Vai saules paneļu ierīkošana būs izdevīga arī turpmāk? (+ VIDEO) 19

 
LTV Ziņu dienests | 24.novembris 2022 10:05

Cerot uz lētāku elektroenerģiju, daudzas mājsaimniecības un uzņēmumi ierīkojuši saules paneļus. Taču tagad cilvēki jūtas piemuļķoti, jo uzņēmuma “Sadales tīkls” plānotais tarifu palielinājums izmaksas krietni palielinās. Savukārt komercparki uzskata, ka šāds solis dažu gadu laikā pilnībā apstādinās ilgtermiņa investīcijas šajā nozarē.

 
Visi komentāri
 
topinamburs 24.novembris 2022 10:13
1 0 Atbildēt

Čīkstēšana. Skaidrs, ka dārgāka 'elektrības abonēšanas maksa' nevienam, kam tā jāmaksā, nepatīk, un skaidrs arī, ka tos 'tarifus', ko ST grib, viņiem neapstiprinās - bet kaut kāds pieaugums jau būs.

Nure 24.novembris 2022 10:31
4 0 Atbildēt

Brīvbiļete beidzās, tagad sākas ikdiena ar saviem izdevumiem.

Meistars 24.novembris 2022 10:34
8 5 Atbildēt

Atbildot pēc būtības - ierīkošana ir ļoooti izdevīga, savāc lohus bez pieredzes un tik liec paneļus uz jumta kā sanāk, sabojājot jumtu un neatbildot par sekām. Kad saimnieks pēc gada konstatē siju bojājumus un zvana mums, es atbildu ka mēs visu atstājām labā kārtībā un neatbildam par viņa īpašumu. Reti kurš vispār aizdomājas, ka jebkādi caurumi jumtā ir un paliek caurumi, pat apstrādājot tos pēc laika ūdens atrod ceļu.

Bet peļņa ir labu labā, protams es runa'ju par virsakstā minēto uzstādīšanu, nevis elektrības ražošanas izdevīgumu.

Meistars 24.novembris 2022 11:34
3 2 Atbildēt

Tu te man nemīnuso, sacaurumošu jumtu vēl vairāk! Staigāsi pa istabu, liekot spaiņus zem ūdens straumītēm!

pozitiivs skats 24.novembris 2022 11:45
6 0 Atbildēt

Tekosham jumtam var veel pieriikot mikroturbiinu, buus papildus energijas gjenereeshana!

650 24.novembris 2022 23:53
0 0 Atbildēt

Panoarāmas lūku vajg tur pierīkot.Ja gadījumā uzsnieg, no rīta varēs uzkāpt augšā un to jumtu Apmīszt.

srt 24.novembris 2022 12:52
2 1 Atbildēt

Vajag rakstīt taisnību - cilvēki cerēja uz iespēju appist valsti, bet valts appisa viņus!

Ko var žēloties? Pieliec saviem paneļiem aķus, atslēdzies no valsts un būs HAĻAVA! Totālā haļava, enerģija pilnīgi par velti!

Lietotājs 24.novembris 2022 13:06
1 0 Atbildēt

Ar aķiem, kā jau zināms, var dzīvot tikai vasarā. Ziemā nākas paļauties uz lielo "aķi", kuru piedāvā ST+Lavnenergo. Ja salīdzina, cik maksā savi aķi un ST "aķis", tad arī ar palielinātu pieslēguma un sadales tarifu, pēdējais droši vien būs lētāk par savu aķi, tā kalpošanas laikā. Savs aķis noder atslēguma gadījumā.

ZZZZ 24.novembris 2022 13:36
0 0 Atbildēt

srt aiz tās tavas valsts ir konkrēti cilvēki ar konkrētiem vārdiem un uzvārdiem. Tas ir tikai laika jautājums...

srt 24.novembris 2022 16:14
0 0 Atbildēt

Tur ir viens uzvārds. Un tas ir tikai laika un mūsu neizdarības jautājums, kad tas pakļaus visu valsti.

Mp2 24.novembris 2022 13:41
7 0 Atbildēt

Lielākā sabiedrības problēma šobrīd, ka ir spējigi izlasīt tikai virsrakstus, bet nav laiks pilnam rakstam vai dokumentiem. Pēc jauniem ST tarifiem ( nezinam vai vēl būs vispār ) saules paneļu īpašniekiem mainas viss tas pats kas visiem ST klientiem un tā ir maksa par piesleguma jaudu, savukart maksa par elektrības sadalīšanu pat paliek mazāka ( ~0.400 uz 0.350 ) . Joprojām ir vērts likt sauli pie esošām elektrības cenām. Palielam nekas nav mainījies, tikai dažādas aplamas informācijas parādas.

Tarifs 24.novembris 2022 13:41
4 0 Atbildēt

Viena populāra pieaugušo kīno aktrise teica ka viņai tarifs pieaug ar daikta lielumu, tad var analoģiski teikt ST sev dirsu saplēsa ar jauno tarifu?

jjjj 24.novembris 2022 14:42
4 0 Atbildēt

Ko var ņemties! Saules paneļi bija, ir un būs izdevīgi. Pieslēguma maksa tik un tā nav tik liela. Vasarā, 8 mēnešus var ražot un tērēt, bez jebkāda ST pārvada, kaut vai gigavatu. Un lieko dzīt iekšā Sadales tīklā priekš ziemas. Bet ja plānots pat nedaudz samazināt pārvades tarifu, tad tas priekš šiem 4 ziemas mēnešiem ir pat labāk. Lai dzīvo kombinētās ON-GRID/Off-grid saules sistēmas!

ZZZZ 24.novembris 2022 19:50
0 0 Atbildēt

Shēmas nāk gaismā redz aizgāja no privātā biznesa...Ko vēl daudz nepateica...privātie panelīši. Lai paskatās labāk savus projektus...

Pļurkt 24.novembris 2022 20:32
1 0 Atbildēt

Pilnīgi visi, bez neviena izņēmuma, mākslīgi radītie ekonomiskie virzieni nekad nav bijuši (vismaz) ilgstoši dzīvotspējīgi!!

Zaļo vispasaules afēra tai skaitā!!

Ne tikai ar saules paneļiem, bet arī ar degvielu. Tā biopdīzelis ne tikai atņem sējumu platības pārtikas ražošanai, bet izrādās SADĀRDZINA fosilo dīzeli!!!!

Sen jau bija teikts, ka lai iegūtu 100 t biodīzeļa ir jāiztērē 120 t fosilā dīzeļa!!!

Ponzī 24.novembris 2022 21:04
2 0 Atbildēt

Kur tur afēra, ka uzliec saules paneli, faktiski mazu zaļu elektrības staciju.

Te drizak ir afera, ka Tev pasaka ka Tev bus baterijas (tīkls) kur varēsi uzkrāt, bet pec tam pasaka, ka tomer baterija (tīkls) būs bet ļoti dārgi un neizdevīgi. Rada mākslīgus apstākļus, lai neizmanto savu mazo zaļo staciju, bet turpini pirkt no fosilas degvielas ražotu elektrību

Tu varbūt drīzāk biji domājis zilo afēru, ka padomju savienība pasniedza ka tiem nav LGBT, bet realitātē partijnieki ņēma priekšā viens otru.

NaurisGejniks 24.novembris 2022 21:09
1 0 Atbildēt

VW Blue Montion - vot tā ir zilā afēra

Opis 25.novembris 2022 11:41
1 0 Atbildēt

Lielajiem energouzņēmumiem ir jāuzliek reāls pienākums panāk energoresursu ietaupījumu pie gala lietotāja. Šobrīd viņi atrakstās, ka panākuši ietaupījumu, bet ietaupījums ir uz tautas rēķina, kas salst un dzīvo tumsā. Lai Latvenergo un Latvijas gāze no savas lielās peļņas apmaksā apkures sistēmu maiņu, liek saules paneļus uz jumtiem un tādā veidā panāk ietaupījumu. Šobrīd neko neietaupa, iemaksā kompensācijas energoefektivitātes fondā, bet izmaksas ieliek gala cenā patērētājam.

Lai sāk pildīt MK Nr. 226 "Energoefektivitātes pienākuma shēmas noteikumi" pēc būtības.

ZZZZ 25.novembris 2022 14:11
0 0 Atbildēt

Nevajag lai privātie čakarē disbalansē mūsu vadus. Mēs paši uzliksim kārtīgus parkus ar kārtīgiem MW Jūs visi varēsiet droši pirkt

jauns.lv/raksts/zinas/...s-saules-parka

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti