Valmierā atklāj 10 miljonu vērto militārā bruņutransportiera ražotni Patria (+ VIDEO) 4

 
iAuto | 24.maijs 2024 16:12

Valmierā darbu sāk Patria bruņutransportieru ražošanu. Latvijā top militāro transportlīdzekļu šasijas un virsbūves, kā arī citas detaļas, ko piegādā pieci uzņēmumi, Valmieras ražotnei uzņemoties galīgo samontēšanu.

Piektdien, 2024. gada 24. maijā, Valmierā tika atklāta Somijā bāzētā aizsardzības un tehnoloģiju uzņēmuma PATRIA grupas uzņēmuma “Defence Partnership Latvia” militārās tehnikas ražotne, kurā ražos bruņumašīnas PATRIA 6x6.

Valmieras Industriālā parka teritorijā uzbūvētajā PATRIA grupas uzņēmuma “Defence Partnership Latvia” ražotnē iebrauca vairākas 6x6 bruņumašīnas un simboliski tika pārgriezta lenta, oficiāli atklājot bruņumašīnu ražotni Latvijā. PATRIA bruņumašīnu ražotne Valmierā ir pirmā un pagaidām vienīgā Baltijā. Ar šo notikumu tiek uzsākta pilna cikla 6x6 bruņumašīnu ražošana Latvijā.

Parakstot līgumu ar Somijas valdību un uzņēmumu PATRIA 2021. gadā, Latvija ir pasūtījusi vairāk nekā 200 PATRIA 6x6 bruņumašīnu, kuru piegāde ir paredzēta līdz 2029. gadam. Šis sadarbības līgums stiprina gan Nacionālo bruņoto spēku (NBS) kaujas spējas, gan Latvijas industriju un ekonomiku kopumā.

PATRIA 6x6 projekts rada priekšnosacījumus Latvijas aizsardzības industrijas attīstības izrāvienam. Ražotnē Valmierā koncentrēsimies uz Latvijas NBS pasūtīto bruņutransportieru piegādi, taču aktīvi strādājam, lai mūsu ražotnē tiktu īstenoti arī citi NBS spēju attīstības projekti, kā arī ražota militārā tehnika citu valstu bruņotajiem spēkiem,” norāda “Defence Partnership Latvia” un “Patria Latvia” valdes priekšsēdētājs Uģis Romanovs.

NBS komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš norāda: “Lepojos par Latvijas pasūtījuma ražošanas tempu un kvalitatīvo bruņumašīnu apkalpošanu pēc to nodošanas bruņoto spēku vajadzībām. Ar bruņumašīnu ražotnes atvēršanu Latvijā, sadarbība starp NBS un tādiem uzņēmumiem kā “Defence Partnership Latvia” kļūs par pašsaprotamu un neatņemamu valsts aizsardzības elementu!”

Pasākuma atklāšanā piedalījās PATRIA prezidents Esa Rautalinko, Latvijas Republikas premjerministre Evika Siliņa, Somijas premjerministrs Peteri Orpo, Latvijas Republikas aizsardzības ministrs Andris Sprūds un Valmieras novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks.

Transportlīdzeklis PATRIA 6x6 tika izvēlēts kā platforma unikālai daudznacionālās kopējās bruņumašīnu sistēmas (CAVS) programmai starp vairākām Eiropas valstīm, kurā jau piedalās Somija, Latvija, Zviedrija un Vācija. Somija 2024. gada janvārī iegādājās papildu 40 6x6 transportlīdzekļus, tādējādi Somijas kopējais iegādāto transportlīdzekļu skaits sasniedz 131, ko papildina lēmums 2024. gada aprīlī sākt PATRIA 6x6 smago bruņutransportieru sērijveida iepirkumu. Zviedrija 2024. gada martā iegādājās vairāk nekā 300 PATRIA 6x6 bruņutransportierus. Vācija 2024. gada maijā pievienojās CAVS 6x6 pētniecības un izstrādes programmai.

 

 
Visi komentāri
 
Kanibaals 24.maijs 2024 20:06
5 1 Atbildēt

Var precīzas koordinātes? Man te Šlesers prasa.

uupis 27.maijs 2024 9:15
0 0 Atbildēt

Lūdzu! -> Gaļas kombināts!

patra 25.maijs 2024 11:09
0 0 Atbildēt

Lai to verķi varētu evakuēt droši, priekšā un aizmugurē vajag ierīkot pa četrām vilkšanas cilpām, bet sānos pa divām! Esošās divas priekšā un divas aizmugurē izskatās pārāk masīvas, lai tajās pie mums atrastu ko ievietot vilkšanai!

Valdis 26.maijs 2024 15:33
0 0 Atbildēt

..bet atkal-tikai montāža...tātad ražotni ir iespējams ietekmēt...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Degvielas cenas: Dīzelis 1.567 un 95 benzīns 1.637 EUR - 14.06.2024 (+ VIDEO) 1

iAuto uzpilda degvielu un secina, ka salīdzinājumā ar pagājušo nedēļu tās ir nedaudz kritušās. Lasīt vairāk

 

Jaguar pārtrauc F-Type ražošanu; nākotne tikai elektriska

Britu sportisko luksusa automašīnu ražotājs Jaguar atvadās no hrestomāriskā F-Type, modeļa, kas savu vēsturi var rakstīt vairāk nekā 50 gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Uz Vidzemes šosejas pie Rīgas robežas ieklāta eksperimentāla seguma virskārta 6

Pētniecības projekta ietvaros uz Vidzemes šosejas (A2) Ropažu novadā pie Rīgas robežas (12,43.–12,88. km) kreisajā brauktuvē eksperimentālos nolūkos ieklāts asfalta maisījums, kurā daļa bitumena aizstāta ar lignīnu. 2023. gada februārī SIA Vianova uzsāka pētniecības projekta Ilgtspējīgu bio-asfaltbetona maisījumu izstrāde ar atjaunojamo biopolimēru lignīnu īstenošanu (Projekta numurs: 2; Līguma numurs: 5.1.1.2.i.0/1/22/A/CFLA/005). Lasīt vairāk

 

Grand Prix “Latvijas Gada Motocikls 2024” - BMW R12 NiNet (+ FOTO) 4

Konkurss "Latvijas Gada motocikls 2024”, kurš notiek devīto reizi. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti