Āgenskalnā ievieš zonu, kurā nedrīkstēs braukt ātrāk par 30 kilometriem stundā 44

 
22.septembris 2020 15:05

Lai uzlabotu gājēju drošību un padarītu apkaimi draudzīgāku mazaizsargātiem satiksmes dalībniekiem, Āgenskalna apkaimē sākts darbs, lai izveidotu zonu, kurā nedrīkstēs braukt ātrāk par 30 kilometriem stundā (km/h), aģentūru LETA informēja Rīgas domes Satiksmes departamentā.

Āgenskalna apkaimes galvenajās ielās - Kalnciema, Melnsila, Nometņu ielā, Aleksandra Grīna bulvārī, Bāriņu ielā un Daugavgrīvas ielā - turpmāk autovadītājiem būs jāpārvietojas ar maksimālo braukšanas ātrumu 30 km/h.

Satiksmes organizācijas izmaiņas veiktas Eiropas Mobilitātes nedēļas gaitā. Tās mērķis ir aicināt cilvēkus dažādot pārvietošanās veidus, lai risinātu Eiropas Savienības iedzīvotājiem aktuālas problēmas - mazinātu satiksmes sastrēgumus un atmosfēru sasildošo izplūdes gāzu apjomu pilsētās, mudinātu pārvietoties ar velosipēdu un kājām, uzlabojot sabiedrības veselības stāvokli.

Domē skaidroja, ka šādas zonas Rīgas ielās pakāpeniski tiks ieviestas arī turpmāk, īpaši apkaimju ielās, kur ir privātmājas un vēsturiski nav izbūvētas ietves.

 
44 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
normāli 22.septembris 2020 15:21
14 7 Atbildēt

pilsēta jau nav ātruumtrase - 30 vienalga ir liels ātrums, salīdzinot ar kājāmgājēja ātrumu. Tikai vajag tur salikt radarus un policiju, lai braucēji ātrāk adaptējas, citādi viena daļa brauc autopilotā un vispār neievēro izmaiņas.

Vienīgi iauto varēja kartē iezīmēt ielas, lai nav plika karte - ja nu gribējās pievienot attēlu rakstam....

uupis 23.septembris 2020 0:39
9 1 Atbildēt

Vernona politikas sekas. Skandināja ka auto ir dievs pilsētā un gājēji ir jāsabrauc un jānogalina - saņemiet - tagad visi autovadītāji cietīs. Tikai tāpēc ka Vernons atbalstīja ceļa NEDOŠANU gājējam uz gājēju pārejas, bērnu sabraukšnu DZIVOJAMĀ ZONĀ. Un šams sludina ka 25.3 neattiecas uz šoferi jo šoferis var iegūt aplioecību koruptīvā ceļā un nezināt savus pamatpenākumus!

imzz 22.septembris 2020 15:42
7 0 Atbildēt

jā, un zīmi 30 vajag jauki papildināt ar guļošajiem ik pēc 100 metriem, es tikai nezinu, kā tas iet kopā ar "mobilitāti un izmešu mazināšanu".

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kāpēc ir tik svarīgi noteikt atbilstošu ātrumu satiksmes organizēšanai? Ceļa zīmes 110 km/h piemērs (+ VIDEO) 6

iAutolv skaidro, kādēļ arī tik nelielā satiksmes nogrieznī kāds ir Rīgas-Jūrmalas šosejas posms, nepieciešams savlaicīgi mainīt noteikto maksimālo ātrumu un kādēļ dažkārt lielāks ātrums nozīmē mazāku agresiju uz ceļa. Lasīt vairāk

 

Ko dara šī tehnika? (+ VIDEO) 5

Kravas auto ar piekabi kaut ko vienmērīgi izkaisa uz ceļa. Vai varētu būt, ka šādi ātrā un vienkāršā veidā tiek atjaunots ceļa segums? Lasīt vairāk

 

Tikai tagad Latvijas Valsts ceļi atjauno 110 km/h uz Rīgas - Jūrmalas šosejas 30.04.2024 (+ VIDEO) 18

iAutolv konstatē, ka aprīļa pēdējā dienā situācija uz Rīgas-Jūrmalas šosejas izmainījusies un tagad maksimālais atļautais ātrums ir 110 km/h. Lasīt vairāk

 

Tiesai būs vēlreiz jāskata lieta par bēgšanu no policijas pirms 5 gadiem (+ VIDEO) 3

Tiesai atkārtoti būs jāizskata krimināllieta, kurā pirms aptuveni pieciem gadiem kāds autovadītājs narkotisko vielu reibumā bēga no policijas. Pakaļdzīšanās laikā – no Rīgas līdz Ogrei – cieta vairāki likumsargi. Bēgošo autovadītāju izdevās apturēt, tikai lietojot šaujamieroci. Un tieši ar vīrieša ievainošanu galvā saistīts Augstākās tiesas Senāta lēmums, kas paredz daļēji atcelt zemākās instances tiesas lemto, ka vīrietim par izdarīto jāizcieš piecarpus gadu cietumsods. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti