Policija: Jaunu fotoradaru un netrafarēto auto iegāde palīdzējusi mazināt avārijās bojā gājušo skaitu 21

 
Nozare.lv | 19.septembris 2017 16:46

Šogad samazinājies ceļu satiksmes negadījumos bojā gājušo cilvēku skaits, ko var skaidrot arī ar papildus fotoradaru un netrafarēto automašīnu iegādi, žurnālistiem pastāstīja Valsts policijas (VP) pārstāvis Normunds Krapsis.

Šogad ceļu satiksmes negadījumos dzīvību zaudējis 91 cilvēks. Pērn līdz septembra vidum avārijās uz ceļiem dzīvību zaudēja 110 cilvēki, bet 2015.gadā bija 121 mirušais.

Krapsis skaidroja, ka bojā gājušo skaitu izdevies samazināt, pateicoties tehniskajiem līdzekļiem, proti, netrafarētajām automašīnām un fotoradariem, kas ikdienā tiek izmantoti satiksmes noteikumu kontrolei. Turklāt tuvākajā laikā sāks darboties jaunie pārvietojamie fotoradari. Šobrīd mērierīces izmanto testa režīmā un autovadītāji vēl netiek sodīti, viņš skaidroja.

VP pārstāvis gan vērsa uzmanību, ka, tuvojoties rudenim, policijai aktīvāk būs jāstrādā ar mazaizsargātajiem satiksmes dalībniekiem - gājējiem.

Jau ziņots, ka Latvija 21.septembrī kopā ar citām Eiropas Savienības (ES) valstīm piedalīsies akcijā, kuras laikā tiks pastiprināti kontrolēti satiksmes dalībnieki. Akcijas mērķis ir aizvadīt dienu bez satiksmes negadījumos bojāgājušiem un smagi ievainotiem.

 
21 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
650 19.septembris 2017 17:16
21 16 Atbildēt

Visupirms gan Kungiem būtu jāpanāk atbilstošas ceļu infrastruktūras izveide. Ar atstarojošiem un tumsā saskatāmiem elementiem- gan horizontāliem, gan pa ceļa malām esošiem.Kuri ir tikai labi ja uz galvenajām šosejām. Dzīvnieku žogus nopērciet un radiet apstākļus, lai tie varbūtējie gājēji fiziski netiktu uz brauktuves.Nokontrolējiet piem jūrmalas šos ulmaņgatves caurumaino žogu- tur kopš viņa uzstādīšanas ir izveidoti "oficiāli" caurumi un barjeru pārkāpšanas vietas.Neviens to neredz- visi tikai runā,plāno un kaut kam nemitīgi gatavojas..

iciks 20.septembris 2017 0:01
18 0 Atbildēt

Un atkal vecā dziesma - CSL nosaka šo, nosaka to.

Neesi aizdomājies, ja reiz visi (gan CP, gan iauto publika, gan droši vien n-tie no malas) CSN uztver kaut kā Tev nesaprotami un Tu vienīgais esi opozīcijā, varbūt problēma ir tieši Tavā izpratnē?

x 20.septembris 2017 0:25
13 0 Atbildēt

Vernons nekļūdās, viņš ir Ceļu satiksmes noteikumu Čaks Noris

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 1

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 24

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 

Alfa Romeo Junior kļūst pieejams pasūtīšanai 2

Alfa Romeo jaunākais modelis, kas tika pieteikts kā Milano, taču tagad pārdēvēts par Junior, kļūst pieejams pasūtīšanai Eiropas tirgū. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti