Papildināts: Smagajā avārijā uz Liepājas šosejas cietuši 16 cilvēki, satiksme atjaunota tikai naktī (+ video) 14

 
LETA | 14.augusts 2013 22:24

Trešdienas pēcpusdienā noticis smags ceļu satiksmes negadījums uz Liepājas šosejas pie Kalvenes, kurā iesaistīts arī AS "Nordeka" pasažieru autobuss.

Negadījumā cietuši 16 cilvēki, liecina mediķu un policijas sniegtā jaunākā informācija.

Kā informē Valsts policija, ceļu satiksmes negadījums noticis plkst.14.20, tajā iesaistīti trīs transporta līdzekļi. Pie luksofora apstājusies vieglā automašīna un "Nordeka" satiksmes autobuss, kurā savukārt ietriekusies kravas automašīna ar "Cemex" logo. Inerces rezultātā satiksmes autobuss sadūries ar priekšā stāvošo vieglo automašīnu.

Negadījumā iesaistīti 26 cilvēki - 24 autobusa pasažieri un divi autovadītāji, aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Vītola. Izsaukums uz negadījuma vietu tika saņemts plkst.14.21, un uz to devās sešas mediķu brigādes.

Pēc jaunākās informācijas, avārijā cietuši 16 cilvēki - starp viņiem arī trīs nepilngadīgi jaunieši, vēstīja LNT ziņas. Smagās automašīnas vadītājs smagā stāvoklī ievietots slimnīcas reanimācijas nodaļā. Cietušo skaits vēl tiek precizēts. Satiksme uz autoceļa līdz šim nav atjaunota un to neatjaunos vēl vairākas stundas, vēstīja LNT.

Visi cietušie nogādāti slimnīcās Liepājā un Kuldīgā, informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Signe Šteinberga. 

Trīs smagāk cietušie vīrieši ievietoti Liepājas slimnīcas reanimācijas nodaļā ar nopietnām politraumām. Viens no viņiem pašlaik tiek operēts, bet pārējiem diviem tiek veikti papildu izmeklējumi, aģentūru LETA informēja Liepājas reģionālās slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Indra Grase. Pārējie cietušie ar ķermeņa sasitumiem un smadzeņu satricinājumiem pašlaik atrodas slimnīcas traumpunktā.

NMPD rīcībā ir informācija par 11 cietušajiem. Dienesta pārstāve Vītola pieļauj, ka cietušo skaits varētu būt palielinājies, jo cilvēki, kuriem sākotnēji nebija vajadzīga nogādāšana ārstniecības iestādē, kādu iemeslu dēļ tomēr ir vērsušies slimnīcās. Zināms, ka visi 11 cietušie ir vīrieši. Trīs no viņiem, kā minēts iepriekš, cietuši smagāk. Savukārt pārējie astoņi guvuši vidēji smagas traumas, tostarp galvas traumas, kāju traumas un iespējamus lūzumus.

"Cemex" komercdirektors Māris Gruzniņš biznesa portālam "Nozare.lv" sacīja, ka uzņēmumam ļoti žēl par notikušo, un izteica cerību, ka visas cietušās personas visdrīzākajā laikā atlabs.

"No savas puses veiksim situācijas izmeklēšanu un patlaban gaidām vairāk informācijas par notikušo gan no policijas, gan kompānijas, kas veica konkrēto pārvadājumu, lai saprastu un izvērtētu notikušā iemeslus un nākotnē novērstu līdzīgas situācijas. "Cemex" darba drošība ir viena no svarīgākajām prioritātēm, tādēļ arī pārvadājumos un citās jomās iesaistītās trešās puses tiek apmācītas un rīkojas pēc uzņēmuma stingri noteiktajiem drošības standartiem," sacīja Gruzniņš.
Šajā posmā ceļš ir bloķēts.

"Latvijas Valsts ceļi" informē, ka negadījuma vietu var apbraukt pa maršrutu Skrunda-Aizpute-Durbe un otrādi.
Policija strādā notikuma vietā, lai noskaidrotu visus notikušā apstākļus.
Transporta uzņēmums AS "Nordeka" biznesa portālam "Nozare.lv" atteicās sniegt komentārus, norādot, ka informāciju sniegs rīt.

Notikuma vietā bija ieradusies arī Aizputes posteņa brigāde, kura atbrīvojusi vienā avarējušā automašīnā iespiesto vadītāju. Uz ceļa izlijusi degviela un ugunsdzēsēji tās neitralizēšanā izmantojuši putas, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Inga Vetere.

 
Visi komentāri
 
Renārs 14.augusts 2013 23:39
0 0 Atbildēt

Autobus piesedza luksoforu un kāju ar uz bremzi neturēja, tā kā iespējams pamanīja par vēlu. Betona vedējs jau ir arī riktīgi smags, to tik ātri neapstādināsi

scope 15.augusts 2013 9:37
0 0 Atbildēt

Vispār jau CEMEX vadītājs tur ne piermo dienu brauc, noteikti zina gan par remontdarbiem (par kuriem tur brīdinošo zīmju papilnam), gan luksoforiem.

Šeit drīzāk vai nu novērsies no ceļa vai dēļ noguruma kļuvis neuzmanīgs un par vēlu sapratis, kas par problēmu (šaibas būtu jāpārbauda).

Dīvaini gan, ka nav izmantojis salīdzinoši lēzenās nomales pa labi vai pa kreisi, kur nav koku, vai remontdarbu joslu, bet tā vietā ierakstījies autobusā. Tas vien liek domāt, ka autobusu pamanījis pēdējā brīdī (aizsnaudies?), ja vispār pamanījis.

Nortel 15.augusts 2013 9:46
1 0 Atbildēt

Vo, vo. Šitas arī ir dīvaini! Vai tad vadītājs nav lasījis iauto "ekspertu" ieteikumus raut pa labi grāvī! Izskatās, ka te prasās pēc pamatīga soda par avārijas izraisīšanu, piespiedu drošas braukšanas kursiem un vismaz E kategorijas atņemšana uz pāris gadiem.

rudens68 15.augusts 2013 11:25
0 0 Atbildēt

Nezinu detaļās , kā , bet mums itkā bezmaz vai visi pārkāpj atputas braukšanas režimu , kaut vai digitāls tahometrs .

Nu laikam stipri mazāk tas ir tūrisma autobusiem . Lai gan pats aizpērn atbraucu no Horvātijas vakarā un viens šofers uzreiz pārsēdās uz cita autobusa cita tūr firma un ai dā atpakaļ , protams viņam papīri tīri .

Uudensputns 15.augusts 2013 12:32
0 0 Atbildēt

Virtuve ir skarba - lieto magnētus,krāpjas ar t.s. atvaļinājuma lapām,brauc ar diviem čipiem. Tā brauc daudz LV strādājošo pārvadātāju.Kāpēc?Tāpēc,ka citādi(legāli braucot)neko nenopelnīsi ne sev,ne firmai.

Tāpēc,ka peļņa nesedz izmaksas,jo pelēkie pārvadātāji ir nodzinuši fraktus.

Tāpēc,ka savu tiesu grib transporta kontrolieris,kur sodi par darba un atpūtas laika pat niecīgākajiem pārkāpumiem sākas no 50 ls.Un atrast,par ko sodīt,var jebkuram.

Tāpēc,ka pie auto uzkraušanas piedalās šoferis,par kravu un tās stiprināšanu atbild šoferis,bet viņam ir arī jābrauc un jāguļ.

Tiem,kuri brauc pa eiropu,tas mazāk izteikti,bet arī tur ir eksemplāri,kas pa sutku ir no holandes lv...

Viesturs 15.augusts 2013 6:30
0 0 Atbildēt

Smagi vispār. Novēlu lai cilvēki ātrāk izveseļojas. Labi, ka nebija frontālā, jo tad jau sekas būtu neparedzamas.

Uudensputns 15.augusts 2013 8:44
1 0 Atbildēt

Piespiedu apstāšnās gadījumā uz taisna ceļa nelietojam avārijas signālu,kā eiropā,te rezultāts.Tas gan tikai viens no iemesliem...

Uz vidzemes šosejas tieši pirms Rīgas remontē(varbūt jau beiguši) ceļu.Korķis pamatīgs,tam aste aiz uzkalniņa.Tuvojos ar parastajiem 110,nebraucu tur katru dienu,tāpēc stāvošas mašinas tur,kur tām noteikti nav jābūt(kreisajā joslā),bij neliels pārsteigums.Protams,apstājos kā visi,bet pārdomas radās gan,jo nekādas informācijas jau uz ceļa nebija,pēdējās mašīnas mierīgi stāvēja pat bez bremžu signāla spīdināšanas.Tātad visiem pofig,kas notiek aizmugurē.Nav labi.

iAuto 15.augusts 2013 9:53
2 0 Atbildēt

Piezīme par avārijas uguņiem vietā. Es pats gan lietoju, kad strauji mazinu ātrumu neierastā vietā. Tieši Vācijā šo lietu novērtēju un iemācījos.

rudens68 15.augusts 2013 11:16
0 0 Atbildēt

Mums avārijas uguņus visplašāk lieto kā .....paldies par palaišanu . Itkā eiropā par nevietā avarijas signālu lietošanu var smagi noruties .

Viņi paldies saka ar pagriezieniem ..labais /kreisais ..lai gan tie arī var maldināt ..

krix 15.augusts 2013 11:18
0 0 Atbildēt

Tie kas bijuši DE, un redzējuši kā tur izmanto avārijas uguņu, tie to pielieto arī citur.

Bet liela daļa LV pat vienkāršu pagrieziena parādīšanu uzskata par apgrūtinājumu.

scope 15.augusts 2013 11:38
0 0 Atbildēt

Vai tas nav tikai uz bāņiem, kur nedrīkst apstāties un ir noteikts minimālais ātrums?

krix 15.augusts 2013 12:18
0 0 Atbildēt

papildinot par avārijas uguņiem.

ir auto modeļi, kam veicot strauju bremzēšanau, avārijas uguņi iedegas automātiski. papildus bremžu uguņiem.

Palaidniex 15.augusts 2013 12:21
1 0 Atbildēt

Iespējams visu esmu sajaucis, bet, cik sapratu stāvošu pie luksafora autobusu jau nu var laikus pamanīt.

Kāpēc ja esi apstājies pie luksofora ir jārāda avārijas uguņi? Tad jau kravinieka stūrmanis varēja vēl saprast, ka jāvelk garām...

Visdrīzāk vai nu tehnisks bojājums kraviniekam (maz ticams) vai nu vienkārši piemidzis vai dēļ pārguruma neuzmanīgs šoferis...

krix 15.augusts 2013 11:15
0 0 Atbildēt

Iznāca vairākkārt pabūt Liepājā tikko iesākās tie 6 luksoforu posmi.

Vienā no braukšanas reizēm biju šokēts, kad kravenieks droši aizgāja garām visiem, pie sarkanā gaismas signāla stāvošajiem, un turpināja ceļu pie sarkanā signāla. Ātrums arī bija gana labs. Tā visus 6 remonta posmus, kaut gan līdz zaļajam bija jāpagaida pavisam nedaudz. Bija tāda sajūta, ka soferis tur "lidinās" ikdienā un zin no galvas luksoforu darba režīmu.

Varbūt šoreiz vienam no "zinātājiem" kaut kas misējās?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 

Vidzemes šosejas un Ķekavas apvedceļa posmos palielinās maksimālo atļauto ātrumu 8

No šodienas atsevišķos Vidzemes šosejas (A2) un Bauskas šosejas Ķekavas apvedceļa (A7) posmos tiks palielināts maksimālais atļautais ātrums, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC). Lasīt vairāk

 

Ķīnas autotirgus – 2024. gada marta rezultāti un ražīgāko zīmolu TOP-10 2

2024.gada martā Ķīnā pārdoti 1,690 miljoni automobiļu, ar lielu atrāvienu dominējot vienam pašmāju zīmolam. Lasīt vairāk

 

Par smagas avārijas izraisīšanu dzērumā piespriež četrus gadus cietumā 2

Kurzemes rajona tiesa kādam autovadītājam piespriedusi četrus gadus cietumā par bez tiesībām dzērumā izraisītu avāriju ar smagi cietušu pasažieri, aģentūra LETA uzzināja prokuratūrā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti