Ar šo sanāca kopā pavadīt nedēļas nogali. Liels, ērts, ietilpīgs, dinamisks, kluss, ekonomisks. Saņemot no dīlera ar pilnu akumulatoru (39 kWh) un pilnu degvielas bāku, dators rādīja kopējo range vairāk par 1000 km. Pēc intensīvās testu dienas un vēl dažiem braucieniem, var droši apgalvot, ka datora norādītais range ir ļoti pat ticams un iespējams.
Akumulatora ievietošana nes līdzi upuri - bagāžas nodalījuma ietilpību, jo grīda ir vienā līmenī ar “bamperi”.
Lietas, kas nepatika:
1) fizisku pogu trūkums. Gandrīz viss notiek caur milzīgu planšeti - gan radio, gan spoguļu apsilde, gan cimdu nodalījuma atvēršana utt. Ja brauc viens, tad šis ir ļoti kaitinoši. Tiklīdz sāk “planšetē”meklēt vajadzīgo, tā auto tūlītēji brīdina, ka esi novērsies no ceļa. Audio skaļuma regulāciju no planšetes labāk neveikt, jo tur vajag smalkus juveliera pirkstus. Par laimi šo gan no stūres rata var atrisināt;
2) kā ieslēgt spoguļu un aizmugurējā stikla apsildi, man tā arī brauciena laikā neizdevās atrast;
3) pagrieziena rādītāja svira bez fiksācijas - droši vien pieraduma jautājums. Man 3 dienu laikā tā arī neizdevās pierast. Dēlam un sievai arī nē;
4) lietojot handsfree, skaņa nāk no jumta, sajūta, ka esi kaut kādā mucā. Otrā pusē zvanītājs sūdzējās par dzirdamību.
Diemžēl ES ieviestās Regulas arvien vairāk rada šķēršļu brauciena baudīšanai, jo visi auto pastāvīgi ziņo par novirzēm no drošas braukšanas - ātrums, novēršanās no ceļa, stūrēšana ar vienu roku. Nezinu, kā tas ir citos auto, bet Lynk & Co ir iespējams katram braucējam izveidot savu profilu, iestatot ne tikai sēdekļa pozīciju, bet arī ieslēgtus/izslēgtus asistentus. Tas padara lietošanu baudāmāku.
Manā ieskatā cena 50 000 EUR ir par augstu. Jo šajā cenas kategorijā ir pieejami vairāki līdzīgi aprīkoti un līdzīga izmēra mums ierastu zīmolu auto, piemēram, Škoda Kodiaq, VW Tayron, Honda CR-V. Tiesa gan, neviens no šiem nepiedāvā plug-in versijā EV režīmā range 200 km. Ja šis ir izšķiroši, tad Lynk & Co būs laba izvēle.
Ja Lynk & Co maksātu 20% lētāk kā iecienīto zīmolu līdzīgi auto, viennozīmīgi tauta arvien vairāk izdarītu izvēli par labu ķīnietim