ES vienojas par cenu griestiem Krievijas naftai 11

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 3.decembris 2022 10:18

Eiropas Savienība (ES) pievienosies G7 valstīm, nosakot cenu griestus Krievijas naftai 60 ASV dolāru apmērā par barelu, piektdien paziņojis Polijas vēstnieks ES.

Polija, kas vēlējās vēl zemāku likmi, atsaukusi savus iebildumus, beidzot atbalstot ES ierosinājumu. Lēmums oficiāli tiks izziņots nākamnedēļ, atklāja Polijas vēstnieks ES Andžejs Sadoss.

"Mēs varam oficiāli piekrist šim lēmumam," paziņoja Sadoss, paskaidrojot, ka ES valstis vienojušās virzīties uz priekšu ar devīto sankciju kārtu pret Krieviju.

ES prezidējošā valsts Čehija un ES diplomāti no citām valstīm apliecināja, ka vienošanās ir apstiprināta, un sākta birokrātiskā procedūra tās ieviešanai.

ES no pirmdienas noteiks Krievijas jēlnaftas embargo, kas tagad tiek atbalstīts ar cenu griestiem, par kuriem politiskā līmenī ir panākta vienošanās ar Vašingtonu un G7.

Sadoss naftas embargo raksturoja kā vissvarīgākās sankcijas, kas līdz šim noteiktas Krievijai, reaģējot uz tās 24.februārī sākto atkārtoto iebrukumu Ukrainā.

Viņš arī paziņoja, ka Polija tagad ir pārliecināta, ka Brisele ņems vērā Varšavas un Baltijas valstu ieteikumus par stingrākiem pasākumiem nākamajā sankciju kārtā.

"Mēs strādājam pie nākamās sankciju paketes, kas Krievijai būs sāpīga un dārga," sacīja Sadoss.

 
Visi komentāri
 
anonimikis 3.decembris 2022 11:20
2 0 Atbildēt

Raškas problēma ir tā, ka aizvērtu naftas urbumu tie faktiski nevar atvērt bez rietumu tehnoloģijām. Jo tas nav vienkārši aizgriezt krānu.

srt 3.decembris 2022 15:43
2 2 Atbildēt

Muļķības! Esi bijis uz naftas platformas? Es esmu bijis. Tur ir žiguļa līmeņa tehnoloģijas. Ne mūsdienu žiguļa, bet tā arhaiskā karburatornieka tehnoloģijas. Strādā vienmēr un jebkuros laikapstākļos. Nu kā ZIK cirvis!

Onsis 3.decembris 2022 14:20
2 1 Atbildēt

Tā cena ir stipri par augstu!

srt 3.decembris 2022 15:40
0 0 Atbildēt

Lai nu paši lēmēji to ievērotu un pa kluso nepirktu par RU izdevīgo cenu!

kasinsh79 3.decembris 2022 20:08
0 0 Atbildēt

Un cik drīz maksās litrs DD? Un kāds būs mūsu dzīves līmenis drīz pēc tam? Diemžēl, Latvija ir pārāk vāja, lai lielo kaimiņu mācītu. Absolūts stulbums, lai arī cik ļoti Putina uzsāktā karadarbība man riebjas.

79 3.decembris 2022 20:49
0 0 Atbildēt

ir tikai viena problēma - Putins ir pateicis, ka savu kārtību viņš ieviesīs arī Baltijas valstīs un ne tikai - "NATO izvācieties aiz 1997.gada robežām vai rēķinieties ar speiālo operāciju".

101 4.decembris 2022 0:15
3 0 Atbildēt

To viņš teica pirms apdirsās Ukrainā.

kasinsh79 4.decembris 2022 8:27
1 0 Atbildēt

Viņam ne tuvu vairs nav p.aut.u, lai karotu ar NATO. Par to vispār nulle stresa.

Jumu 4.decembris 2022 20:26
1 1 Atbildēt

Kaut kā paliek neomulīgi. Visi pasākumi, kurus dzemdē ES, beidzas ar cenu celšanos. Ja kādreiz ir bijis kāds cits rezultāts, tad atvainojiet, kaut ko esmu palaidis garām.

Opis 5.decembris 2022 11:00
1 0 Atbildēt

Kad būs gāzes cenas griesti 10USD par Megavatstundu?

Maksims Ter-Oganesovs 5.decembris 2022 23:14
0 0 Atbildēt

Joprojām nav skaidrs kā šis praktiski strādās.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti