10 mēneši: Vācijā atklāj pirmo LNG termināli 29

 
Nozare.lv | 18.decembris 2022 9:50

Vācijas kanclers Olafs Šolcs sestdien atklāja Vācijā pirmo sašķidrinātās dabasgāzes (LNG) termināli, kas atrodas valsts ziemeļos Lejassaksijas pilsētā Vilhelmshāfenē. Termināli uzbūvēja 10 mēnešu laikā.

Tā būvniecības pabeigšanai nepilnos desmit mēnešos parāda, ka "mūsu valsts spēj sākt ko jaunu un ātru", termināļa atklāšanā teica kanclers.

Ceremonijā piedalījās arī Vācijas ekonomikas ministrs Roberts Habeks un finanšu ministrs Kristians Lindners, kā arī Lejassakcijas premjerministrs Štefans Veils. Ceremoniju apmeklēja ap 400 viesu.

Peldošais terminālis pie Ziemeļjūras krastiem izveidots, lai mazinātu Vācijas atkarību no Krievijas gāzes piegādēm.

LNG termināļa projekts Vilhelmshāfenē ir balstīts uz LNG glabāšanas un regazifikācijas kuģa (FSRU) tehnoloģiju. 300 metrus garo kuģi "Hoegh Esperanza" Vācijas projektam, tāpat kā Lietuvas Klaipēdas ostā esošo FSRU "Independence", piegādās Norvēģijas kompānija "Hoegh LNG".

Plānots, ka termināļa jauda būs 7,5 miljardi kubikmetru dabasgāzes gadā, kas ir vairāk nekā 8% no 2021.gada gāzes patēriņa Vācijā.

Par jaunā termināļa pārvaldnieku Vācijas enerģētikas kompānija "Uniper" izraudzījusies Lietuvas valsts kontrolēto naftas produktu un LNG termināļu operatoru "Klaipedos nafta".

Līdz gada beigām Vācija cer pabeigt vēl četrus LNG termināļus. Vācijas Ekonomikas ministrijas aplēses liecina, ka kopā caur tiem varētu nodrošināt trešdaļu no Eiropas lielākās ekonomikas dabasgāzes vajadzībām.

Termināļa Vilhelmshāfenē un Brunsbitelē, Šlēsvigā-Holšteinā, būvniecību Šolcs apstiprināja 27.februārī - trīs dienas pēc tam, kad Krievija sāka visaptverošo iebrukumu Ukrainā.
 

 
Visi komentāri
 
srt 18.decembris 2022 10:34
2 7 Atbildēt

Izklausās pēc bumbas ar laika degli!

Tehnoloģiju mīlis 18.decembris 2022 11:18
0 0 Atbildēt

Prievīte, lūdzu kien atpakaļ alā vai kokā no kurienes nācis esi, tur ir silti un droši

hihi 18.decembris 2022 12:39
5 0 Atbildēt

Vate, lien atpakaļ fufaikā

asd 18.decembris 2022 12:23
1 0 Atbildēt

Tikai nesakiet, ka NATO neredzēja un nevarēja novērst Nord stream sabotāžu!

dfg 18.decembris 2022 12:39
8 1 Atbildēt

Kāda tam vairs nozīme? Eiropa tak pateica, ka atsakās no krievu gāzes un dusmās Pļūtins pavēlēja uzraut gaisā vadu, lai izraisītu gāzes trūkumu liktu Eiropai salt, kā šie attēlo propagandas kanālos. Tam vadam nebija izšķirošas nozīmes un krievi paši atteicās no pārejas posma ienākumiem.

asd 18.decembris 2022 14:51
0 1 Atbildēt

Krievs iepeldēja NATO teritorijā un uzlaida gaisā gāzes vadu, pie kam vairākas reizes! Tad kam tāda aizsardzības sistēma vajadzīga? Tikpat vienkārši var uzlaist gaisā arī peldošos termināļus.

dsa 18.decembris 2022 16:29
0 1 Atbildēt

Nu tieši to jau tie krievu propagandoni, tā saucamie-eksperti TV kanālos ziņo - kad nāks atbrīvot Baltiju, ar to arī sāks - infrastruktūras objekti, visi seši Himars (kas vēl jānopērk) utt., viņu vārdiem runājot "Baltiju viņi nodedzinās".

asd 18.decembris 2022 18:08
1 4 Atbildēt

Laikam nesaprati. Mēģināšu savādāk.

NATO paziņo, ka krievu diversanti ir vairākkārtīgi spridzinājuši NATO teritorijā esošu gāzes vadu, bet NATO to nav ne redzējuši, ne dzirdējuši, ne pēc pirmā gadījuma kautko darījuši. Vai arī nav gribējuši redzēt, dzirdēt un darīt. Vai arī paši (NATO) ir redzējuši, dzirdējuši un darījuši.

Jautājums, kā NATO taisās sargāt tos peldošos terminālus. Un vai sargās arī tad, ja tajos nebūs, piemēram, amerikāņu gāze?

dsa 18.decembris 2022 19:21
5 1 Atbildēt

Laikam nesaprati - jautājums nav par kaut kādiem fucking termināļiem vai ko citu, bet gan par to, kā piespiest Krieviju pārtraukt šo vājprātu ko tā dara Ukrainā un, ko jau paziņojusi, ka darīs arī visur citur, kur vien Puitinam vajadzēs, un tikai nesaki, ka te kaut ko vajag ASV vai NATO, vai, ka Putins apstāsies, ja ASV nedos ieročus Ukrainai. Ja tu tam tici, tad tev atliek vēl noklausīties Ždanokas skaidrojumu, tad būs pilns komplekts.

msh 18.decembris 2022 23:31
0 6 Atbildēt

Ja tu gribi piespiest Krieviju pārtraukt to kariņu, tad sāc ar cēloņiem, tiem kas atrodas rietumos, dažādu valstu valdībās, ES vadībā utt. Ja to tur nebūtu, tad ja arī Krievijā tāds Putins būtu, viņš nedarītu to ko dara tagad. Neesi pamanījis ka šis kariņš ļoti dīvainā kārtā ir ļoti noderīgs globālistu plānu stumšanai?

Kanibaals 19.decembris 2022 11:20
5 0 Atbildēt

Nē tas ir noderīgs sazvērestību teoriju stūmējiem, tātad tie arī to izraisīja. Bet tavs naivums par to, ka Krievija var rīkoties arī citādi ir smieklīgs. Ja Putina nebūtu, tad krievi tādu tur ieliktu. Arī pie "liberālā" Jeļcina tika uzrīkots Čečenijas karš un pirmais mēģinājums 1994.g nokost Krimu, tad arī globālisti to stūma?

>asd:NATO paziņo, ka krievu diversanti ir vairākkārtīgi spridzinājuši NATO teritorijā esošu gāzes vadu

Neizplati dezinformāciju, tā nav NATO teritorija, bet starptautiskie ūdeņi.

msh 19.decembris 2022 19:23
0 1 Atbildēt

Tu jau esi tas naivais kas iedomājas ka "Krievija var rīkoties citādāk", pie viena salīdzinot pirkstu ar krānu. Čečenijas karš bija domāts lai ievestu kārtību un atgrieztu atdalījušos reģionu, pie viena atņemot citiem reģioniem vēlmi atdalīties. Bet tagad pastāsti kāds, tavuprāt, Krievijai labums no esošā kariņa, pat tad ja tas notiktu pēc sākotnējā plāna. Man kaut kā neizdodas ieraudzīt Krievijas valdoņiem nekādu ieguvumu pat tad ja Ukrainas valdība būtu operatīvi nomainīta un kariņš beidzies nedēļu vēlāk.

imzz 20.decembris 2022 1:09
2 0 Atbildēt

Nu, un kas notiktu, ja Krievija neiebruktu Ukrainā ? Ak šausmas, Ukraina iestātos NATO. Nu, un ? Amerikāņi piestumtu kodolieročus pie Krievijas robežām ? Labi, mēs esam NATO, un vai amerikāņi Latvijā ir piestūmuši kodolieročus pie Krievijas robežām ?

Runājot par Rietumiem un globalizāciju, tieši pateicoties Rietumiem un globalizācijai, mēs neesam Krievijas guberņa un neesam Latvijas PSR. Kārtojot dzīvokļu jautājumus, vairs nav jārunā krieviski ar Latvijā dienošo krievu virsnieku sievām, kurām iedeva amatus namu pārvaldēs. Un mūsu jauniešiem nav jādien krievu armijā, mūsu valsts valoda nav krievu un galvaspilsēta Maskava.

msh 20.decembris 2022 12:43
0 1 Atbildēt

Nu es tev prasu - kāds būtu Krievijas valdīkļiem ieguvums ja specoperācija būtu notikusi pēc plāna un nedēļu vēlāk Kijevā būtu prokremliska valdība. Tu man te atstāsti kaut kādu oficiālo pasaciņu...

Par otro rindkopu - nepārsteidzoši akls naids ir slikts dzinulis. Jā, tik tiešām, tevis piesauktās lietas mums vairs nav. Pateicoties globālismam, tās ir nomainījušas daudz sliktākas lietas. Es varu tikai apbrīnot to indivīdu tuvredzību kas priecājas par globālismu...

Koa 19.decembris 2022 22:12
2 1 Atbildēt

msh mums ir putinverschtehers, izrādās? Vai vienkārši bērna prātā nominies?

Kanibaals 20.decembris 2022 17:22
1 1 Atbildēt

Msh fano arī par Lukašenko tas visu pareizi darot. Ulmanis ar kādreiz to pamēģināja ielaist krievu armiju iekšā.

Bet atbildot kāds ir Krievijas ieguvums? Ieguvuns ir +40milj iedzīvotāju, ja SMO nebūtu izgāzusies un pārvērtusies par prastu karu. Tā bija pēdējā iespēja. PSRS ieroči jau uz lūžņu robežas, populācija sarūk, Putins jaunāks nekļūst. Pilnīgi loģiski no Krievijas skatpunkta uzrīkot kariņu un tā utilizēt. Pat neliela robežas pabīdīšana šiem ir uzvara. Ukrainu atstājiot mierā tā ir tiešs drauds Krievijai, ne jau militārs, bet gan ekonomiski un politiski, jo "brāļu tauta" dzīvo labāk.

msh 21.decembris 2022 1:27
0 0 Atbildēt

No Krievijas skatupunkta... Tavs naivums nebeidz pārsteigt... Nu kādas vēl Krievijas? Tev šķiet ka Krievijā pie varas esošā kliķe ir vairāk ieinteresēta Krievijas nākotnē un labklājībā kā tā kas ir pie mums Latvijas nākotnē? Krievijā pie varas esošie ar valsts resursiem īsteno SAVAS intereses. Ja tā nebūtu, tad nebūtu tā ka Krievijas tauta slīgst nabadzībā kamēr valdīkļi dzīvo lepnās villās un brauc ar miljonus vērtām jahtām, piedevām uz valsts rēķina. Tātad, vēlvienreiz - kāds būtu ieguvums Krievijā pie varas esošajai kliķei no prokremliskas Ukrainas valdības? Katrs tiktu pie jaunas jahtas un jaunas villas Rubļovkā?

asd 19.decembris 2022 19:29
2 0 Atbildēt

Atjaunot PSRS un pēc tam paņemt Eiropu. Napaleona/Hitlera izgājiens.

asdf 19.decembris 2022 0:20
1 0 Atbildēt

Kaut kas ielidoja Krievijas gaisa telpā un iep15a pa staratēģisko lidmašīnu lidlauku. Un ko var teikt par Krievijas pretgaisa aizsardzību?!?

Opis 19.decembris 2022 9:25
4 0 Atbildēt

Visa krievu pretgaisa aizsardzība ir viens vienīgs barankas caurums! To pierādīja viens fricis (Mathias Rust), kas ar privāto lidmašīnu 1987.gadā nosēdās sarkanajā laukumā.

Štuceris 18.decembris 2022 22:10
5 0 Atbildēt

Ja viens kuģis nodrošina 8%, tad 20 procentu taupibas pasakumi un vēl 10 tādi kuģi principā nosedz visu gada patēriņu.

Ja LT vareja atļauties 1 kuģi ar 3 milj. iedzivotaju, tad vācija ar saviem 80 milj., var droši atļauties kaut 30 tādu kuģus.

Trubu gāze pavisam zaudēs savu aktualitāti.

Trubas vares nodot uz metālu

Putlers 19.decembris 2022 0:22
1 0 Atbildēt

Gribēju kruķīt Eiropu uz gāzes daikta, bet ņikuku nesanāca. Apgraizīja!

Opis 19.decembris 2022 9:21
0 0 Atbildēt

Ja trubai ir alternatīva, trubas vērtība krīt. Būs atpakaļ vecās cenas zem 10 EUR par mWh.

Purka 19.decembris 2022 17:41
0 0 Atbildēt

Diez vai kāds vēl gribēs sēdēt uz trubas, ja to var atslegt jebkura bridi. Un parareli uzturet vel LNG termināli.

Darbinās vislaiku termināli, lai tas būtu rentabls, un trubas griezīs uz metālu.

Uz metala vares nopelnit vairāk

Vernons 19.decembris 2022 9:31
0 0 Atbildēt

Caurules sienas biezums 41 milimetrs! 50 metri pazuduši!

srt 19.decembris 2022 18:13
0 0 Atbildēt

Somi nopeizdoja, viņiem metāls deficīts. Krieviem lūžņus nevajag, viņiem tūkstošiem tonnu zemē noraktas. Arī pie mums vēl var vietām atrast padomju laiku norakumus.

srt 19.decembris 2022 17:56
0 0 Atbildēt

Jautājums, cik ilgam laikam un apjomam šīs alternatīvas pietiks?

Vēl jāsaprot 19.decembris 2022 22:15
2 0 Atbildēt

Ka tad kad Mordora sabruks un sadalīsies 50 pavalstīs, Rietumi tos pamarinēs vēl gadus 50 un ja nekāds jauns fašisms neizaugs, droši vien pamazām atļaus krieviem eksportēt to pašu gāzi. Ja kādam to vēl vajadzēs. Varbūt ķīmiskās rūpniecības vajadzībām...un arī tad pa lēto. Lai nesakāpj galvā un nerodas vēlme uzbūvēt kādu raķeti.

Kanibaals 20.decembris 2022 17:24
4 0 Atbildēt

Krieviem pašiem gāzes nav. To viņi zog no okupētajām tautām.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

Izceltie raksti

Porsche pastāsta par jauno Macan

Vācijas sportisko luksusa automobiļu ražotājs atklājis informāciju par jauno Macan, kas tagad būs pieejams kā pilnībā elektrisks transportlīdzeklis, divās divmotoru pilnpiedziņas versijās. Lasīt vairāk

 

Arī pārāk lēna braukšana var radīt avārijas situācijas (+ VIDEO) 11

Satiksmes drošību veido daudz un dažādi aspekti. Viens no tādiem ir – cik droši vadām savu transportlīdzekli un cik labi iekļaujamies satiksmes plūsmā. Nereti no autovadītājiem dzirdamas sūdzības par citu satiksmes dalībnieku pārgalvīgu braukšanas stilu. Tomēr ir arī tādi, kas kopējā satiksmes plūsmā neiekļaujas, jo dažādu iemeslu dēļ brauc pārāk lēni. Arī šāds braukšanas stils var radīt neprognozējamas situācijas uz ceļa. Lasīt vairāk

 

Putas vai rezerves ritenis ? TV Autoziņu eksperiments (+VIDEO) 13

Modernajās vieglajās automašīnas vietas rezerves ritenim itin bieži nemaz nav, jo rats aizņem vietu un ir smags. Tomēr melnajā stundā tas noderētu. Tā uzskata arī Autoriepu Nama direktors Oskars Krampāns, kurš izrāda Autoziņām dažādus rezerves riteņu veidus. Populārākais ir pagaidu jeb mazais rezerves ritenis, tautā saukts par "desu" vai "tableti". Pagaidu rezerves ritenis ir kompromiss starp pilnvērtīgu riepu un vispār neko. Ar tādu drīkst braukt ne tālāk par 80 km un ne ātrāk kā 80 km/h. Pagaidu riepa ir ne vien mazāka, bet arī plānāka. Lasīt vairāk

 

Laika kapsula: sportiskais 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT ar tikai 716 km nobraukumu (+ FOTO) 6

Nīderlandē piedāvā lieliski saglabātu „laika kapsulu” – 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT, kas savā 32 gadus garajā mūžā nav nobraucis pat 1000 kilometrus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti