Sadarbībā ar Hesburger, Neste ražos atjaunojamo dīzeļdegvielu no izlietotas cepamās eļļas, kas savākta no vairāk nekā 300 restorāniem 8

 

Foto: Publicitātes attēls

Neste | 19.oktobris 2021 15:31

Neste un Baltijā un Somijā lielākā ātrās apkalpošanas restorānu ķēde Hesburger uzsāks nozīmīgu aprites ekonomikas sadarbību. Izlietota cepamā eļļa no vairāk nekā 300 Hesburger restorāniem Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Somijā tiks pārstrādāta, lai ražotu Neste My atjaunojamo dīzeļdegvielu.

To savukārt Hesburger izmantos lielākajā daļā savu transportlīdzekļu Somijā, samazinot siltumnīcefekta gāzu izmešus šiem transportlīdzekļiem par līdz pat 90%* salīdzinājumā ar fosilās dīzeļdegvielas izmantošanu.

“Mēs samazinām radītos izmešus, ieguldot augu proteīna produktos un energoefektivitātē, kā arī efektīvi plānojot savas piegādes. Pārstrāde un aprites ekonomika arī ir bijuši svarīgi fokusa punkti mūsu aktivitāšu attīstībā, un šī aprites ekonomikas sadarbība ar Neste lieliski atbilst mūsu mērķiem. Katru gadu mūsu restorāni Latvijā, Igaunijā, Lietuvā un Somijā saražo līdz pat 420 tonnām izlietotas cepamās eļļas, kas tiek savākta un transportēta, cik ekoloģiski vien iespējams. Neste savukārt izmanto cepamo eļļu un citus organiskos atkritumus un izejmateriālu pārpalikumus, lai ražotu atjaunojamo dīzeļdegvielu izmantošanai arī Hesburger kravas automobiļos. Tā kā izmantoto cepamo eļļu savāc automašīnas, kas restorāniem piegādā preces, tad sadarbības rezultātā neradīsies papildu nobraukums,” saka Ieva Salmela, Hesburger Starptautiskās attīstības un mārketinga direktore.

“Lai cīnītos pret klimata pārmaiņām, nepieciešama cieša sadarbība starp uzņēmumiem. Šī aprites ekonomikas sadarbība ar Hesburger ir konkrēts piemērs, kā sadarbība var uzlabot ilgtspēju. Vienlaikus mūsu rīcība klimata jomā rada vērtību patērētājiem, kas apmeklē Hesburger restorānus, jo cepamā eļļa, kas tiek lietota to frī kartupeļu pagatavošanā, var tikt izmantota kā izejviela atjaunojamajai dīzeļdegvielai, lai samazinātu transporta radītos izmešus. Šādi mēs varam sniegt patērētājiem iespēju pieņemt atbildīgākus ikdienas lēmumus par pirkumiem Baltijas reģionā un Somijā,” norāda Neste ilgtspējas partnerību vadītāja Heidi Peltonena (Heidi Peltonen).

Hesburger transportlīdzekļi, kas sāks izmantot Neste atjaunojamo dīzeļdegvielu, gadā nobrauc apmēram 680 000 kilometru. Aizstājot fosilo dīzeļdegvielu ar Neste atjaunojamo dīzeļdegvielu, ik gadu samazinātais siltumnīcefekta gāzu izmešu daudzums pielīdzināms tam, it kā pa Somijas ceļiem vienu gadu vairs nebrauktu 350 privātās automašīnas.

*) Metodoloģija dzīves cikla izmešu un izmešu samazināšanas aprēķināšanai atbilst Eiropas Savienības Atjaunojamās enerģijas direktīvai (2009/28/EC).

 

 
Visi komentāri
 
650 19.oktobris 2021 16:16
1 0 Atbildēt

Aizmirsies vienīgi pareģojoši paziņot iespējamo Jauno MY Cenu..kādi 2.19 būtu tieši laikā,regulārajiem Lohiem nebūtu dižu iebildumu arī pret 2.29..Jā.

Krotow 19.oktobris 2021 20:03
0 0 Atbildēt

Kaut kur ap 2€ litrā visticamāk arī būs.

msh 19.oktobris 2021 22:30
1 2 Atbildēt

Dabai nedraudzīgs risinājums - dabai draudzīgāk būtu to eļļu pa tiešo sakurināt mašīnās, bez jebkādas pārstrādes...

Pļurkt 20.oktobris 2021 9:42
1 1 Atbildēt

Nesanāks!

1. Šī eļļa ir ar ļoti daudziem mehāniskiem piemaisījumiem, kuri ir pamatīgi jāfiltrē.

2. Šajā eļļa ir liels % glicerīnu, kas sadegot rada kvēpus ievērojami vairāk kā dīzeļdegviela.

raimondsm 20.oktobris 2021 10:11
1 0 Atbildēt

Kādā veidā tas glicerīns tur ir?

Pļurkt 20.oktobris 2021 10:47
0 1 Atbildēt

Tak paskaties to tehnoloģisko procesu kā no rapšu eļļas iegūst biodīzeli!!!

Gugles tev nav?

Nevis glicerīns, bet glicerīni!

Neuzbazīga reklāma 20.oktobris 2021 14:19
0 0 Atbildēt

Apēd 5 hesīša belašus un saņem atlaidi 0.5 centi pirmajiem 10 ekodegvielas litriem!

Pļurkt 20.oktobris 2021 18:05
0 0 Atbildēt

... pielej pilnu bāku un mēs tev vēl ieliesim 5 litrus par velti!!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 4

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti