Nepieteiktā vizītē pārbauda Deglava pārvadu; tas izrādās vēl bīstamāks nekā domāts (+ VIDEO) 40

 
iAuto | 16.aprīlis 2019 8:33

Līdz padziļinātu ekspertīžu saņemšanai Būvniecības valsts kontroles biroja eksperti Rīgā apturētu Deglava pārvada ekspluatāciju, ja tas būtu viņu kompetencē.

Tilta balsti, iespējams, ir deformējušies. Un daudzviet betons ir tik izdrupis, ka viss balstās uz stiegrām. Taču Rīgas dome tiltu slēgt negrasās. To pārliecina projektētāja aprēķini, ka arī 30 tonnu smags transports jeb lielais pasažieru autobuss tiltu var šķērsot droši

 
Visi komentāri
 
Freijers 16.aprīlis 2019 8:59
4 4 Atbildēt

Slēgt ir viegli, bet RD pietiek saprāta(retu reizi) saprast, kāds haoss radīsies Rīgā pēc tam - sevišķi jau uz Zemitānu tilta

vgy7 17.aprīlis 2019 22:05
2 1 Atbildēt

tavas domes uzaicinātie pārbaudes speciālisti savulaik ļoti cītīgi mācījās pie tiem pasniedzējiem, kuri sava stulbuma pēc palika guļot zem Ķeguma tilta....

jau tad dzīve parādīja, ka mums nav neatkarīgu būvniecības ekspertu, jo visi ir savā starpā saradojušies, kopā studējuši, sievas mainījuši vai viens otra pakļautībā strādājuši...

nu pārāk maza valstiņa, kurā jebkuri divi iedzīvotāji jau pie otrā aluskausa atrod kopēju paziņu....

un tāpēc tāds pats bardaks medicīnā un pie juristiem... visi vienā sulā vārās...

Nja 16.aprīlis 2019 10:01
17 0 Atbildēt

Varbūt derētu pārbaudīt arī citus tiltus? Visi jau ir vienādi (ne)uzturēti.

Valdis 16.aprīlis 2019 13:08
0 0 Atbildēt

nav jau naudas pat izpetei

Nevārds 16.aprīlis 2019 10:25
0 1 Atbildēt

Jakrins gan savādāk nopirdās ... .

Freijers 16.aprīlis 2019 10:46
2 0 Atbildēt

Tāpēc, ka Jakrinam pēc tam klups krāgā, kad Rīgā episki štopperi sāksies pēc Deglava tilta slēgšanas...

Es 16.aprīlis 2019 11:07
18 1 Atbildēt

" To pārliecina projektētāja aprēķini, ka arī 30 tonnu smags transports jeb lielais pasažieru autobuss tiltu var šķērsot droši"

Noteikti pār tiltu vienlaicīgi brauc tikai viens 30T smags transportlīdzeklis.

Vai tiešām jānotiek kārtējai traģēdijai? Ar kuru galu jūs tur rīgā domājiet.Kas pēc tam atbildēs, ja notiks nelaime? Vai pēc tam tas projektētājs segs visus izdevumus un apmaksās skādi?

uupis 16.aprīlis 2019 12:47
5 3 Atbildēt

Tas ir russkij mir DEMO modelis – Ušakova saimniekošana! uUn kamēr nesabruks kāds tilts, tikmēr neviens RD ar galvu nedomās, bet tad kad spīdēs reāls cietumsods tad skries bļaudami, ka visi ir ļaunie un visa pasaule ir sanaidojusies.

Bradypus 16.aprīlis 2019 14:28
2 8 Atbildēt

Tipisks rusofoba piemērs. Cik man zināms - pēdējais pasaules mērogā zināmais traģiski sabrukušais tilts ir Morandi viadukts Dženovā - 2018.gada 14. augustā - ES dibinātājvalstī Itālijā.

Atverot en.wikipedia.org/wiki/List_of_bridge_failures redzama pavisam interesanta bilde - lielā Krievija minēta tikai 3 reizes no kurām... 2ir tik senas, ka tās ir ar Krievijas impērijas (nevis PSRS vai Krievijas) vārdu, 2 ir negadījumi celtniecības laikā un 2 ir bez upuriem.

Palaidniex 17.aprīlis 2019 11:59
3 0 Atbildēt

Traģiski, ne traģiski, bet liekas, ka būš drusku biežāk gan ķibeles ar tiem tiltiem tai absolūtās laimes zemē...

www.svoboda.org/a/29614688.html

Bradypus 17.aprīlis 2019 12:12
1 1 Atbildēt

Man, atšķirībā no tevis tā ne tuvu neliekas "absolūtās laimes zeme". Jā - protams, ir interesanti, kādēļ Wiki šādi ir atspoguļota informācija - vai Wiki arī būtu uzskatāms par krievijas propagandas mēdiju? Bet tas, ko es vēlos pateikt - atvērt acis tiem, kas redz tikai naidu pret krieviju, par "absolūtās laimes zemi" uzskatot ES vai ASV.

Ilustrējot situāciju, "russkij mir" vietā tikpat labi varēja lietot "labāko ES tradīciju DEMO modeli". Attiecīgi šāda epitetu izvēle norāda tikai uz autora neobjektīvu naidu pret Krieviju - kas ir patstāvīga fobija, nesaistīta ar apspriežamo tēmu.

Palaidniex 17.aprīlis 2019 12:20
0 0 Atbildēt

Gribi teikt, ka manis dotajā linkā ir feiks uzskaitījums?

Un, Jā - ja rakstot bakalaura darbu kā informācijas avotu ieliksi Wiki, ir nojausma ar kādu rezultātu var beigties darba aizstāvēšana?

Wiki - ir ierakstīs tikai tas, ko tur kāds ieraksta vai, kas atlicis pēc padzēšanas. Līdz ar to, informācija par brūkošajiem tiltiem tajā vai citā valstī var izrādīies "mazliet" nepilnīga. Ne tikai par Krieviju vien. TIlti brūk gan Ķīnā, gan ASV, gan citur pasaulē un Wiki būtu pēdējais avots, kur interesēties par faktisko tiltu sabrukšanas statistiku konkrētās valstīs. Tur būš pieminēti skaļākie vai traģiskākie gadījumu un arī tad ne tuvu ne visi.

Palaidniex 17.aprīlis 2019 12:32
0 0 Atbildēt

P.S. Tai "autoroitatīvajā" Wiki tabulā vari atrast, piemēram, 1986. gada 20. septembra notikumu, vēl toreizējā LPSR, jeb USSR?

Bradypus 17.aprīlis 2019 13:38
0 0 Atbildēt

Nē, noteikti piekritīšu, ka nepilnības ir Wiki - vienlaikus tā informācija, kas tur IR (un ir pārbaudāma arī citos avotos) ir pietiekama, lai nesauktu nevērīgu attieksmi pret tiltiem kā īpašu "russkij mir" pazīmi. Tilti diemžēl brūk visā pasaulē un Morandi viaduktam ir daudz vairāk kopīga (bija zināms, ka nesošie balsti ir sliktā stāvoklī, bet to uzraudzību traucēja zem tilta apbūvētā privāto noliktavu teritorija) ar šīs tēmas tiltu, nekā kaut kādam krievzemes tālo austrumu veidojumam - tur vispār ir spēkā citi dzīves likumi, ko varētu saprast Kanādas, ASV (Aļaskas) vai Austrālijas nomaļo vietu iedzīvotāji, bet ne jau ES normatīvos dzīvojošie.

Bradypus 16.aprīlis 2019 19:53
2 2 Atbildēt

Izskatās, ka dažiem šķiet, ka ieliekot mīnusu, fakti izmainīsies un Itālija kļūs par "russkij mir".

Pļurkt 16.aprīlis 2019 11:15
2 2 Atbildēt

Neviens soc laikos būvētais tilts nav spējīgs izturēt sāls vannas, kurās tos mērc katru ziemu!

Droši ka VISUS tiltus Latvānijā pārbūvēt par jaunu ir lētāk kā regulāri nošķūrēt sniegu!

abc 16.aprīlis 2019 11:46
2 1 Atbildēt

Tiltu nost un lejā dzelzceļa pārbrauktuvi un luksaforus...

Walacc 16.aprīlis 2019 12:15
0 1 Atbildēt

Pprincipā ļoti pareizi nokomentēja - drošībai būtu jēdzīgi aizdomīgākās vietas papildu nostiprināt. Un ja metāla stiegrojums pulsīdz vēl turas kopā tad balsti tehniski ar pat praktiski sabrukušu betonu vēl turēs līdz brīdim kad ūdens vainu sāks skalot ārā vai sasalstot sāks stumt ārā un plēsīs stiegras. Betons perfekti tur spiedi ( "as in" svars spiež uz leju), bet ar visu pārējo gan ir švakri.

Palaidniex 16.aprīlis 2019 17:21
5 0 Atbildēt

nearmēts un vecs betons, kam sāk mukt prom stiegrojums, manuprāt, ne pārāk labi tur vibrāciju...

Pie kam stabi ir nevis viscaur no betona, bet betons veidojot tikai cilindrisku čaulu...

Walacc 17.aprīlis 2019 9:56
0 0 Atbildēt

Tasinība jau tev arī ir, bet ja būtu tik traki, to tiltu arī būtu aizvēruši, neviens nav tik psihs lai acīmredzmu problēmu gadījumā gaidītu civilo līķus.

Palaidniex 17.aprīlis 2019 11:45
2 0 Atbildēt

Maksimas veikala celtniecības ekonomaizeri ar pasūītāja uzstājību tak arī bija pilni pārliecības, ka gan materiālos, gan ieekonomēt ļaujošajos tehnoloģiskajos risinājumos, gan aprēķinos...

Es gan pirms visus sūtīt ratā, ka tilts var visu izturēt piedāvātu pirms pabeigt tilta kosmētisko remontu kādā svētdienā uzrīkot tilta slodzes testu. Vienu svētdienu aizvērts tilts ekonomiku nenogalinās.

Un, lai būtu ticamāk - gan pie kravinieku stūres, kas krauti ar smiltīm pārvada slogošanai, gan zem paša tilta liktu pastāvēt šiem tilta izturības solītājiem. Jau piedāvājot vien šādu risinājumu būtu skaidrs - cik viņi paši tic savas "izpētes" secinājumiem par tilta nestspēju...

AIzbildinājums būtu pamatots, ka tas ir pret jebkuru drošības tehniku, bet tad jau samazinātu slodzi pārvadam būu ar rezervi jātur...

Cik viegli ir izteikt apgalvojumus par kādu lietu spējām un tehniskajiem parametriem, ja tas neskar pašu, bet iespējami apdraud "kaut kādas tur" trešās personas.

Bradypus 17.aprīlis 2019 13:53
0 0 Atbildēt

Nav? Palasi varbūt šo: www.scmp.com/news/world/eu...d-been-riddles

Gaidīja un sagaidīja!

Palaidniex 17.aprīlis 2019 14:36
0 0 Atbildēt

Es tevi aizvien mazāk saprotu... Mums Rīgā tas būtu jāatkārto?

Būu jāsagaida brīdis kad kādfs no satiksmes pārvadiem nobrūk?

Kamēr ir daudz vairāk naudas kā iepriekšējiem sasaukumiem, bet kuru notriekt sporta un humora komitejām, iekšpagalmu "remontiem" un neadekvātām salūtu tāmēm?

Jo baile no vēlētāju naida par tilta aizvēršanu?

Bradypus 17.aprīlis 2019 22:01
1 0 Atbildēt

Lasīt māki? Es iebilstu pret aklumu tajā visā Ušakovu un Krieviju vainot. Visā pasaulē notiek šādas lietas un patiesās problēmas aizstāšana ar rusofobiju netuvina risinājumam. Dažiem liekas, ka gāžot Ušakovu tilti paši salabosies un Daugavā putna piens tecēs.

Palaidniex 18.aprīlis 2019 8:21
0 1 Atbildēt

Tev viss labi?

Ameriks kvalificējams kā rusofobijai pakļauts upuris?

Martinsons?

Kā tad tā - SC un GKR bandā ir gana daudz NEkrievu, bet šo nu nekādi ne sociāldemokrātisko (neskatoties uz to ko tie deklarē), bet klaji merkantili liberālo grupējumu un viņu piekoptās politikas pamatota kritika ir rusofobija?

Njāāā... Spēcīgi!

Bradypus 18.aprīlis 2019 10:56
0 0 Atbildēt

Nu gan aizbrauci auzās... Politkas kritika ir pamatota - nepamatota ir "russkij mir" piesaukšana. Tai nav cēloņsakarības. Tāda pat politika ir Itālijā.

Ušakovs, Ameriks un SC pateicoties rusofobijai tiek padarīti par absolūtajiem grēkāžiem, rezultātā novēršot sabiedrības uzmanību no problēmu dziļuma un radot ilūziju, ka valsts vadībā esošie ir balti un pūkaini. Klasiskā pieeja - zaglis novērš no sevis uzmanību, saucot "ķeriet zagli" un norādot uz kādu citu. Sauklis "Krievi nāk!" tiek izmantots, lai novērstu sabiedrības uzmanību no visām nacionāļu valstiskā līmeņa shēmām.

robchix 16.aprīlis 2019 22:46
4 0 Atbildēt

Es taa saprotu, ka tilts sho staavokli ieguva peedeejo 7 gadu laikaa, kopsh Ushakovs nonaaca pie varas. Liidz tam tas ik gadus tika ruupiigi apsekots un uztureets visu Riigas meeru vadiibaa liidz Ushakovam. Tieshi taapat kaa remonteeja un uztureeja visus paareejos Riigas tiltus. Un Ulmanja gatves paarvada un Salu tilta remontu uzsaka jau piems tam, un tikai Ushakovam tika tas gods tos pabeigt....

Bet tam kantorim, kas projekteeja tilta remontu, tam gan vajag atshaut riekstus visiem, jo projekteet remontu, neapsekojot tilta apakshu, var tikai absoluuti idioti.

Pļurkt 17.aprīlis 2019 8:23
0 0 Atbildēt

Šādā stāvoklī ir pilnīgi visi tilti Latvijā!! Tā ka droši var palūrēt biku augstāk par Ausaini!

Bradypus 17.aprīlis 2019 9:04
1 2 Atbildēt

Nevar - tas Ausainis tak kā sarkana lupata bullim. Un pašiem intelekts... kā bullim. Kamēr Ausainis pa priekšu tirinās, neko citu vairs neredz - līdz dabū dunci mugurā... un ne jau no Ausaiņa.

wons 17.aprīlis 2019 8:54
1 0 Atbildēt

Ne tikai Rīgā, bet visā Latvijā tāds stāvoklis. Būtu noderīgi, ja kāds izanalizētu bijušo satiksmes ministru padarīto, protams ņemot vērā to, ka uzsāktie projekti parasti tiek pabeigti jau nākošā ministra laikā, lai redz, kurš strādājis, bet kurš skaisti runājis, vai vispār atsēdējis Varbūt tad sāksim balsot par tiem kuri dara, nevis runā, lai nesanāk, kā parasti www.lsm.lv/raksts/zinas/...m-nav.a316081/

Ja vēl jaunais satiksmes ministrs uztraucas par ārstu un skolotāju algām, tad liela iespēja, ka būs pilnīgā...

650 16.aprīlis 2019 23:51
2 0 Atbildēt

Izskatās ka drīzumā mūs apmeklēs tas Augstais Viesis ar to austrumniecisko nosaukumu.Kurš kattreiz un vienmēr ierodas ("ņezametna" piezogas) "nepieteiktā" vizītē. Pī Zģecs, tāteikt.

Krotow 17.aprīlis 2019 20:29
1 0 Atbildēt

Tā jau ir viešņa

??? 17.aprīlis 2019 10:48
3 0 Atbildēt

Kā tā gadījās, ka tiltu jau gadu remontē un te pēkšni atklājas...

Kaut kā man liekas, ka pirms remonta bija jābūt apsekošanai un ja tas tehniski nebija iespējams, tad remontam bija jāsākas ar nesošo konstrukciju sakārtošanu...

Palaidniex 17.aprīlis 2019 11:47
0 0 Atbildēt

mums tak papīrs pacieš visu...

būvuzraugi, kam diennaktī ir 27 darba stundas, pareizi veikti aprēķini veikalu jumtu konstrukcijās...

+++ 17.aprīlis 2019 14:56
0 0 Atbildēt

Man tapt lieka,bet mēs abi taču nepiedalāmies.

viensbau 17.aprīlis 2019 14:42
0 0 Atbildēt

Otkatu pietika tikai Rīgas Būvvaldei.Jāsaprot taču.Remontē "Kauno tiltas",ja leišu knabs kaut ko pasāks,tad arī šeit nesmukumi atklāsies,citādi - nekā.

vērojums 17.aprīlis 2019 14:58
0 0 Atbildēt

Vai nu V.,vai Bradupys ir klāt pie jeburas disusijas nobeigšanas.

Bradypus 17.aprīlis 2019 22:04
2 0 Atbildēt

Nu gan iekakāji iauto.lv dvēselē Es te tikai dažās tēmās izsaku viedokli - nosaukt to par "jebkuru" ir diezgan smaga kritika portāla saturam - acīmredzot interesanti palasīt ir tikai tās, kurās piedalos

lapsene 25.aprīlis 2019 11:30
0 0 Atbildēt

Lieliski izdomāta priekšvēlēšanu kampaņa! Lai tagad dusmīgie rīdzinieki balso par Kalnieti, Vaideri, Kudoru, ĪJābu un citādiem ī -ā ieliktnīšiem!

lapsene 25.aprīlis 2019 11:35
0 0 Atbildēt

Pretīgi, ka tehnisks portāls nodarbojas ar rusofobiju!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti