3D printētas auto rezerves daļas, vai esat pasūtījuši? Atsauksmes? - Forums - iAuto

3D printētas auto rezerves daļas, vai esat pasūtījuši? Atsauksmes?

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Kāda ir pieredze ar 3D printētajām auto rezerves daļām

Padalāmies pieredzē?

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 0 Atbildēt

Nesmīdini.

gunbox Reģ.: 23.12.2016
0 1 Atbildēt

Ko tur ko smieties? Ir detaļas, kuras uzprintētas ir ar daudz augstāku kvalitāti, kā oriģinālās. Un es stabīli varu garantēt, ka visas automašīnu tādas mehāniskās detaļas, kuras kaut ko aizverot noslēdz un ir no presēta vai lieta plastmasa, uzprintētas no atbilstoša materiāla kalpotu daudz ilgāk. 

1 0 Atbildēt

Tādi printeri miljonus maksā un arī detaļas nav lētas. Tas der tikai, ja nav citu variantu. 3D printēšana ir tikpat liels fufelis, kā MI rīki.

0 2 Atbildēt

Nav pat jēgad diskutēt ar cilvēku, kurš neko nesaprot no 3D. 😂 Vairāk pārsteidz, ka viņš domā, ka kaut ko saprot. 😂

2 1 Atbildēt

Nu parādi sajēga kādu 3D printētu detaļu, kas kalpo. 3D printēts tiek pa slāņiem un izturība tur nav nekāda, atslāņojas. 3D printēšana der prototipēšanai, kur pēc tam detaļu apstrādā un noņem formu atliešanai. Printēt detaļas ir lēni, nekvalitatīvi un dārgi. 

darklight Reģ.: 29.10.2013
3 0 Atbildēt

Es tikko atcerējos, ka esmu kaut ko printējis mašīnai. Kad man bija Seat, nopirku ziemai otru disku komplektu, tikai ar VW emblēmu. Tā negribēju braukt, pasūtīju Aļikā Seat logo disku centriem. Kad atnāca, izrādījās izliekums nepareizs un nevarēja pielīmēt. Tad nu radinieks man izprintēja flancīšus ar pareiziem izliekumiem tā, lai var pielīmēt pie diska centra un logo pa virsu. Īstenībā sanāca afigenna smuki.

Pingvins Reģ.: 04.10.2025
1 0 Atbildēt

Esmu pats sev printējs Renim, dažas daļas salonam, zem kapota trubiņu kronšteinus un vienu no pazaudētajiem lauciņam plastmasas motora aizsargam. Vis lielās OK.

0 1 Atbildēt

Kanibaals rakstīja:

Nu parādi sajēga kādu 3D printētu detaļu, kas kalpo. 3D printēts tiek pa slāņiem un izturība tur nav nekāda, atslāņojas. 3D printēšana der prototipēšanai, kur pēc tam detaļu apstrādā un noņem formu atliešanai. Printēt detaļas ir lēni, nekvalitatīvi un dārgi. 

Kā tur bija?...sūdīgam dejotajam ari pauti traucē?  Slāņu izturība ir daudz lielāka nekā vairums ikdienā sastopamo mehānisko detaļu. Ja tev ar to ir slikta pieredze, tad tas ir bijis slikts darbs vai nepareizi izvēlēts materiāls, nevis slāņu neizturība.

1 0 Atbildēt

Beidz filozofēt un iemet to piemēru. Visādu klipšu vai vāciņu, telefonu turētāju printēšana nav nopietni vērā ņemami piemēri. Runa ir par funkcionālām mehāniskām detaļām, kas tur slodzi un temperatūru. Izprintē termostata vai sūkņa korpusu un tad salīdzini. Nav šobrīd tas ekonomiski lietderīgi. 

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
0 0 Atbildēt

Tie printeri gan dažādi ir! Aviācijā jau detaļas printē salonam. Iznāk izdevīgāk….

0 0 Atbildēt

...tu latiņu pacēli līdz rūpnieciskai ražošanai. Tadā gadījumā arī auto detaļas printē metāla purverī. Es nedomāju, ka topika autors ir domājis tāda mēroga detaļas, jo tās visdrīzāk nebūs lētākas par virpotām vai izlietām. Bet viens ir skaidrs, vairums plastikas detaļas tiek testētas uz slodzēm. Auto ražotāji mēģinot ekonomēt atrod zemāko iespējamo un tad visādi klipši lūzt un plastikāti ieplaisā demontējot vai no ikdienas lietošanas ne pēc tā, ka paredzēts. Printeris šo momentu ļoti labi izlabotu. Skaidrs, ka ir mehānismi, kur ir slodzes lielas, atbilstoši detaļas, attiecīgi printētas nederēs, bet tādas labi ja būs 20%. Ja jau pat BMW savās automātiskās kārbās priekš M pakām atļaujas ielikt blīves agrāko kompozītmateriālu vietā kaut kādu lētu celulozes kausējumu, kurš pie iemīšanas grīdā sāk izdegt, tad ko runāt par kaut kādiem vākiem, nosegpaneļiem. 

iAuto Reģ.: 17.07.2001
0 0 Atbildēt

Es redzu, ka 3D printētas auto detaļas baigi atrisina īpaši vecāku auto detaļu problēmu, uzmodelē pat labāk kā oriģināls.

Lasītākie raksti

Jaunie raksti