Bloomberg: sestā sankciju pakete pret Krieviju nebūs tik barga, kā plānots 9

 

Foto: Pexels.com

iAuto | 10.maijs 2022 17:50

Saskaņā ar Bloomberg informāciju, Eiropas Savienība sesto sankciju paketi, kas vērsta pret Krieviju, nespēs pieņemt sākotnējā redakcijā.

Kā ziņo minētais medijs, atsaucoties uz saviem ziņu avotiem, no sestās sankciju paketes izņems punktu, kas paredzēja aizliegumu Eiropas kuģiem transportēt Krievijas naftu un degvielu uz trešajām valstīm.

Viena no valstīm, kas iebilda pret naftas transportēšanu, bija Grieķija, jo valstij, kas ir viens no lielākajiem kuģu īpašniekiem pasaulē, Krievijas degvielas transportēšanu ir nozīmīgs ienākumu avots.

Tajā pašā laikā ES sestajā sankciju paketē atstāja punktu, kas aizliedz Eiropas valstīm apdrošināt kuģus, kas ved naftu no Krievijas, raksta Bloomberg.

8.maijā Eiropas Savienības valstu pastāvīgie pārstāvji nespēja panākt vienprātību par Krievijas naftas importa aizliegumu. Iebildumi ir Ungārijai, neskatoties uz to, ka ES plāno atļaut šai valstij, kā arī Čehijai un Slovākijai iepirkt naftu no Krievijas līdz 2024. gadam. 

Lai varētu atteikties no Krievijas resursiem, Ungārija prasa papildu finansējumu.

 
Visi komentāri
 
Jumu 10.maijs 2022 18:54
9 4 Atbildēt

No sankcijām nelabi ir jāpaliek tai valstij, pret kuru tās ir vērstas. Bet, kad no sankcijām pašiem viss grūst un brūk, bet valsts, kam tās sankcijas domātas, tiek cauri ar vieglu izbīli? Es laikam vairāk neko nesaprotu.

Umuj 10.maijs 2022 19:30
3 12 Atbildēt

tā ir, taču tad tev jāpiekrīt, ka putins "izdzen" NATO līdz 1997.gada robežām, tas ir līdzīgi Ukrainai izposta Baltiju, Poliju un visas valstis, kas iestājās blokā pēc 97.gada, tu klausies un dziedi "Sojuz ņerušimij", nesā kolorado lentīti un pielūdz putinu, par to potenciāli maksādams mazāk nekā šobrīd par degvielu un siltumu

MMX 10.maijs 2022 21:01
57 13 Atbildēt

Nu ko mēs saprotam ar vieglu izbīli - ja Eiropa, ASV un UK šoreiz arī pie tām sankcijām pieturēsies, tad Krievijā nebūs izbīlis, tur būs pipec. Šobrīd viņi vēl rullē uz iekrājumiem un fakta, ka ir pieraduši dzīvot nosacītā nabadzībā, bet pat Krievijas valdības finansisti paredz, ka pie pašreizējiem ekonomikas saraušanās tempiem vasaras vidū un rudenī jau būs nopietnas problēmas. Mēs un pārējā Eiropa šobrīd vairāk cieš no tā, ka tiek pārbīdītas piegādes ķēdes un kovidnaudas radītā inflācija beidzot ir noķērusi arī pārējo ekonomiku.

MMX 11.maijs 2022 11:21
2 0 Atbildēt

Hei mīnusotāji, nekautrējaties arī savu viedokli piemest. Pie tik daudziem mīnusiem labprāt gribētu uzzināt ko nepareizu uzrakstīju.

MMX 11.maijs 2022 11:43
2 0 Atbildēt

to tev 5.kolonna neteiks, bet, ja gribi uzzināt, paskaties RU TV - tur stāsta, ka pie visa vainīgi amerikanci un gņiloj zapad - tieši tādēļ mēs visi ciešam un maksājam dārgi un tieši tādēļ putins drīkst veikt speciālo operāciju. Par kritušajiem krievu karavīriem tur nedzirdēt, par marodierismu, bērnu izvarošanu uc.lietām, ko veic "atbrīvotāji" arī ne, toties par atomkaru gan- to putina politikas atbalstītāji pieprasa arvien agresīvāk

HUJumu 10.maijs 2022 23:23
58 25 Atbildēt

Ja tavā mājā ielidos raķete tad tikai sapratīsi, ka vajadzigas sankcijas.

Šobrīd tiek bombardētas viskrieviskākās ukrainas pilsētas. Tas nozīmē ka faktiski šauj pa saviem krieviem.

Onsis 11.maijs 2022 8:09
59 10 Atbildēt

Jāuzliek arī sankcijas tiem, kas pērk teroristu resursus!

imzz 11.maijs 2022 10:40
0 0 Atbildēt

Izskatās, ka ukraiņi izpildījuši kādas sankcijas uz savu roku: Ukrainai bija jāaptur gāze caur Sohranivku ( Novopskov ), jo tai neesot pieejas gāzes vada aparatūrai okupētajās teritorijās ( Luhanska ).

liveuamap.com/en/2022/10-ma...he-sokhranivka

"Ukraina otrdien paziņoja, ka pārtrauks gāzes plūsmu caur tranzīta punktu, kas, pēc tās teiktā, piegādā gandrīz trešdaļu no Krievijas uz Eiropu caur Ukrainu piegādātās degvielas, šajā solī vainojot Maskavu un sacīja, ka pārvietošot plūsmu citur. Taču Gazprom (GAZP.MM), kam ir monopols Krievijas gāzes eksportā pa cauruļvadiem, paziņoja, ka ir "tehnoloģiski neiespējami" novirzīt visus apjomus uz Sudžas starpsavienojuma punktu tālāk uz rietumiem, kā to ierosināja GTSOU. Novopskovas kompresoru staciju Luhanskas apgabalā Ukrainas austrumos ir ieņēmuši Krievijas spēki un separātistu kaujinieki neilgi pēc tam, kad Maskava februārī sāka "speciālo militāro operāciju", ko tā raksturo.

www.reuters.com/business/ener...nt-2022-05-10/

Nav skaidrs, kurā vietā tieši gāzes vads aizgriezts.

imzz 11.maijs 2022 10:55
0 0 Atbildēt

ASV atkal forsē naftas ieguvi un izstrādi pašas teritorijās, klimatologi un environmentālisti, izskatās, vairs īpaši ņemti vērā netiek. ASV naftas ieguves sasniegšot 11.91 milj barelu dienā šogad un vairāk nākošgad.

www.reuters.com/business/ener...ia-2022-05-10/

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti