EK vēlas ierobežot energouzņēmumu pārmērīgos ienākumus no augstajām elektrības cenām 4

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 8.septembris 2022 10:25

Eiropas Komisija (EK) vēlas ierobežot energouzņēmumu pārmērīgos ienākumus, kurus tie gūst, pateicoties strauji pieaugušajām elektrības cenām, trešdien paziņoja EK prezidente Urzula fon der Leiena.

Uzņēmumi, kas ražo elektroenerģiju no atjaunīgajiem energoresursiem, šobrīd gūst "milzīgus ienākumus, ar kuriem viņi nav rēķinājušies, par kuriem nav sapņojuši un kurus tie nevar reinvestēt", sacīja Leiena.

"Šobrīd ir pienācis laiks, lai patērētāji gūtu labumu no zemu oglekļa dioksīda emisiju avotiem ar zemām izmaksām, piemēram, atjaunīgajiem energoavotiem," skaidroja Leiena.

"Tāpēc mēs ierosināsim pārvirzīt šo negaidīto peļņu, lai atbalstītu apdraudētos cilvēkus un uzņēmumus," teica EK prezidente.

Elektroenerģijas cenu ES nosaka dārgākais tās ražošanai nepieciešamais enerģijas avots, proti, elektroenerģijas cenu kāpumu nosaka elektrostacijas, kas elektroenerģijas ražošanai sadedzina dārgu gāzi.

Citi enerģētikas uzņēmumi, kas ražo elektroenerģiju no lētākiem avotiem, tostarp atjaunīgajiem energoresursiem, kodoldegvielas un atsevišķiem fosilajiem kurināmajiem, pielīdzina savas produkcijas cenas augstajām cenām, ko nosaka ar gāzi saražotās elektroenerģijas piegādātāji, tādējādi gūstot lielus ienākumus.

Leiena arī ierosināja samazināt elektroenerģijas patēriņu periodos ar augstu pieprasījumu un noteikt cenu griestus Krievijas gāzes importam, lai samazinātu augstās elektroenerģijas cenas.

Šos priekšlikumus piektdien sanāksmē Prāgā apspriedīs par enerģētiku atbildīgie ES dalībvalstu ministri.

 
Visi komentāri
 
DiezganKlusi 8.septembris 2022 10:44
1 0 Atbildēt

Kaut kā neviens nestāsta ka LV ir izstājusies no EST un LV kopiga veja projekta.

Varbūt mums pietiks ar krievijas gāzi?

www.rechargenews.com/wind/latvia-d...ia/2-1-1282774

Varbuttā 8.septembris 2022 10:48
1 0 Atbildēt

Laikam tā pat kā ar ostam LV grib nodot nomā mazām paskatīšu firmām, kuras tālāk tirgo nomas līgumus reālajiem attīstītājiem.

Būs starpnieks kas labi nopelnīs.

WALA 8.septembris 2022 19:27
1 0 Atbildēt

Uz šo man gribas teikt "nevajag dirst", ja netaisītu muļķības ar CO2 kvotām, gaze būtu laicīgi sagādāta, nebūtu haotiskas gazes pirkšanas pa pārspilētu cenu, un ietekme yz tautsaimniecību būtu neliela. Tagad protams viss ir stipri lielā "pakaļā", un tad nu jāizdomā "vakara pasaciņas" tautai. Iespējams ka gāzes kādam pat būtu par daudz un cena būtu pat stipri lejā nevis augšā ....

Ber nu butu tantei riteņi - butu autobuss ....

Jumu 12.septembris 2022 9:47
0 0 Atbildēt

Tāds iespaids, ka tajā Eiropā neviens nekā nekontrolē un neregulē. Amatu tur skanīgu un varenu daudz, bet tikai sēž, muld un pukšķina pa kluso krēslos. Bet ja amerikāņi un briti tajos krēslos sabāzīs savus cilvēkus, tad radīs tādu haosu, ka tikai turies. Jau tagad tiek pieņemti daudzi lēmumi, kuriem trūkst kaut kāda veselā saprāta izskaidrojuma.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Divi "dala ceļu", citiem problēmas - bīstama situācija uz A4 autoceļa Polijā (+ VIDEO) 4

Video autors uzskata, ka "sižets aizsākās" brīdī, kad Opel vadītājs nobloķēja Cupra vadītāju. Pēdējais nolēma atdarīt, izbrauca Corsa priekšā un nobremzēja, liekot vadītājam izmanevrēt uz otru joslu - tieši Land Rover priekšā. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ:Izmēģinām jauno Porsche Panamera e hybrid (+ VIDEO)

Porsche ne pa jokam ir aizrāvies ar elektromobilitāti, tāpēc četras no septiņām jaunā Panamera modeļa versijām ir nopietni elektrificētas. Tās saucas e-Hibrid un aprīkotas ar jaudīgu spraudņa tipa hibrīdiekārtu. TV Autoziņas izmēģinās Porsche Panamera 4 e-Hybrid ar 470 ZS, un jā - arī tas ir lādējamais hibrīds Lasīt vairāk

 

Vēl mazāk darba vadītājam - Ford uzlabojis BlueCruise autopilotu 5

ASV autobūves uzņēmums Ford uzlabojis savu BlueCruise tehnoloģiju, kas nodrošina daļēju autonomo braukšanu uz noteiktiem ceļiem. Tas iespējams, pateicoties jaunākajam atjauninājumam ar indeksu 1.4. Lasīt vairāk

 

Kā paceļot reprezentatīvo auto slieksni, nonācām pie uzņēmuma vieglā transportlīdzekļu nodokļa pieauguma? Intervija ar A.Kulbergu (+ VIDEO) 50

iAuto.lv lasītājs atsūtīja mums informācija, ka darba auto Cupra Formentor VZ ar 228kw jeb 310zs TSI iepriekš uzņēmuma vieglo transportlīdzekļa nodokli maksāja ap 37 eiro mēnesī, bet tagad 159,60 eiro. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti