par testeri, man gribētos saukt par multimetru vai jau specifiskā vārdā kā ampērmetrs/voltmetrs utml. 

Bet jā droši vien ka indikators ir labs termins tam skrūvgriežveidīgajam štruntam.

0 0 Atbildēt

mēle arī ir testeris, kad to piegrūž 9V baterijai

darklight Reģ.: 29.10.2013
1 0 Atbildēt

0pis rakstīja:

Izlemiet - braukt vai dzert. Savulaik onkulis auto neļāva ne ēst kartupeļu salmiņus, ne dzert limonādi. Un brālēns mantoja žiguli gluži kā jaunu. Tagad braucot dara visu kas ienāk prātā un tad meklē, kur iztīrīt to un kā izkodināt šito.

Ēšana mašīnā ir ārpuskārtas pasākums, retu reizi īpašos gadījumos ir darīts, bet principā nē. Savukārt garos braucienos neļaut bērniem padzerties… Tas jau būtu pārspīlēti nežēlīgi. Un pārāk bieži stāties arī nav vēlmes, man jau nav elektroauto, ik pa stundai 15 minūtes čurāt neesmu iemācījies [sarkasms].

0pis Reģ.: 16.02.2023
0 0 Atbildēt

Nē nu skaidrs, ka ir dažāda dzeršana. Mazā pudele, ko bērnam vajadzētu noturēt rokās un dzert patstāvīgi. Tad ir džankfūda ēstuvju lielās glāzes ar limpeni un vāku pa virsu, kas ir labi līdz brīdim kad to izlaiž no rokām. Ir gāzēto dzērienu pudeles, kas atvēršanas brīdī 1/3 satura padod laukā aerosola veidā. Ir 1.5L pudeles kas ir lētākas rēķinot uz vielas vienību, bet dzerot smagākas un beigās riktīgi jāatgāž galva lai ierautu malku. Ir arī stratēģi, kas ūdens pārliešanu no 5L kannas mazākos un šaurākos tilpumos ieplāno veikt braukšanas laikā, tur arī ir iesp. varianti.

Tā ka dzeršana atšķiras no dzeršanas! 🙃

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 0 Atbildēt

0pis rakstīja:

Vispār jau sen pagājuši tie laiki, kad auto bija kaut kas īpašs un tāpēc īpaši saudzējams. Auto ir domāts lietošanai un saprāta robežās tas ir jālieto. Sīčiem dot izkusušu šokolādi varbūt nevajag, jo visdrīzāk noķēzīs itin visu, bet nedzert autiņā, jo kaut kas var izlīt? Nu varbūt labāk vispār nebraukt, jo auto nolietojas, var iebraukt bedrē un vispār var notikt viss kas. Labāk novietot garāžā.

0 0 Atbildēt

0pis rakstīja:

Nē nu skaidrs, ka ir dažāda dzeršana. Mazā pudele, ko bērnam vajadzētu noturēt rokās un dzert patstāvīgi. Tad ir džankfūda ēstuvju lielās glāzes ar limpeni un vāku pa virsu, kas ir labi līdz brīdim kad to izlaiž no rokām. Ir gāzēto dzērienu pudeles, kas atvēršanas brīdī 1/3 satura padod laukā aerosola veidā. Ir 1.5L pudeles kas ir lētākas rēķinot uz vielas vienību, bet dzerot smagākas un beigās riktīgi jāatgāž galva lai ierautu malku. Ir arī stratēģi, kas ūdens pārliešanu no 5L kannas mazākos un šaurākos tilpumos ieplāno veikt braukšanas laikā, tur arī ir iesp. varianti.

Tā ka dzeršana atšķiras no dzeršanas! 🙃

Islandē pie viena restorāna ieejas redzēju ūdenskrānu ar uzrakstu: Dzeriet ūdeni - tas ir par velti un veselīgāks kā pārējie dzērieni.

Aptuveni tādu filosofiju piekopju. Bērni mierīgi var dzert mašīnā, jo dzer ūdeni. To krāsaino drazu nepērkam un šāda pieeja ir noturīga - arī izaugot cilvēks nesāk pieķerties saldiem un krāsainiem draņķiem. 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti