10 mēneši: Vācijā atklāj pirmo LNG termināli 29

 
Nozare.lv | 18.decembris 2022 9:50

Vācijas kanclers Olafs Šolcs sestdien atklāja Vācijā pirmo sašķidrinātās dabasgāzes (LNG) termināli, kas atrodas valsts ziemeļos Lejassaksijas pilsētā Vilhelmshāfenē. Termināli uzbūvēja 10 mēnešu laikā.

Tā būvniecības pabeigšanai nepilnos desmit mēnešos parāda, ka "mūsu valsts spēj sākt ko jaunu un ātru", termināļa atklāšanā teica kanclers.

Ceremonijā piedalījās arī Vācijas ekonomikas ministrs Roberts Habeks un finanšu ministrs Kristians Lindners, kā arī Lejassakcijas premjerministrs Štefans Veils. Ceremoniju apmeklēja ap 400 viesu.

Peldošais terminālis pie Ziemeļjūras krastiem izveidots, lai mazinātu Vācijas atkarību no Krievijas gāzes piegādēm.

LNG termināļa projekts Vilhelmshāfenē ir balstīts uz LNG glabāšanas un regazifikācijas kuģa (FSRU) tehnoloģiju. 300 metrus garo kuģi "Hoegh Esperanza" Vācijas projektam, tāpat kā Lietuvas Klaipēdas ostā esošo FSRU "Independence", piegādās Norvēģijas kompānija "Hoegh LNG".

Plānots, ka termināļa jauda būs 7,5 miljardi kubikmetru dabasgāzes gadā, kas ir vairāk nekā 8% no 2021.gada gāzes patēriņa Vācijā.

Par jaunā termināļa pārvaldnieku Vācijas enerģētikas kompānija "Uniper" izraudzījusies Lietuvas valsts kontrolēto naftas produktu un LNG termināļu operatoru "Klaipedos nafta".

Līdz gada beigām Vācija cer pabeigt vēl četrus LNG termināļus. Vācijas Ekonomikas ministrijas aplēses liecina, ka kopā caur tiem varētu nodrošināt trešdaļu no Eiropas lielākās ekonomikas dabasgāzes vajadzībām.

Termināļa Vilhelmshāfenē un Brunsbitelē, Šlēsvigā-Holšteinā, būvniecību Šolcs apstiprināja 27.februārī - trīs dienas pēc tam, kad Krievija sāka visaptverošo iebrukumu Ukrainā.
 

 
29 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
dfg 18.decembris 2022 12:39
8 1 Atbildēt

Kāda tam vairs nozīme? Eiropa tak pateica, ka atsakās no krievu gāzes un dusmās Pļūtins pavēlēja uzraut gaisā vadu, lai izraisītu gāzes trūkumu liktu Eiropai salt, kā šie attēlo propagandas kanālos. Tam vadam nebija izšķirošas nozīmes un krievi paši atteicās no pārejas posma ienākumiem.

hihi 18.decembris 2022 12:39
5 0 Atbildēt

Vate, lien atpakaļ fufaikā

dsa 18.decembris 2022 19:21
5 1 Atbildēt

Laikam nesaprati - jautājums nav par kaut kādiem fucking termināļiem vai ko citu, bet gan par to, kā piespiest Krieviju pārtraukt šo vājprātu ko tā dara Ukrainā un, ko jau paziņojusi, ka darīs arī visur citur, kur vien Puitinam vajadzēs, un tikai nesaki, ka te kaut ko vajag ASV vai NATO, vai, ka Putins apstāsies, ja ASV nedos ieročus Ukrainai. Ja tu tam tici, tad tev atliek vēl noklausīties Ždanokas skaidrojumu, tad būs pilns komplekts.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Elektriskie kravinieki jau 2030. gadā “noliks pie vietas” dīzeļus 1

Elektrisko kravas auto drīzu uzvaras gājienu paredz jaunākais pētījums. Lasīt vairāk

 

Vēl mazāk darba vadītājam - Ford uzlabojis BlueCruise autopilotu 5

ASV autobūves uzņēmums Ford uzlabojis savu BlueCruise tehnoloģiju, kas nodrošina daļēju autonomo braukšanu uz noteiktiem ceļiem. Tas iespējams, pateicoties jaunākajam atjauninājumam ar indeksu 1.4. Lasīt vairāk

 

Kad zīmes neredzam (+ FOTO) 13

Neredzam, nesaprotam vai ignorējam - iauto.lv lasītājs iesūtījis attēlus, kas uzņemti pie bērnu slimnīcas Rīgā. Lasīt vairāk

 

iAuto piedalās 24 stundu izturības sacensībās. Kā mums gāja? (+ foto) 5

20. un 21. septembrī Lietuvā, Panevežā tika aizvadītas “Enefit” 24 stundu auto sacīkstes elektriskajiem automobiļiem. Tajās piedalījās arī Latvijas auto žurnālistu komanda. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti