"PKN Orlen": Kompānija "Petrofac" par 641 miljonu eiro modernizēs Mažeiķu naftas pārstrādes rūpnīcu 5

 

Mažeiķu rūpnīca Foto: Ekrānbilde no Google.com/maps

Nozare.lv | 30.oktobris 2021 9:58

Polijas naftas koncerna "PKN Orlen" pārvaldītais naftas pārstrādes uzņēmums "Orlen Lietuva" parakstījis līgumu ar Londonā bāzēto enerģētikas pakalpojumu kompāniju "Petrofac Ltd." par naftas dziļās pārstrādes iekārtas modernizāciju Mažeiķu rūpnīcā.

Kopējā investīciju summa sasniegs 641 miljonu eiro, ar Varšavas biržas starpniecību paziņojis "Orlen".

Pēc koncerna veiktajām aplēsēm, šīs investīcijas palielinās "Orlen Lietuva" darbības peļņu pirms procentu, nodokļu, nolietojuma un amortizācijas atskaitījumiem (EBITDA) par aptuveni 68 miljoniem eiro gadā.

"Petrofac" norāda, ka saskaņā ar līgumu ierīkos jaunu katalītiskā krekinga iekārtu, paplašinās esošās jaudas, kā arī sniegs inženiertehniskos, būvniecības, iepirkumu un citus pakalpojumus. Kompānija pauž gatavību īstenot šo Lietuvas enerģētikas infrastruktūrai svarīgo projektu atbilstoši augstākajiem pasaules standartiem.

"Petrofac" piedāvājums atzīts par labāko konkursā, to pārbaudījusi arī Lietuvas valdības komisija, kas izvērtē stratēģiski svarīgo uzņēmumu darījumus.

Polijas naftas koncerns uzsver, ka tas ir šimbrīžam lielākais investīciju projekts Lietuvā kopš 2006.gada, kad "Orlen" iegādājās Mažeiķu naftas pārstrādes rūpnīcu. Šī modernizācija palielinās uzņēmuma rentabilitāti un palīdzēs stiprināt reģiona enerģētisko drošību, norādīts "Orlen" paziņojumā.

Par plānotajām investīcijām 641 miljona eiro apmērā "Orlen Lietuva" paziņoja jau oktobra sākumā, kad Mažeiķu uzņēmumu apmeklēja Lietuvas prezidents Gitans Nausēda.

"Orlen" prezidents Daniels Obajteks tobrīd stāstīja, ka projekts paaugstinās pārstrādes efektivitāti, ļaujot iegūt to pašu naftas produktu apjomu, pārstrādājot par 20% mazāku jēlnaftas daudzumu.

"Tā būs vērienīga visa ražošanas procesa optimizācija, (..) kas nepieciešama, lai apgādātu Polijas tirgu, jo mums valstī ir degvielas deficīts un daļu importējam no citiem virzieniem," viņš norādīja.

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 1.novembris 2021 18:28
1 0 Atbildēt

varbūt latviešu mīļā cirkuļa degviela uzlabosies? Jo tagad tā ir reāls sūds.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti