Policija: Jaunu fotoradaru un netrafarēto auto iegāde palīdzējusi mazināt avārijās bojā gājušo skaitu 21

 
Nozare.lv | 19.septembris 2017 16:46

Šogad samazinājies ceļu satiksmes negadījumos bojā gājušo cilvēku skaits, ko var skaidrot arī ar papildus fotoradaru un netrafarēto automašīnu iegādi, žurnālistiem pastāstīja Valsts policijas (VP) pārstāvis Normunds Krapsis.

Šogad ceļu satiksmes negadījumos dzīvību zaudējis 91 cilvēks. Pērn līdz septembra vidum avārijās uz ceļiem dzīvību zaudēja 110 cilvēki, bet 2015.gadā bija 121 mirušais.

Krapsis skaidroja, ka bojā gājušo skaitu izdevies samazināt, pateicoties tehniskajiem līdzekļiem, proti, netrafarētajām automašīnām un fotoradariem, kas ikdienā tiek izmantoti satiksmes noteikumu kontrolei. Turklāt tuvākajā laikā sāks darboties jaunie pārvietojamie fotoradari. Šobrīd mērierīces izmanto testa režīmā un autovadītāji vēl netiek sodīti, viņš skaidroja.

VP pārstāvis gan vērsa uzmanību, ka, tuvojoties rudenim, policijai aktīvāk būs jāstrādā ar mazaizsargātajiem satiksmes dalībniekiem - gājējiem.

Jau ziņots, ka Latvija 21.septembrī kopā ar citām Eiropas Savienības (ES) valstīm piedalīsies akcijā, kuras laikā tiks pastiprināti kontrolēti satiksmes dalībnieki. Akcijas mērķis ir aizvadīt dienu bez satiksmes negadījumos bojāgājušiem un smagi ievainotiem.

 
Visi komentāri
 
650 19.septembris 2017 17:16
21 16 Atbildēt

Visupirms gan Kungiem būtu jāpanāk atbilstošas ceļu infrastruktūras izveide. Ar atstarojošiem un tumsā saskatāmiem elementiem- gan horizontāliem, gan pa ceļa malām esošiem.Kuri ir tikai labi ja uz galvenajām šosejām. Dzīvnieku žogus nopērciet un radiet apstākļus, lai tie varbūtējie gājēji fiziski netiktu uz brauktuves.Nokontrolējiet piem jūrmalas šos ulmaņgatves caurumaino žogu- tur kopš viņa uzstādīšanas ir izveidoti "oficiāli" caurumi un barjeru pārkāpšanas vietas.Neviens to neredz- visi tikai runā,plāno un kaut kam nemitīgi gatavojas..

viencexperc 19.septembris 2017 17:33
10 3 Atbildēt

Es vēl uzliktu ātruma nodokli motociklistiem - 2000 EUR gadā. Viņus policija tāpat bieži neķer, tāpēc lai maksā avansā.

iciks 19.septembris 2017 18:56
6 13 Atbildēt

"Krapsis skaidroja, ka bojā gājušo skaitu izdevies samazināt, pateicoties tehniskajiem līdzekļiem, proti, netrafarētajām automašīnām un fotoradariem, kas ikdienā tiek izmantoti satiksmes noteikumu kontrolei." - tas ir tikai un vienīgi pieņēmums.

650 19.septembris 2017 19:10
6 16 Atbildēt

Jā, kādā diez veidā cien.insp.Krapsis mums "izskaidros" tumsā neredzamu gājēju pasargāšanas tiešu saistību ar netrafarētajiem auto un ar fotoradariem?

Ja uz ceļa ir uzvilkta atstarojoša līnija, vai, ja gar malu atstarojoši stabiņi- daudzmaz pie pilna prāta esošs šoferis var mēģināt saskatīt, kādas tur ēnas starp viņiem šilierējas.Ārpus pilsētas un nost no galvenajiem ceļiem šis ir Problēma,tur tiek braukts uz aklo un pēc principa būs/nebūs. Ir jau vel arī zemes ceļi- tur vispār nekā nav.

Zjebra 19.septembris 2017 19:10
7 12 Atbildēt

Es kadreiz domaju ka Kuzis stulbenis, bez izradijas ka Krapsis vel stulbaks

Bradypus 19.septembris 2017 19:21
6 17 Atbildēt

Toties Krapsis ir ļoti piemērots priekšnieks paša vadītajai sistēmai. Angliski var abus nosaukt vienā vārdā CrapSys.

x 20.septembris 2017 0:22
2 8 Atbildēt

Nejauc pieņēmumu ar tīšu tukširšanu un cilvēku zombēšanu. Tas ir daudz, daudz sliktāk par pieņēmumu.

MMX 20.septembris 2017 10:58
5 0 Atbildēt

Nu stacionārie fotoradari (vismaz tie kas uzlikti pa tēmu "melnajos punktos") iespējams arī dod kaut kādu labumu satiksmes drošības uzlabošanā. Pārvietojamos fotoradarus un netrafarētos policijas auto gan vēl joprojām uzskatu tikai par rīku budžeta pildīšanai, jo būsim reāli - trafarēts CP auto uz ceļa daudz efektīvāk tautai palīdz atcerēties noteikumus nekā sods kas izrakstīts uzraujoties uz netrafarētā.

Bradypus 19.septembris 2017 19:11
11 12 Atbildēt

"var skaidrot arī ar papildus fotoradaru un netrafarēto automašīnu iegādi". Diezgan precīzi pateikts. Nav darījuši neko lietderīgu, tikai šķērdējuši naudu, bet "var skaidrot arī tā" Vislabāk policijas un CSDD darba efektivitāti pierāda fakts, ka satiksme vienlīdz uzlabojas visās jomās - arī tajās, ko policija principā ignorē. Elementāra statistika liecina, ka autovadītāju braukšanas kultūra kopumā uzlabojas pateicoties autovadītāju paaudžu nomaiņai un citās valstīs pieredzi gūstošo autovadītāju skaita pieaugumam, kamēr Krapsis un Lukstiņš nodarbojas ar kukuļņemšanas sistēmu uzturēšanu.

Vernons 19.septembris 2017 21:42
2 28 Atbildēt

Šodien policija Krasta ielā noformēja Ceļu satiksmes negadījumu, kur VW T5 izraisīja sadursmi ar kravas furgonu. Notikums itkā elementārs. Man ir zināms ka vainīgais tika attaisnots, bet sekas saņēma protokolu ar 15 eiro sodu! Rodas jautājums par ceļu policijas kompetenci un pilnīgi lieku CSDD.

Krapsim nav ar ko lepoties, jo CSDD viņu vienkārši čakarē!

iciks 19.septembris 2017 22:02
6 0 Atbildēt

Vainīgais Tavuprāt?

Es nebrīnītos, ja foruma 99% lietotāju viedoklis sakristu ar CP viedokli, taču Tu tāpat oponētu atsaucoties uz kaut kādiem ļoti vispārīgiem CSN, kuros definētas vispārīgas tēzes.

Vernons 19.septembris 2017 22:30
0 15 Atbildēt

Sāc ar CSL 19. panat 1., 3. un 4. punktiem, kas noteic kā darbosies CSN un kā katram no mums uz ceļa ir jārīkojas! Pirms jebkura manevra jāieslēdz savlaicīgi brīdinājuma signāls! Pirms jebkura manevra savlaicīgi jāieņem atbilstoša josla! Šķērsot nepārtraukto līniju aizliegts! Strauji bremzēt aizliegts! To visu kopā sauc par agresīvu braukšanu! Tam paredzēts sods LAPK 149. panta 4. punktā, 280 eiro + 6 soda punkti. Un "Likums par policiju" 4. pants paredz, ka to visu policija arī izdarīs, vispusīgi un objektīvi izskatot notikumu pēc būtības.

iciks 20.septembris 2017 0:01
18 0 Atbildēt

Un atkal vecā dziesma - CSL nosaka šo, nosaka to.

Neesi aizdomājies, ja reiz visi (gan CP, gan iauto publika, gan droši vien n-tie no malas) CSN uztver kaut kā Tev nesaprotami un Tu vienīgais esi opozīcijā, varbūt problēma ir tieši Tavā izpratnē?

x 20.septembris 2017 0:25
13 0 Atbildēt

Vernons nekļūdās, viņš ir Ceļu satiksmes noteikumu Čaks Noris

Vernons 20.septembris 2017 8:28
0 23 Atbildēt

Ja Tu esi pozīcijā un es opozīcijā, tad mums jāapsēžas pie viena galda un šis jautājums jāapspriež. Ļoti interesanta saruna sanāks.

iciks 20.septembris 2017 10:08
3 0 Atbildēt

Es neesmu pret diskusijām, taču ja ir skaidrs, ka oponents stūrgalvīgi mals tikai savu - vai tad ir vērts diskutēt?

Vernons 20.septembris 2017 10:57
0 0 Atbildēt

Kāpēc STOP signāls nav brīdinājuma signāls CSN?

Kurā gadā tas pazuda no CSN?

Cik ir liels minimālais laiks sekundēs, lai cilvēks spētu uztvert notiekošo?

Kāpēc CSN ir spēkā katram otram?

Kāpēc ar "Distanci" atceļ CSN kā tādus?

Pieci testa jautājumi, viegli uztverami un visiem saprotami!

i 20.septembris 2017 9:20
7 0 Atbildēt

šim rakstam ir pavisam cirs zemteksts un tas nemaz nav saistīts ne ar satiksmes drošību ne ar bojāgājušiem, ,bet ar to ,ka budžetā ir ietverta summa ,kas jaieņem no ceļu satiksmes pārkāpumiem, bet to ka šis plāns tagad pildās ,labāk togan ticu un ar jauniem radariem pildīsies vēl labāk, bet tur maz sakarac ar drošību un bojāgājušiem diemžēl

Pļurkt 20.septembris 2017 10:06
1 3 Atbildēt

Pilnīgi precīzi!

Zagļu vajadzību apmierināšana ar mentu metodēm.

jucis 20.septembris 2017 10:35
3 0 Atbildēt

Ko jūs raudat par tiem radariem, tāpat ikdienā braucat ar -10. Daži pēc rakstībs stila man liekas te dzīvo tādā čuhņā kur līdz tuvākajam radaram 50km, bet citiem ir viens radars kaut kur pagasta centrā un laikam uz to pašu sanācis uzrauties mudaciņam. Vispār pie radaru tēmas vienmēr jautri komentāri, rakstiet vēl ;))

Vernons 20.septembris 2017 11:04
0 0 Atbildēt

Pārkāpuma izdarīšanas vieta:

Rīga, Lielirbes iela pie nobrauktuves uz Baseina ielu, plkst 5:27.

Fiksētais ātrums 67 km/h. Braukšanas ātrums ņemot vērā kļūdu 64 km/h. Sods 80.00 EUR

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 4

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti