"Statoil" nākamruden pāries uz zīmolu "Circle K" 2

 

Foto: Publicitātes attēls

Nozare.lv | 7.marts 2016 11:15

Degvielas tirgotājs "Statoil Fuel&Retail Latvia" nākamā gada rudenī pāries uz zīmolu "Circle K" un pieredzi 70 Latvijas staciju pārveidē smels no Ziemeļamerikas un Skandināvijas piemēriem, intervijā aģentūrai LETA norāda uzņēmuma izpilddirektore Gunta Jēkabsone.

Jēkabsone skaidro, ka jaunos īpašniekus "Statoil Fuel&Retail Latvia" ieguvis pirms trim gadiem - 2012.gadā. "Couche-Tard" ir vadošs mazumtirdzniecības uzņēmums Ziemeļamerikā. Kompānija strauji aug un attīstās, un tās mērķis ir kļūt par pasaulē iecienītāko degvielas un veikalu iepirkšanās vietu. Patlaban uzņēmums strādā ar vairākiem zīmoliem, jo vēsturiski iegādājies jaunus tīklus 20 valstīs. Tas būs dažu gadu process, kamēr zīmols tiks nomainīts visās valstīs.

Zīmola maiņa no "Statoil" uz "Circle K" jau esot sākusies Ziemeļamerikā. Latvijā vizuālās pārmaiņas notikšot nākamgad rudens pusē. Juridiskā nosaukuma maiņu savukārt plānots veikt tuvāko pāris mēnešu laikā.

Foto: Publicitātes attēls

"Skandināvijā vizuālā maiņa notiks, sākot jau no šā gada maija. Tā kā Latvijā ir vairāk nekā 70 degvielas uzpildes stacijas, patlaban apzinām, cik lielas varētu būt izmaksas, līdz ar to nav informācijas par izdevumiem. Strādājam pie plāna, cik ilgā laikā varēsim to paveikt, un pētām, kāda ir labākā pieredze Ziemeļamerikā un Norvēģijā, jo tur staciju skaits ir lielāks," uzsver Jēkabsone.

Kā ziņots, sākot ar 2016.gada pavasari, visās "Statoil" zīmola degvielas uzpildes stacijās Skandināvijā, Baltijas valstīs, Polijā un Krievijā tiks sākta zīmola maiņa uz jauno, globālo iepirkšanās zīmolu "Circle K". Jaunais iepirkšanās zīmols "Circle K" turpmāk aizstās tagadējos kompānijas "Couche-Tard" mazumtirdzniecības zīmolus "Mac’s", "Circle K" un "Kangaroo Express" ASV un Āzijā, kā arī mazumtirdzniecības zīmolu "Statoil" Eiropā.

Līdz pat 2010.gadam "Statoil Fuel&Retail" bija mazumtirdzniecības uzņēmums un daļa no naftas un gāzes ieguves kompānijas "Statoil ASA". 2012.gadā mazumtirdzniecības uzņēmumu "Statoil Fuel&Retail" pārņēma viens no pasaules lielākajiem iepirkšanās un mazumtirdzniecības uzņēmumiem "Alimentation Couche-Tard", un līdz ar uzņēmuma iegādāšanos tika iegūtas tiesības arī izmantot "Statoil" nosaukumu mazumtirdzniecībā līdz pat 2021.gadam.

Degvielas tirgotājs "Statoil Fuel&Retail Latvia" iepriekšējā finanšu gadā strādājis ar 393,6 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 9% mazāk nekā gadu iepriekš, liecina informācija "Firmas.lv".

Kompānijas peļņa sasniegusi 18,3 miljonus eiro, un tas ir gandrīz divas reizes vairāk nekā gadu iepriekš.

Foto: Publicitātes attēls

 
Visi komentāri
 
Gunča 7.marts 2016 18:36
0 0 Atbildēt

Statoilam nepatikšanas ar VID? Staķik ja esi mahinators, piss nahui no šejienes!!!!!!!!!!!!!

LV 8.marts 2016 15:34
2 0 Atbildēt

Šini valstī pelna visi,izņemot valsts iedzīvotājus, nu vismaz lielāko daļu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti