Bloomberg: sestā sankciju pakete pret Krieviju nebūs tik barga, kā plānots 9

 

Foto: Pexels.com

iAuto | 10.maijs 2022 17:50

Saskaņā ar Bloomberg informāciju, Eiropas Savienība sesto sankciju paketi, kas vērsta pret Krieviju, nespēs pieņemt sākotnējā redakcijā.

Kā ziņo minētais medijs, atsaucoties uz saviem ziņu avotiem, no sestās sankciju paketes izņems punktu, kas paredzēja aizliegumu Eiropas kuģiem transportēt Krievijas naftu un degvielu uz trešajām valstīm.

Viena no valstīm, kas iebilda pret naftas transportēšanu, bija Grieķija, jo valstij, kas ir viens no lielākajiem kuģu īpašniekiem pasaulē, Krievijas degvielas transportēšanu ir nozīmīgs ienākumu avots.

Tajā pašā laikā ES sestajā sankciju paketē atstāja punktu, kas aizliedz Eiropas valstīm apdrošināt kuģus, kas ved naftu no Krievijas, raksta Bloomberg.

8.maijā Eiropas Savienības valstu pastāvīgie pārstāvji nespēja panākt vienprātību par Krievijas naftas importa aizliegumu. Iebildumi ir Ungārijai, neskatoties uz to, ka ES plāno atļaut šai valstij, kā arī Čehijai un Slovākijai iepirkt naftu no Krievijas līdz 2024. gadam. 

Lai varētu atteikties no Krievijas resursiem, Ungārija prasa papildu finansējumu.

 
9 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Onsis 11.maijs 2022 8:09
59 10 Atbildēt

Jāuzliek arī sankcijas tiem, kas pērk teroristu resursus!

HUJumu 10.maijs 2022 23:23
58 25 Atbildēt

Ja tavā mājā ielidos raķete tad tikai sapratīsi, ka vajadzigas sankcijas.

Šobrīd tiek bombardētas viskrieviskākās ukrainas pilsētas. Tas nozīmē ka faktiski šauj pa saviem krieviem.

MMX 10.maijs 2022 21:01
57 13 Atbildēt

Nu ko mēs saprotam ar vieglu izbīli - ja Eiropa, ASV un UK šoreiz arī pie tām sankcijām pieturēsies, tad Krievijā nebūs izbīlis, tur būs pipec. Šobrīd viņi vēl rullē uz iekrājumiem un fakta, ka ir pieraduši dzīvot nosacītā nabadzībā, bet pat Krievijas valdības finansisti paredz, ka pie pašreizējiem ekonomikas saraušanās tempiem vasaras vidū un rudenī jau būs nopietnas problēmas. Mēs un pārējā Eiropa šobrīd vairāk cieš no tā, ka tiek pārbīdītas piegādes ķēdes un kovidnaudas radītā inflācija beidzot ir noķērusi arī pārējo ekonomiku.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 

Vidzemes šosejas un Ķekavas apvedceļa posmos palielinās maksimālo atļauto ātrumu 8

No šodienas atsevišķos Vidzemes šosejas (A2) un Bauskas šosejas Ķekavas apvedceļa (A7) posmos tiks palielināts maksimālais atļautais ātrums, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC). Lasīt vairāk

 

Ķīnas autotirgus – 2024. gada marta rezultāti un ražīgāko zīmolu TOP-10 2

2024.gada martā Ķīnā pārdoti 1,690 miljoni automobiļu, ar lielu atrāvienu dominējot vienam pašmāju zīmolam. Lasīt vairāk

 

Par smagas avārijas izraisīšanu dzērumā piespriež četrus gadus cietumā 2

Kurzemes rajona tiesa kādam autovadītājam piespriedusi četrus gadus cietumā par bez tiesībām dzērumā izraisītu avāriju ar smagi cietušu pasažieri, aģentūra LETA uzzināja prokuratūrā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti