Āgenskalnā ievieš zonu, kurā nedrīkstēs braukt ātrāk par 30 kilometriem stundā 44

 
22.septembris 2020 15:05

Lai uzlabotu gājēju drošību un padarītu apkaimi draudzīgāku mazaizsargātiem satiksmes dalībniekiem, Āgenskalna apkaimē sākts darbs, lai izveidotu zonu, kurā nedrīkstēs braukt ātrāk par 30 kilometriem stundā (km/h), aģentūru LETA informēja Rīgas domes Satiksmes departamentā.

Āgenskalna apkaimes galvenajās ielās - Kalnciema, Melnsila, Nometņu ielā, Aleksandra Grīna bulvārī, Bāriņu ielā un Daugavgrīvas ielā - turpmāk autovadītājiem būs jāpārvietojas ar maksimālo braukšanas ātrumu 30 km/h.

Satiksmes organizācijas izmaiņas veiktas Eiropas Mobilitātes nedēļas gaitā. Tās mērķis ir aicināt cilvēkus dažādot pārvietošanās veidus, lai risinātu Eiropas Savienības iedzīvotājiem aktuālas problēmas - mazinātu satiksmes sastrēgumus un atmosfēru sasildošo izplūdes gāzu apjomu pilsētās, mudinātu pārvietoties ar velosipēdu un kājām, uzlabojot sabiedrības veselības stāvokli.

Domē skaidroja, ka šādas zonas Rīgas ielās pakāpeniski tiks ieviestas arī turpmāk, īpaši apkaimju ielās, kur ir privātmājas un vēsturiski nav izbūvētas ietves.

 
Visi komentāri
 
normāli 22.septembris 2020 15:21
14 7 Atbildēt

pilsēta jau nav ātruumtrase - 30 vienalga ir liels ātrums, salīdzinot ar kājāmgājēja ātrumu. Tikai vajag tur salikt radarus un policiju, lai braucēji ātrāk adaptējas, citādi viena daļa brauc autopilotā un vispār neievēro izmaiņas.

Vienīgi iauto varēja kartē iezīmēt ielas, lai nav plika karte - ja nu gribējās pievienot attēlu rakstam....

karte 22.septembris 2020 15:37
0 0 Atbildēt

Pļurktam, citādi viņš domā, ka Ā-tas jau Gen(as) kalns, kur viņa saseds dzīvo un to trako šmakauku brūvē

imzz 22.septembris 2020 15:42
7 0 Atbildēt

jā, un zīmi 30 vajag jauki papildināt ar guļošajiem ik pēc 100 metriem, es tikai nezinu, kā tas iet kopā ar "mobilitāti un izmešu mazināšanu".

K 22.septembris 2020 16:09
3 0 Atbildēt

Normāli guļošie ļauj tos ar 30 pārbraukt nebremzējot un ir tiešām bieži – panākot, ka tos 30 ievēro visā ielas garumā, bet nespiežot ātrumu mainīt.

WALA 22.septembris 2020 15:35
6 0 Atbildēt

Kalnciema ielā un 30 kurā posmā ??? Ceru ka ne 4 joslu posmā jeb atkal idioti pie teikšanas tikuši ?

WALA 22.septembris 2020 15:36
1 0 Atbildēt

P.S. man gan dziļi pie D, ne mani tas maršruts ar auto skar, ne ar velo, nu lab ar velo mēdzu pie Gandra piebraukt, bet ar no otras puses pārsvarā ...

imzz 22.septembris 2020 15:45
0 0 Atbildēt

jādomā šeit, un pa labi no mājas šajā Daugavgrīvas ielas posmā

goo.gl/maps/XED4nHKTSkoo13Ae7

WALA 22.septembris 2020 15:56
1 0 Atbildēt

Tad tas būtu loģiski, bet pat Rīgas preses "pīlēs" nekas konkrētāks nebija atrodams ...

vajag 22.septembris 2020 15:53
3 4 Atbildēt

kā lielpilsētās - iebraukšana centrā ar auto maksā, teiksim Rīgai pietiktu ar eur15 par diennakti. Uzreiz kļūtu mazāk braucēju, vairāk gājēju un velo lietotāju.

Kam tiešām vajag - tak samaksātu, bet atkristu tie, kas vizinās.

WALA 22.septembris 2020 16:01
5 0 Atbildēt

Nē tā es neesmu ar mieru, tad lai ir maksas ceļi Rīgā, un nauda iet to (konkrēto) labošanai, tad ir OK, bet Rīgas "caurajās kabatās" mest naudu, tu joko. Veloceļiem es ar mierīgi iemestu pa kādam EUR par dienu, ja vien tie tiešām kļūtu par veloceļiem ( piem. es gribētu vienu gar dzelceļu, ar maz krustojumiem, luksaforiem utml.) ...

Nja 22.septembris 2020 16:01
7 0 Atbildēt

Kāmēr nav loģiska, ātra un ērta veida, kā no centra izvairīties (to apbraukt), kā tas ir lielpilsētās (UK gadījumā arī mazākās pilsētās ir t.s. Ring Road ap centru), šādu sistēmu ieviest būtu tikai jauns naudas slaukšanas paveids...

WALA 22.septembris 2020 16:32
3 0 Atbildēt

Hmm, Dienviedu tilts ar pievadceļiem jau diezgan lielā mērā pilda šo funkciju, tiesa tur ir paliels ķīselis sanācis ar nobrauktuvēm/uzbrauktuvēm abpus dzelzceļa - stūķis tur garantēts pie esošas pīķa satiksmes. Vēl jamam pietrūkst savienojuma ar Jelgavas štrāsi, un vēl drusku palabot krustojumus ar luksaforiem, kas gadās tā turpinājumā uz Ulbroku utml. Muļķīgs ir arī luksafors nobrauktuves galā uz Krasta IMO.

Palaidniex 23.septembris 2020 14:49
5 0 Atbildēt

Dienvidu tilts ir mazs ne līz galam pārdomāts un visumā nepabeigta projekta īss posmiņš. TUr ir vēl ļooooti tālu līdz normālam pilsētas iekšējā maģistrālā apļa stāvoklism, tādam, lai šo posmu izmantotu vienā plūstošā un ātrā centra apbraukšanā. Viss Dienvidu tilta piedāvātais šarms izšķīst pret Lubānas ielas vai Pierdrujas pirmo luksoforu, Salīdezinoši samocīto izkļūšanu uz Slāvu apļa, Smocīo nobrauktuvi uz Krasta un maskavas ielu, Nogriešanos uz Bauskas ielu/Rāmavu un iemešanu neatrisinātā Ziepniekkalna ielā vai Stūķī uz A7...

Ne vanšu ne Salu tilti ar īpaši pārdomātāku satiksmes risinājumu - kur no tā nobraucot tālāl likties - arī īsti neizceļās...

Pilsētas iekšējam aplim ir jābūt bez luksoforiem ar divlīmeņa krustojumiem vai vismaz saprātīgi maz luuksoforiem, bez kreisajiem pagriezieniem, tik vilinošam, lai braucot starp mikrorajoniem tā būtū pirmā izvēle un ātrākais veids, kā nokļūt starp dažādiem mikrorajoniem lai vai cik tālu tie viens no otra būu un tad jau nopgriežoties no tā pēdējos kilometrus var braukt kaut pa 30 km/h zonu vai vēl mazākās ielās pa Dzīvojamo zonu.

WALA 23.septembris 2020 15:25
1 0 Atbildēt

Tā tas ir gan, taču ārpus pīķa stundām - nav tas D tilts tuk traks !

Dakteris 22.septembris 2020 16:52
3 1 Atbildēt

Njā, nedomāju, ka Tvaika iela gaida tik daudz pacientu. Jau tā Rīga pārvērsta par mirušo pilsētu, tak nē, miroņiem vēl 30 km/h uzliek. Vai tiešām neviens nav bijis ārpus Latvijas un paskatījies kā tur rīkojas un kā tur organizē satiksmi un sadzīvi iedzīvotājiem...

Slakteris 22.septembris 2020 18:26
1 0 Atbildēt

Oto varbūt Otto Ozols ir izpētījis, ka Parīzē šādu ielu, kur jābrauc ar 30 km/h ir 80%, Vīnē - 75% - ja pareizi atceros - LR1 stāstīja

otto 22.septembris 2020 19:24
1 3 Atbildēt

nu nevajag būt idiotiem, kādi 30 km/h, ar tādu ātrumu katrs skrejritenis pārvietojas. Parīzē starp citu centrālās ielas ir bez luksoforiem un ātrums tikai vietām ir samazināts līdz 80 km/h, pat ļoti lielu remontu zonās transports pārvietojas uz 90 km/h kas pie mums būtu neiedomājami (vismaz 40 km/h un radars plusā)

vai 23.septembris 2020 8:23
0 0 Atbildēt

nejauc ielas ar to, kas būtībā ir šosejas nomales rajonos?

uupis 23.septembris 2020 0:39
9 1 Atbildēt

Vernona politikas sekas. Skandināja ka auto ir dievs pilsētā un gājēji ir jāsabrauc un jānogalina - saņemiet - tagad visi autovadītāji cietīs. Tikai tāpēc ka Vernons atbalstīja ceļa NEDOŠANU gājējam uz gājēju pārejas, bērnu sabraukšnu DZIVOJAMĀ ZONĀ. Un šams sludina ka 25.3 neattiecas uz šoferi jo šoferis var iegūt aplioecību koruptīvā ceļā un nezināt savus pamatpenākumus!

Freijers 23.septembris 2020 10:55
3 8 Atbildēt

Nē, tās ir sekas pilsēta cilvēkiem sektantu kladzināšanai un "progresīvismam" vsje na velo stilā un diemžēl viss. Ja ir runa par Kalnciema ielu, tad kāds ir galvu durvīs saspiedis, jo tā ir maģistrālā 4 joslu iela, kas kalpo kā iebraukšanas/izbraukšanas ceļš pilsētā. Reālākā auto čakarēšana un viss!

kasinsh79 23.septembris 2020 8:41
4 0 Atbildēt

Tas gan ir jautri. Principā, manā dzīvojamā rajonā (Graudu/Vienības gatves raj.) ir lērums privātās apbūves. Gaidām 30 ātruma ierobežojumu tad arī tur visur Un līdz pat ALEJA T/C tad, 4 joslas brauks ar ātrumu 30. Cool

darklight 23.septembris 2020 9:11
3 1 Atbildēt

Bet tiešām tos debīliķus neviens nevar apturēt? Vai arī mēs te esam tāds margināls burbulis, bet iedzīvotāju vairākums visus šos lēmumus atbalsta?

nupag 23.septembris 2020 9:52
0 4 Atbildēt

vai tiešām tu domā, ka auto vadītāji ir vienīgie, kuru viedoklis ir svarīgs un būtu ņemams vērā?

un jā - auto vadītāju maksātie nodokļi ne tuvu nesedz ceļu uzturēšanas izmaksas, nerunājot par būvēšanu - tas tā, lai saknē nogrieztu argumentus "mēs maksājam nodokļus, par kuriem uztur ceļus uz kuriem mums rada ierobežojumus".....

Palaidniex 23.septembris 2020 13:17
4 0 Atbildēt

Autovadītāji maksā visus tos pašus nodokļus, kurus pārējie UN PAPILDUS MAKSĀ akcīzi, ekspluatācijas nodokļus, OCTA, tos var automatizēti sodīt utt.

Autovadītāji ne vienmēr pārvietojas ar auto arī tiem ir velo, stāvdrāšio un kurpes.

Pastāsti patr nodokļiem kurus samaksā velobraucēji par veloceļiem, kā tiem sastāv ar ap[drošināšanu, ja tie noskrāpē kādu citu transportlīdzekli, vai sasit stiklus, traumē gājēju? Kā tiem ar reģistrācijas numurcīmēm un iespēju piestādī rēķinu no automatizētas sistēmas par ātruma pārsniegšanu, ceļa nedošanu vai braukšanu pie sarkanās gaismas?

Un kur visi tie velosipēdistu bari pazd decembrī? reizēm pat jau okktobrī vai vienkārši lietainā dienā?

Un kāpēc ie spītīgi grib izmantot gājējim un/vai mehanizētajiem transportlīdzekļiem domāto infrastruktūru?

23.septembris 2020 13:34
0 2 Atbildēt

MAKSĀ akcīzi - vari nemaksāt, ekspluatācijas nodokļus - tava izvēle, OCTA - tas jau nenonāk līdz ceļu labošanai.

Autovadītāji maksā nodokļus tāpat kā gājēji maksā. Kāpēc tu uzskati, ka autovadītājiem pienākas vairāk?

Autovadītāji indē gājējus, tie ir jāārstē un tad no šiem nodokļiem var ārstēt. Autovadītājs sabojā svešu īpašumu - to sedz no OCTA, KASKO vai valsts garantētā fonda. Kas tur slikts?

Velobraucēja nodarītais kaitējums dabai, citiem satikmes dalībniekiem un svešam īpašumam ir niecīgs, salīdzinot ar auto nodarīto kaitējumu - gan teorētiski, gan statistiski. Cik gājējus notriec velobraucēji? Cik cietušie ir jāārstē dēļ veloavārijām? Salīdzinot ar auto avārijām, šie skaitļi ir ļoti niecīgi - vienlaicīgi netiek piesārņots pilsētas gaiss un neveidojas sastrēgumi.

Par pēdējo - tāpēc, ka nav veloceļu. Ja būtu, nebrauktu pa ielām un vietām arī pa ietvēm.

Palaidniex 23.septembris 2020 14:33
2 0 Atbildēt

Nu redzi, tad kad nemaksās akcīzi, nemaksās ekspluatācijas nodokli, uzņēmumi nemaksā, transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokli utt - var izrādīties, ka neviens nelieto automašīnas un pat tavu velosipēdu nav vairs kam piegādāt.

Cik ir velosipēdistu? Cik velosipēdistu neaizmūk no CSNg vietām? Cik velosipēdisti nobrauc km katrs gadā, cik visi kopā, cik ir velosipēdistu vispār?

Un tagad - cik ir negadījumi uz vienu nobraukuma kilometru tūkstoti velo un automašīnām?

msh 23.septembris 2020 19:04
1 0 Atbildēt

Nūūū... Tu te tagad jauc cēloņus ar sekām... "Velobraucēja nodarītais kaitējums dabai, citiem satikmes dalībniekiem un svešam īpašumam ir niecīgs" - jā, protams - un kāpēc? Tāpēc ka mašīna ir daudz pārāks transportlīdzeklis, kuru attiecīgi lieto nesalīdzināmi vairāk. Man slinkums meklēt cik šobrīd latvijā ir mašīnas ar derīgu tehnisko apskati, tāpēc es izzīdīšu no pirksta ciparu 700k - vidējais gada nobraukums, cik minos, bija mazpadsmit tūkstoši kilometru, pieņemsim ka 12k - sanāk gadā 8400 miljoni kilometru [jeb tas laikam sanāk 8,4 miljardi] - abet cik gadā nobrauc visi latvijas velosipēdi? Es baidos ka DAUDZ mazāk - tu noteikti pazīsti ne vienu vien kurš gadā ar mašīnu nobrauc 20+k, bet diez vai tu pazīsti kādu velosipēdistu, kurš gadā tik ar velosipēdu nobrauc... Ja piepeši mašīnas izkūpētu gaisā un tās vajadzētu aizvietot ar velosipēdiem - būtu gan sastrēgumi, pie tam jūtami nežēlīgāki, dažādu avāriju būtu neskaitāmi vairāk [ja vien velosipēdistiem neierubītu tādas pat prasības un sodus kā autovadītājiem], un tajās cietušo arī būtu vairāk, jo saliekoties diviem pilnā gaitā ejošiem velosipēdistiem, traumas būtu stipri smagākas nekā pilsētas ātrumā saliekoties divām mašīnām - kad tu runā par kaitējumu dabai, neuztraucies, būtu arī tas - velosipēds diezgan draņķīgi patērē tās detaļas, no kurām tas sastāv; riepu amortizācija vien izmaksā kā mašīnai, labākajā gadījumā, lai arī mašīnai ir četras riepas kas satur stipri vairāk gumijas. Par to "autovadītāji indē gājējus" - nūūū... visi indē visus - teiksim, ja tu dzīvo kopā ar sievu un bērniem, tu viņus arī indē, un turpināsi indēt, kamēr tev kāds neaizskrūvēs ciet kaklu, par cik tu no savas mutes izdali gandrīz tās pašas gāzes ko normālas mašīnas izpūtējs...

aizejošais 23.septembris 2020 10:01
1 1 Atbildēt

Siguldas centrā visur 30 kmh. Reāli brauc 30-50, bet vairs ne 50-70. Ir klusāk un patīkamāk.

un 23.septembris 2020 11:15
0 2 Atbildēt

neviens vēl nav mašīnā dzemdējis, jo laikā netika līdz dz. nodaļai dēļ ātruma ierobežojuma)

wons 23.septembris 2020 11:36
0 0 Atbildēt

Viss pareizi, viss cilvēku labā. Ar velo tagad auto varēs apsteigt.

un 23.septembris 2020 12:08
0 0 Atbildēt

kāpēc tu domā, ka pilsētā ar auto ir jābrauc daudz ātrāk kā ar velo? Ātri braukt var pa šosejām.

Palaidniex 23.septembris 2020 13:23
4 0 Atbildēt

Un kas teica, ka visās ielās, jo tā ir pilsēta, ir jābrauc uz 30? Un kā sodīsiu tos velosportisatus, kuri pārsniegs šo ierobežojumu?

Tajā pat kopenhāgenā ir četru (!!!) joslu iekšējais aplis, vairākas maģistrālās ielas, kas savienojas ar šo apli vai pat to šķērso pa diagonāli, uz kurām nav nekā tuvu ierobežojumam 30 km/h. Un jā - Kopenhāgenā arī ir tāds sīkums kā metro.

Tādās Agenskalna ielās kā Augļu, Bišu, Ernestīnes, Olgas, Vesera un tamlīdzīgām ielāms uzlieciet kaut zīmes dzīvojamā zona, kur problēma? Tikai kāpēc uz Kalnciema ielas jāliek 30?

vēl 23.septembris 2020 13:38
0 2 Atbildēt

aizmirsi pieminēt, ka Kopenhāgenā pilsētas dome nepiekopj genocīdu pret velobraucējiem, bet otrādi - atbalsta velo. Daudzi tos 15km brauc ar velo, jo no veselā saprāta viedokļa tas ir jēdzīgāk, kā stumdīties pa korķiem kūpošā auto ar vēl neuzsilušu motoru.

Palaidniex 23.septembris 2020 14:38
2 0 Atbildēt

Vai pareizi saprotu, ka tevi māte kopā ar tavu velosipēdu dzemdēja?

Esi bijis tādā pilsētā kā Štutgarte? Roma? Tajās pilsšētās ir visai jauks klimats. Kā tev šķiet, kāpēc tās nav kļuvušas par velomeku?

Kad sāksi apjaust kāpēc, iespējams sapratīsi, ka ne visi vēlās uz savu ceturtā stāva divistabu 32 m² dzīvokli pa trepēm nest augšā 2-4 velosipēdus. Ka tie nedeg nepacietībā visur doties ar velo, ka tiem nav kur to velo nolikt pie darba, pie mājas, pie veikala, pie skolas. Nekāda veloinfrastruktūra un nekāds velopjoslu skaits un /vai ātruma ierobežojums uz maģistrālajām ielām velobraucēju skaitu vairs nemainīs. Visi, kuri gribēja vai bija spiesti pārkāpt uz velo to ir izdeījuši. Visādi velobraukšanas trenda fanāti pazūd lietainās dienās un to nav no oktobra līdz martam uz ielām vispār.

Samierinies ar domu, ka kādreizējie fanātiskie velosipēdisti mēdz dzīvē saskarties ar izmaiņām un ar smīnu sāk skatīties uz savu velofanātisku dažos iepriekšējos dzīves gados, man darbā tādi ir divi. Ok viņu vietā droši vien ir atnākuiši citi divi, ar velorevolucionāra sirdi un mērķiem, kuri pēc kāda laika izkūpēs kā dūmi...

Samierinies ar to, ka ne visiem pasaule griežas ar, par un ap velosipēdu.

Gg 23.septembris 2020 15:16
0 2 Atbildēt

Tas viss arī nenozīmē, ka pilsētā pre-coffini ir optimāls transporta veids un visa satiksme jāpielāgo autobraucēju ērtībām.

WALA 23.septembris 2020 15:23
1 0 Atbildēt

Zini atklāti sakot ja vien tu nedzīvo Rīgas centrā un ja tev ir kur un pietiekami ērti auto novietot, tad būtu saprātīgi par šo jautsjumu nespriest. Tā kā nekad nesmu dzīvojis tadās vietas kur grūti auto novietot tuvējā apkārtne, tad man ar praktisii ur pofig ka Rīgā netiktu ar auto, tikai ļoti apšaubu ka tāpat domā tie kuri no Rīgas centra pa reuzei grib izmukt, kaut uz Stirnubuku, velo orientēšanos vai tamlīdzīgi ...

Man ar baigi viegli spriest par Rīgu, ja es tur vairs nedzīvoju, manis pēc kaut "aiznaglojat" tos " Rīgas vārtus" ...

wons 25.septembris 2020 15:07
0 1 Atbildēt

ja būtu sakarīgas velojoslas/veloielas uz velosipēdien pārsēstos ievērojami vairāk ļaužu. Jā un otrs-ja būs kur tos velo noparkot brauciena galapunktā

imzz 23.septembris 2020 11:59
1 1 Atbildēt

Tas viss nav pietiekami efektīvi - salikt 30 īsos posmos, kur tāpat daudz ātrāk pabraukt nevar. Uz Jūrmalenes vajag uzlikt 30 km/h ierobežojumu, tad gan daudzi pāries uz velosipēdiem un elektromopēdiem :-/

nevajag 23.septembris 2020 13:40
0 2 Atbildēt

demagoģijas - runa par ātruma ierobežošanu pilsētā, nevis ārpus.

Kaut gan....palasot ziņas, šķiet, ka arī ārpus pilsētas samazinot ātrumu, tiktu izglābtas daudzu vadītāju dzīvības, kas arī tagad nepamana remonta luksoforu vai ko tur.

WALA 23.septembris 2020 15:18
3 0 Atbildēt

Aizliedzot pārvietoties ārpus mājas satiksmes negdījumos vispār neviens neiekļūtu, taču ir aizdomas ka negadījumi nokrītot no balkona un pašnāvības gan varētu krasi pieaugt ...

anonimikis 23.septembris 2020 21:41
0 0 Atbildēt

Kurš teica, ka uz Kalnciema ielas būs 30kmh?

WALA 24.septembris 2020 9:38
1 0 Atbildēt

Rīgas preses "pīles" tfu relīzes izlasi - tikai neviens nav pateicis kurā šīs ielas posmā tas būs !

WALA 24.septembris 2020 9:44
0 0 Atbildēt

Tur teikts:

Satiksmes organizācijas izmaiņas tiks ieviestas teritorijā starp Kalnciema ielu, Melnsila ielu, Nometņu ielu, Aleksandra Grīna bulvāri, Bāriņu ielu un Daugavgrīvas ielu.

t.i,. kā minimums dzīvojamajā zonā un pie parkiem starp šīm ielām, tikai kartē to tā loģiski ir grūti salikt kopā, jo SLokas iela arī ir maģistrālā iela kura trāpa iekšā šajā zonā, un nevis nosacītajās "malās" kā augstāl minētās ielas.

Pie kam vienā lielā daļā mazo ielu tur jau sen ir 30 km/h ( ja vien kāds pa pēdējo gadu tās nav novācis ...)

Mr_Rums 24.septembris 2020 16:20
1 0 Atbildēt

Cerams ka tie pajoļi nav sabremzējuši arī mağistrālās ielas. Paši, ekoplānprātiņi, vien elpos tās lēni braucošo auto atgāzes Gribētu redzēt to seju, kas tādā veidā bojā satiksmi Rīgā.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 19

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti