Latvijā piecos mēnešos saražots par 19,1% mazāk elektroenerģijas 5

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 22.jūnijs 2022 15:01

Latvijā šogad pirmajos piecos mēnešos saražotas 2496 gigavatstundas (GWh) elektroenerģijas, kas ir par 19,1% mazāk nekā 2021.gada attiecīgajā periodā, liecina pārvaldes sistēmas operatora AS "Augstsprieguma tīkls" sagatavotais Latvijas elektroenerģijas tirgus apskats.

Tostarp Daugavas hidroelektrostacijās (HES) saražotas 1748 GWh elektroenerģijas, kas ir par 3,4% vairāk nekā 2021.gada pirmajos piecos mēnešos, kamēr mazajās HES saražotās elektroenerģijas apmērs pieaudzis par 27% - līdz 47 441 megavatstundām (MWh).

Termoelektrostacijās (TEC) 2022.gada pirmajos piecos mēnešos saražotas 321 457 MWh elektroenerģijas, kas ir par 63,1% mazāk nekā gadu iepriekš.

Savukārt ar biomasu 2022.gada pirmajos piecos mēnešos saražotas 150 484 MWh elektroenerģijas, kas ir par 10,7% vairāk nekā 2021.gada attiecīgajā periodā, koģenerācijā saražotas 57 740 MWh elektroenerģijas, kas ir par 57,7% mazāk nekā pērn pirmajos piecos mēnešos, bet ar biogāzi saražotas 98 073 MWh elektroenerģijas, kas ir par 17,4% mazāk nekā gadu iepriekš.

Vēja elektrostacijās šogad pirmajos piecos mēnešos saražotas 71 464 MWh elektroenerģijas, kas ir par 13,9% vairāk nekā 2021.gada pirmajos piecos mēnešos, savukārt saules elektrostacijās saražota 1741 MWh elektroenerģijas, kas ir 2,2 reizes vairāk nekā pērn šajā periodā.

Elektroenerģijas patēriņš piecos mēnešos Latvijā veidoja 3091 GWh, kas ir par 0,5% mazāk nekā 2021.gada attiecīgajā periodā.

Maijā Latvijā saražotas 402 525 MWh elektroenerģijas, kas ir par 38,8% mazāk nekā aprīlī un par 24,1% mazāk nekā pirms gada, savukārt elektroenerģijas patēriņš Latvijā bija 571 154 MWh, kas ir par 2% mazāk nekā aprīlī un par 2% mazāk nekā pirms gada.

"Augstsprieguma tīkls" norāda, ka lielākais saražotās elektroenerģijas apmēra kritums bija Daugavas HES - maijā, norimstot paliem Daugavā, saražots 310 372 MWh elektroenerģijas, kas ir par 44,1% mazāk nekā aprīlī un par 26,5% mazāk nekā pirms gada.

"Augstsprieguma tīkls" ir neatkarīgs Latvijas elektroenerģijas pārvades sistēmas operators, kas nodrošina elektroenerģijas pārvades tīkla darbības un Latvijas elektroenerģijas sistēmas elektroapgādes drošumu, sniedz pārvades sistēmas pakalpojumus, balstoties uz publicētiem pārvades pakalpojuma tarifiem, veic pārvades sistēmas operatīvo vadību un nodrošina drošu, stabilu, elektroenerģijas pārvadi pārvades sistēmā. "Augstsprieguma tīkls" pieder valstij.

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
GTD2 22.jūnijs 2022 16:48
5 2 Atbildēt

laikam speciāli tiek rādīts gan giga ,gan mega vatos lai izskatitos, ka veja un saules energija sarazo ievērojamaak.

pārskatamāk būtu procentos

no kopējā saražotā

70% lielie hes

2% mazie hes

tec 13%

biomassa 6%

biogaze 4

vējš 3%

saule 0.7%

Tagad uzskatāmi saprotams,ka vienīgais ,kas kaut ko saražo ir lielie hesi, teci saražos aizvien mazāk, drusku bio enerģija. vēja un saules enerģija saražo ļoti ļoti minimāli, pat var teikt ,ka nesaražo neko. Nezin kapēc valdība cer ,ka ar vēja un saules enerģiju varēs atrisināt enerģētikas krīzi. vismaz trīsdesmitreizes vairāk būtu janoklāj ar vēja ģenerātoriem lai pie attiecīgiem laika apstākļiem kaut cik sartažotu. Vinīgā iespēja vairāk izspiest no lielajiem hesiem, ideāli būtu pie Daugauvpils uzcelt vēl vienu Hesu, vai mazo Aes.Savādāk mēs sevi ar elektroenerģiju nespēsim nodrošināt

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen ID.2 būs dažādas modifikācijas; starts 2025.gadā 3

Cenu ziņā pievilcīgajam Volkswagen plānotas vairākas modifikācijas, tajā skaitā arī krosovera modelis. Lasīt vairāk

 

Jonass izcīna savu pirmo uzvaru MXGP klasē

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta piektā posma - Portugāles "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā MXGP klasē, svinot pirmo panākumu karjerā augstākajā līmenī. Lasīt vairāk

 

Rekordists? - brauciens ar “Audi” Liepājā rezultējas ar 2000 eiro naudas sodu un tiesību atņemšanu (+ VIDEO) 13

Aizvakar, 1.maijā Valsts policijas amatpersonas Liepājā fiksēja automašīnu “Audi”, kuras vadītājs pārvietojās ātri un agresīvi. Likumsargi uzsāka pakaļdzīšanos, kā rezultātā automašīna apturēta. Šāds brauciens vīrietim rezultējies septiņos administratīvajos pārkāpumos un vienā kriminālprocesā. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Škoda Kodiaq (+VIDEO) 4

No šīgada Škoda jaunumiem mūsu tirgum svarīgākais ir jaunais Kodiaq. TV Autoziņas devās uz Spāniju, lai tuvāk iepazītos ar lielākā Škodas krosovera otro izlaidumu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti