Līdz 120 km/h vasarā, 90 km/h ziemā - uz Ķekavas apvedceļa būs jāievēro ātrgaitas ceļa noteikumi 42

 

Foto: LVC

Nozare.lv | 12.oktobris 2023 12:31

Daļa no jaunuzbūvētā Ķekavas apvedceļa ir Latvijas pirmais autoceļš, kas tiks apzīmēts ar ceļazīmi Nr.552 "Ātrgaitas ceļš", aģentūrai LETA pavēstīja VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) pārstāvji.

LVC skaidro, ka maksimālais braukšanas ātrums apvedceļa ātrgaitas posmā vasaras ceļu uzturēšanas periodā būs līdz 120 kilometriem stundā, bet ziemas uzturēšanas periodā no 2023.gada 16.oktobra (vai iestājoties ziemai raksturīgiem laikapstākļiem) līdz 15.aprīlim tas būs 90 kilometri stundā.

Ātrgaitas ceļa noteikumi paredz, ka pa šo ceļu atļauts braukt tikai ar motocikliem, tricikliem, kvadricikliem, automobiļiem un autobusiem.

Savukārt velosipēdu vadītājiem un gājējiem aizliegts pārvietoties pa šo ceļu, taču šiem satiksmes dalībniekiem paredzēta infrastruktūra gar paralēlajiem ceļiem.

Tāpat aizliegts braukt atpakaļgaitā, kā arī aizliegts braukt traktortehnikai, norāda LVC pārstāvji.

Vienlaikus LVC uzsver, ka apvedceļa trasē transportam ir aizliegts apstāties un stāvēt, uz to norāda horizontālais marķējums - nepārtrauktā baltā līnija.

Jaunais Ķekavas apvedceļš būs daļa no Bauskas šosejas (A7). Pateicoties tā izbūvei, autobraucējiem, kas dodas no Lietuvas uz Rīgu caur Bausku vai otrādi, tagad būs iespēja izvairīties no sastrēgumiem Pierīgā, kas ietaupīs laiku ceļā. Tas arī būtiski uzlabos satiksmes drošību uz Bauskas šosejas Pierīgā, jo trases daļa, uz kuras paredzēta lielāka satiksmes intensitāte, ir izbūvēta atbilstoši visām ātrgaitas ceļa satiksmes drošības prasībām, skaidro LVC.

LETA jau rakstīja, ka piektdien, 13.oktobrī, Ķekavas apvedceļš būs atvērts satiksmei un pieejams ceļa lietotājiem.

Jau ziņots, ka Ķekavas apvedceļa būvdarbus bija plānots pabeigt līdz 2023.gada beigām, savukārt ceļa uzturēšanu privātais partneris veiks vēl 20 gadus pēc būvdarbu pabeigšanas, līdz ar ko visa PPP projekta pabeigšana plānota 2043.gadā.

Ķekavas apvedceļa, tostarp pamattrases, paralēlo ceļu, pārvadu un citas saistītās infrastruktūras tehniskā projekta izstrādi un būvdarbus īsteno privātais partneris AS "Kekava ABT" un tā piesaistītie apakšuzņēmēji, bet būvuzraudzību nodrošina SIA "Firma L4".

Kāpēc ziemas periodā Latvija samazina ātrumu uz šosejas, jautā iAuto redakcija:

 
42 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
es 12.oktobris 2023 19:07
11 3 Atbildēt

Tikai nevajag! Rij, mīž un dirš ceļā. Kur pienāk limits, tur nomet (pokuj nepārtrauktās līnijas, pieturas) gan auto, gan sauso atlikumu. Tāda mums tā "tālbraucēju" kultūra. Jā, sprāgušās riepas un plastmasas arī pieņemts pamest kur sprāga.

didzisk 12.oktobris 2023 13:39
9 0 Atbildēt

Tāpēc jau viņš saucas apvedceļš, ka iet ar līkumu. Ar riteni pa veco šoseju tagad būs ievērojami drošāk - un, protams, ātrāk nekā pa apvedceļu.

WALA 12.oktobris 2023 20:59
9 12 Atbildēt

Da labi, ja jau kā te augstāk "es" norādīja ka LVC &Co nejēdz pat info materiālā pareizu cela zīmes numuru atbilstoši CSN ielikt, tad ko tur prasīt par kaut kādu "tālejošāku domāšanu" ....

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Volkswagen ID.2 būs dažādas modifikācijas; starts 2025.gadā 3

Cenu ziņā pievilcīgajam Volkswagen plānotas vairākas modifikācijas, tajā skaitā arī krosovera modelis. Lasīt vairāk

 

Jonass izcīna savu pirmo uzvaru MXGP klasē

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta piektā posma - Portugāles "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā MXGP klasē, svinot pirmo panākumu karjerā augstākajā līmenī. Lasīt vairāk

 

Rekordists? - brauciens ar “Audi” Liepājā rezultējas ar 2000 eiro naudas sodu un tiesību atņemšanu (+ VIDEO) 13

Aizvakar, 1.maijā Valsts policijas amatpersonas Liepājā fiksēja automašīnu “Audi”, kuras vadītājs pārvietojās ātri un agresīvi. Likumsargi uzsāka pakaļdzīšanos, kā rezultātā automašīna apturēta. Šāds brauciens vīrietim rezultējies septiņos administratīvajos pārkāpumos un vienā kriminālprocesā. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Škoda Kodiaq (+VIDEO) 4

No šīgada Škoda jaunumiem mūsu tirgum svarīgākais ir jaunais Kodiaq. TV Autoziņas devās uz Spāniju, lai tuvāk iepazītos ar lielākā Škodas krosovera otro izlaidumu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti