papildināts 15:20: Liepājā nogāzies helikopters rallija "Liepāja" laikā, viens cilvēks gājis bojā (+ video) 20

 
Nozare.lv / iAuto.lv | 8.oktobris 2017 15:20

Šodien Priekules novada Gramzdas pagastā, rallija "Liepāja" laikā nogāžoties civilajam helikopteram, viens cilvēks gājis bojā, bet trīs cietuši.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja "RA Events" pārstāvis Jānis Unbedahts, helikopters nogāzies netālu no 11.ātrumposma finiša, līdz ar to šis dops ticis apturēts.

Notikuma vietā strādā glābēju un mediķu brigādes.

Valsts policijas preses pārstāve Ilze Jurēvica apstiprināja, ka policija informāciju par nokritušu helikopteru saņēma ap plkst.13.25. Pēc policijas rīcībā esošās sākotnējās informācijas, negadījumā cietušas četras personas.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta preses pārstāve Inta Palkavniece pastāstīja, ka glābēji uz notikuma vietu - Gramzdas pagastu - izbrauca plkst.13.14. Ierodoties pie nokritušā lidaparāta, no tā tika atbrīvoti četri cilvēki, kurus glābēji nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam (NMPD).

NMPD preses pārstāve Ilze Bukša zināja teikt, ka viens no negadījumā iesaistītajiem cilvēkiem ir gājis bojā. No pārējiem trijiem viens guvis traumas, bet divi ir ievainoti un patlaban nav pie samaņas.

Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas biroja direktors Ivars Alfrēds Gaveika pastāstīja, ka šobrīd dodas uz negadījuma vietu, taču plašākus komentārus par incidentu pagaidām viņš nesniedza.

Kā vēsta "Kurzemes radio", negadījums noticis, helikopteram paceļoties.

Kā liecina aculiecinieku uzņemtās fotogrāfijas notikuma vietā, helikopters nokritis uzartā laukā, apmēram 10-20 metrus no ceļa. Lidaparāta korpuss pēc negadījuma ir stipri sadragāts.

Spriežot pēc uzraksta uz lidaparāta aizmugurējās daļas, avarējušais helikopters varētu būt četrvietīgais "Robinson R44". Latvijas Civilās aviācijas gaisa kuģu reģistrā atrodami vairāki šādi helikopteri, nevienam no tiem ražošanas gads nav senāks par 2006.

Lidot un arī iegādāties helikopteru "Robinson R44" Latvijā piedāvā kompānija "Baltijas helikopters". Aģentūrai LETA pagaidām nav izdevies sazināties ar minēto uzņēmumu.

Helikopters avarēja pacelšanās brīdī, te video:

papildināts: No sociālajos tīklos pieejamās, bet neapstiprinātas informācijas tas esot Baltic Helicopters lidaparāts, kas rallija laikā skatītajiem piedāvāja veikt 12 minūšu lidojumu - 50Eur no cilvēka.

Foto no negadījuma vietas:

Posted by Ģirts Kārkliņš on svētdiena, 2017. gada 8. oktobris

 

 

 
20 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
mm 8.oktobris 2017 14:25
18 6 Atbildēt

Tas ir tas pats helikopters, kas regulāri virs apdzībotām vietām pārkāpa lidojuma augstuma ierobežojumus civilajiem lidaparātiem. Virs manas privātmājas pierīgā lidoja aptuveni 100-150 m augstumā lēni pārlidojot arī vitas mājas tā ka pat pilotu varēja saskatīt. Lūk pārgalvības rezultāts!

Zane 8.oktobris 2017 14:14
14 6 Atbildēt

Ļoti ceru, ka nav neviens cietis

Rolix21 8.oktobris 2017 14:47
11 2 Atbildēt

Letais lidojums Ve pils atrumposma pa maksu... šausmas...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti