"Gazprom" septembrī un oktobrī palielinās dabasgāzes piegādes Ungārijai 6

 

Foto: Pexels.com

Nozare.lv | 1.septembris 2022 10:08

Krievijas gāzes koncerns "Gazprom" septembrī un oktobrī palielinās dabasgāzes piegādes Ungārijai, trešdien paziņojis Ungārijas ārlietu ministrs Pēters Sījārto.

Maskava ir samazinājusi vai apturējusi gāzes piegādes lielākajai daļai Eiropas valstu, kas piemērojušas sankcijas Krievijai par iebrukumu Ukrainā. Rezultātā Eiropā strauji kāpušas gāzes un elektroenerģijas cenas.

Pēc tam, kad Sījārto jūlijā ieradās vizītē Maskavā, "Gazprom" augustā piegādāja Ungārijai papildus 2,6 miljonus kubikmetru gāzes dienā. Šis apjoms tika piegādāts papildus tam, par kuru jau iepriekš bija panākat vienošanās.

Tagad ar "Gazprom" panākta vienošanās par papildu piegādēm septembrī un oktobrī, paziņoja Sījārto.

Ministrs atklāja, ka "Gazprom" no 1.septembra piegādās Ungārijai papildus 5,8 miljonus kubikmetru gāzes dienā.

Līdzīgi kā augustā, gāze tiks piegādāta pa cauruļvadu "TurkStream", kas ved cauri Turcijai, Bulgārijai un Serbijai.

Sījārto skaidroja, ka papildus piegādes no Krievijas vēl vairāk stiprinās Ungārijas energoapgādes drošību un nozīmē, ka Ungārijai nebūs jāievieš piegādes ierobežojumi gāzes trūkuma dēļ.

"Gazprom" šorīt uz trim dienām apturēja gāzes piegādi Vācijai pa gāzesvadu "Nord Stream", un paziņoja, ka no ceturtdienas pārtrauks gāzes piegādes Francijas enerģētikas uzņēmumam "Engie", kas neesot samaksājis par jūlijā saņemtajām piegādēm.

Enerģijas cenas Eiropā ir strauji kāpušas, un valstis ir spiestas domāt, kā ierobežot dabasgāzes patēriņu un bažījas par iespējamo gāzes trūkumu ziemā.

Ungārija kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā centusies ieturēt neitrālu nostāju, izpelnoties par to kritiku no citām Eiropas Savienības (ES) valstīm.

Ungārija, kas lielā mērā ir atkarīga no Krievijas naftas un gāzes, ir noraidījusi ideju par jebkādām ES sankcijām pret Krievijas enerģētikas nozari.

Tā arī panāca izņēmumu no ES sankcijām Krievijas jēlnaftas importam pa cauruļvadiem.

 
Visi komentāri
 
Putlers 1.septembris 2022 10:37
0 3 Atbildēt

Orbāns ir mans čoms, viņš man bučo dibuā, tāpēc es viņam došu gāzi, bet pārējiem dedraudzīgajiem, kas atteicās bučot manu dibuā, es gāzi nedošu!

Pļurkt 1.septembris 2022 12:57
0 3 Atbildēt

Nu re kā Putlera dirsas bučošana atmaksājas!!!!!!

msh 2.septembris 2022 11:22
2 0 Atbildēt

Tā nav dirsas bučošana bet gan domāšana par savas valsts interesēm. Putina dirsas bučošana bija ķērcieni par sankcijām un sankciju ieviešana lai būtu iemesls uzraut cenas augšā un pirkt to krievu gāzi par pieckārtīgu cenu - lūk, dirsas bučošana - un tagad arī tu vari bučot Putina dirsu ar savu maciņu - jā, un diemžēl es arī.

Pļurkt 2.septembris 2022 11:55
0 2 Atbildēt

Jēziņ kāds glupiņš!!

Pārstāj ĶiseļTV klausīties!

msh 3.septembris 2022 12:55
0 0 Atbildēt

Televīziju neskatos, krievu valodu protu vājas sarunvalodas līmenī. Toties labi zinu kā jāizskatās "savas valsts interešu aizstāvēšanai" - diezgan diametrāli pretēji tam kā piekariņš un rinkevičs rīkojas. Un neredzu nevienu iemeslu piesieties Orbānam; kā Ungārijas premjers viņš visu dara pareizi, vismaz ārpolitikas jomā.

es 1.septembris 2022 15:23
2 1 Atbildēt

Zēnam galva aug no pareizās vietas. Tas ir savas valsts patriots!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Divi "dala ceļu", citiem problēmas - bīstama situācija uz A4 autoceļa Polijā (+ VIDEO) 4

Video autors uzskata, ka "sižets aizsākās" brīdī, kad Opel vadītājs nobloķēja Cupra vadītāju. Pēdējais nolēma atdarīt, izbrauca Corsa priekšā un nobremzēja, liekot vadītājam izmanevrēt uz otru joslu - tieši Land Rover priekšā. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ:Izmēģinām jauno Porsche Panamera e hybrid (+ VIDEO)

Porsche ne pa jokam ir aizrāvies ar elektromobilitāti, tāpēc četras no septiņām jaunā Panamera modeļa versijām ir nopietni elektrificētas. Tās saucas e-Hibrid un aprīkotas ar jaudīgu spraudņa tipa hibrīdiekārtu. TV Autoziņas izmēģinās Porsche Panamera 4 e-Hybrid ar 470 ZS, un jā - arī tas ir lādējamais hibrīds Lasīt vairāk

 

Vēl mazāk darba vadītājam - Ford uzlabojis BlueCruise autopilotu 5

ASV autobūves uzņēmums Ford uzlabojis savu BlueCruise tehnoloģiju, kas nodrošina daļēju autonomo braukšanu uz noteiktiem ceļiem. Tas iespējams, pateicoties jaunākajam atjauninājumam ar indeksu 1.4. Lasīt vairāk

 

Kā paceļot reprezentatīvo auto slieksni, nonācām pie uzņēmuma vieglā transportlīdzekļu nodokļa pieauguma? Intervija ar A.Kulbergu (+ VIDEO) 50

iAuto.lv lasītājs atsūtīja mums informācija, ka darba auto Cupra Formentor VZ ar 228kw jeb 310zs TSI iepriekš uzņēmuma vieglo transportlīdzekļa nodokli maksāja ap 37 eiro mēnesī, bet tagad 159,60 eiro. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti