Iegādās mērierīces, kas konstatē aizliedzošo luksofora signāla neievērošanu 26

 

Foto: Publicitātes attēls

Nozare.lv | 2.decembris 2017 12:10

Valsts tuvākajos gados plāno iegādāties mērierīces, kas konstatē aizliedzošo luksofora signāla neievērošanu un automātiski nolasītu transportlīdzekļu reģistrācijas numura zīmes

Saskaņā ar satiksmes drošības plānu 2017.-2020.gadam līdz 2020.gadam plānots iegādāties tehniskos līdzekļus, kas konstatē konstatē aizliedzošo luksofora signāla neievērošanu. Pirms šādu automatizētu ierīču iegādāšanās plānots veikt izpēti par nepieciešamību grozīt normatīvos aktus, kā arī sagatavot priekšlikumus piemērotākajam iekārtu finansēšanas modelim. Finansējuma apjoms šādu ierīču iegādei tiks noteikts pēc izpētes.

Tāpat plānots iegādāties ierīces, kas veic automātisku transportlīdzekļu reģistrācijas numura zīmju nolasīšanu. Ar šādām ierīcēm būs iespēja automātiski konstatēt vai transportlīdzeklis ir meklēšanā, apdrošināts un vai tam izieta tehniskā apskate. Plāns paredz, ka tuvākajos trīs gados kopumā tiks iegādātas trīs šādas ierīces un tās varētu izmaksāt aptuveni 150 000 eiro.

Valsts policijas (VP) Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis aģentūrai LETA skaidroja, ka šīs iekārtas uzstādītu policijas automašīnās un tās automātiski konstatējot tuvumā esošo transportlīdzekļu numura zīmes ātri vien savienosies ar datu bāzēm, lai pārbaudītu vai nav pārkāpumi. Ja sistēma konstatētu pārkāpumus, tad autovadītājs vēlāk saņemtu paziņojumu par sodu. Šobrīd automašīnā sēdošajam policistam šie numuri jāievada manuāli un tas aizņem laiku.

Plāns paredz arī virkni citus tehniskus risinājumus, lai efektīvāk kontrolētu satiksmes drošību. Tā, piemēram, iecerēts iegādāties portatīvos autotransporta svarus, lai kontrolētu autopārvadājumus. Plāns arī paredz pirkt elektrovelosipēdus ar kuriem veiktu satiksmes uzraudzību apdzīvotās vietās un kontrolētu vai citi satiksmes dalībnieki neapdraud velosipēdistus.

Tāpat viens no risinājumiem ir vidējās kustības ātruma radaru ieviešana. Šīs iekārtas konstatētu transportlīdzekļa vidējo braukšanas ātrumu. Sistēma darbojas šādi - šķērsojot konkrētu ceļa posma robežu pirmā mērierīce nofotografē automašīnas numurzīmi un piefiksē šīs robežas šķērsošanas laiku, savukārt izbraucot no konkrētā ceļa posma transportlīdzeklis atkal tiek nofotografēts. Pēc tam ar atbilstošu metodoloģiju tiek aprēķināts ar kādu vidējo ātrumu transportlīdzeklis pārvietojies konkrētajā ceļa posmā un salīdzināts ar šajā vietā oficiāli atļauto braukšanas ātrumu.

Pirms šādu ierīču ieviešanas līdz nākamā gada beigām plānots veikt izpēti par nepieciešamajiem grozījumiem, lai šāda sistēma leģitīmi varētu darboties. Tāpat būs jāizvēlas efektīvākais finansēšanas modelis un reāli šādas ierīces varētu iegādāties 2019.gadā, norādīja Krapsis.

Pagaidām efektīvākie tehnoloģiskie risinājumi satiksmes drošībā ir stacionārie un pārvietojamie fotoradari, kā arī netrafaretās automašīnas.

Uz Latvijas ceļiem kopumā darbojas 55 stacionārie fotoradari. Savukārt 2018.gadā uz ceļiem parādīsies vēl 40. Ar šo mērierīču uzstādīšanu nodarbojas CSDD. Pirmie stacionārie fotoradari tika izvietoti 2015.gada februārī. Visi stacionārie fotoradari ir apdrošināti.

No 21.novembra papildus stacionārajiem fotoradariem sākta ceļu satiksmes uzraudzība ar VP 12 jaunajiem pārvietojamajiem fotoradariem.

Tāpat ceļu policija šogad saņēma 40 jaunas netrafaretās automašīnas.

 
26 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 2.decembris 2017 13:18
9 12 Atbildēt

Nu nezinu. Tik bieži pie sarkanā nebrauc lai atpelnītos. Nopirka 3 ierīces, tātad - stāvēs pie trīs luksaforiem. Cilvēki zinās, pie kuriem ir, tāpēc nepārkāps. Bet likt uz visiem - nereāli un nekad neatpelnīsies.

Vislabāk slaukt piķi no ātruma pārkāpējiem. Vairāk mobilos aparātus, tos vidējā ātruma mērītājus, netrafarētus auto, un maskēšanās tīklus policijas auto. Tā ir zlta dzīsla. Vidējais, pelēkais latvietis ( nemaz nerunājot par stepju klaidoņiem) alkst samaksāt sodu par ātruma pārsniegšanu. Tā teikt - "kurš neriskē, tas neatbrauc galā par 2 minūtēm ātrāk".

driveris 2.decembris 2017 16:27
8 1 Atbildēt

Kr.Valdemāra ielas krustojumos ar Annas , Raiņa un Kalpaka bulvāriem vien atpelnīs nedēļas laikā.

bremzi grīdā 3.decembris 2017 19:33
8 2 Atbildēt

Ieriebsim šiem-nebrauksim pie sarkanās.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 30

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti