Daļai no prezidentūrai piešķirtajiem auto aptrūcies degvielas; tās papildu iegādei tērēs 50 000 eiro 2

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 19.aprīlis 2015 11:39

Ņemot vērā Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē pieaugošo darbu un pakalpojumu apjomu, daļai no prezidentūrai piešķirtajiem auto aptrūkusies degviela, tādēļ prezidentūras sekretariāts no SIA "Statoil Fuel & retail Latvia" par 50 000 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) iegādāsies papildu degvielu.

Pagājušā gada augustā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) īpašā preses konferencē ar gandarījumu paziņoja, ka Latvijas prezidentūras nodrošināšanai "BMW Group" un "Inchcape BM Auto" piešķirs līdz 218 automašīnām, ļaujot prezidentūras budžetā ietaupīt 1,5 miljonus eiro. Viņš arī pauda prieku, ka viena no lielākajām un pazīstamākajām auto ražotāju kompānijām "BMW" piekritusi atbalstīt Latvijas prezidentūru, nododot prezidentūras rīcībā līdz 218 automašīnām, kuras no 2.janvāra līdz pat 30.jūnijam vizinās gan ministrus, gan Rīgas samita dalībniekus, gan arī ikdienā palīdzēs nodrošināt transportu.

Tolaik Rinkēvičs arī uzsvēra, ka lēmumam "līdzi nāk visa veida apkope, arī zināms degvielas daudzums."

Tomēr, kā aģentūrai LETA atzina Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariāta pārstāve Linda Jākobsone, Latvijas prezidentūras sākumposmā tikusi izmantota degviela, kuru finansē viens no Latvijas prezidentūras atbalstītājiem - SIA "Inchape BM Auto", taču atbalstītāja piedāvātais degvielas apjoms nenosedz visu prezidentūras periodu. Šāda situācija radusies, jo prezidentūras laikā pieaudzis nepieciešamo preču un pakalpojumu apjoms, tostarp transportlīdzekļu ekspluatācijai nepieciešamā degviela.

Lai risinātu radušos situāciju, sekretariātam bija pienākums iepirkt papildu degvielu. Tomēr, ņemot vērā ziedojuma līgumu, degvielas uzpilde var tikt veikta tikai "Statoil Fuel & Retail Latvia" uzpildes stacijās.

"Sākotnējais degvielas atbalsts bija konkrētā summā, nevis litros," skaidroja Jākobsone. "Jaunā līguma ar "Statoil Fuel & Retail Latvia" maksimāli izlietojamā summa degvielas iegādei būs 50 000 eiro bez PVN. Degviela tiks iegādāta atbilstoši tirgus cenai," viņa paskaidroja.

 
Visi komentāri
 
Jika 20.aprīlis 2015 8:38
0 0 Atbildēt

Bļāviens!!! Man par 50 000 eur degviela 550 gadiem pietiktu!!!!

Arča 20.aprīlis 2015 20:20
0 0 Atbildēt

Nav nekas traks uz 218 auto... Man ar vienu pa gadu stabili 5 pakas aiziet

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti