"Koļa - mēs vainīgi vai viņš?" (+ video) 19

 
iAutolv | 30.maijs 2016 16:20

Autovadītājs Koļa mēģina tikt garām VAZ, kas izbrauc uz galvenā ceļa, taču, darot to pa labo pusi, izraisa ar sadursmi.

 
19 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Labais 31.maijs 2016 10:15
13 0 Atbildēt

Viens izlien priekšā, nedodot ceļu, un bez pagrieziena vēl rauj pa labi.... Otrs, redzot šķērsli, 7 sekundēs nevar samazināt ātrumu, apdzen pāri nepārtrauktajai pa labo pusi. Un kur ņēmi, ka nav abpusējas vainas?! Piemērs, divas vienādas a/m brauc pa ceļu, kā platums ir mazāks nekā automašīnu kopējais platums un nones viens otram sānus. Abi vainīgi!

ABECEDE95 30.maijs 2016 22:23
12 0 Atbildēt

1. Ja izveidojas ceļu satiksmei bīstami šķēršļi vai citas briesmas, kuras transportlīdzekļa vadītājs spēj pamanīt, viņam a) JĀSAMAZINA BRAUKŠANAS ĀTRUMS vai pilnīgi b) JĀAPTUR transportlīdzeklis, vai, neradot bīstamību citiem ceļu satiksmes dalībniekiem, šķērslis c) jāapbrauc.

! Ja vadītājs nolemj APBRAUKT, apsteigt u.tml. šķērsli, tad jāatceras!:

2) Pirms JEBKURA manevra – braukšanas sākšanas, PĀRKĀRTOŠANĀS, nogriešanās, apgriešanās braukšanai pretējā virzienā, apdzīšanas, transportlīdzekļa apturēšanas U. TML. – transportlīdzekļa vadītājam a) JĀPARLIECINĀS par ceļu satiksmes drošību un par to, b) VAI NETIKS TRAUCĒTI CITI ceļu satiksmes dalībnieki, un c) laikus jādod brīdinājuma signāls ar gaismas virzienrādītājiem.

! Ja nav laika pārliecināties, ka nevienam manas ceļa ekvilibristikas dēļ nekļūs hŗenovo, tad MANERVĒT man AIZLIEGTS!

Vajadzēja, bremzēt un tikai, jo neko racionālāku konkrētajos apstākļos izdarīt nevarēja, situācijas analīzei arī neatlika laika. Situācijas provokators bija vieglais, smagajam vienkārši pietrūka apstāšanās ceļš. Aber tagd HZ, kā lieta iegrozīsies, jo manevrēja, nespējot garantēt drošību.

didzisk 30.maijs 2016 18:26
9 3 Atbildēt

Droši vien labākais, ko varēja izdarīt, ja par katru cenu centās izvairīties no bremzēšanas. Ietriektos pakaļā, abi auto būtu daudz stiprāk cietuši, tāpat arī cilvēki.

Izskatās, ka filmētājam ir pasmaga mašīna, kreisajā joslā baltais auto (0:25), tāpēc pa kreisi raut nevar. Vēl līdz pēdējam brīdim nenoticēja saviem vārdiem, ka "tūlīt līdīs ārā". Bremzēšanas vietā izvēlējās manevrējamību, tāda kā motociklista reakcija, bet varēja beigties arī labi.

Tā ka Koļu par pilnīgu muļķi grūti nosaukt.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ram nāk klajā ar 547 Zs pikapu 1500 RHO (+ FOTO) 2

ASV autobūves uzņēmums Ram pieteicis jaunu modeli – 547 Zs jaudīgo pikapu 1500 RHO, kas nomainīs iepriekšējo jaudas virsotni TRX. Lasīt vairāk

 

Čehu zīmola Škoda dīleris turpmāk arī Pārdaugavā (+VIDEO)

Skandi Motors autocentru Rīgā iepretim tirdzniecības centram Spice pazīst ikviens, kam kaut reizi gadījies braukt pa Lielirbes ielu Jūrmalas virzienā. Pavisam nesen tajā iekārtojies jauns un Latvijā ārkārtīgi pieprasīts zīmols - Škoda. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti