WRC, ne WRC, bet kārtībai jābūt - policija soda rallija pilotu par ātruma pārsniegšanu starpposmā 14

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 20.jūlijs 2024 19:02

Pasaules rallija čempionāta autosportistam piemērots naudas sods, jo pārbrauciena laikā no viena posma uz otru tika pārsniegts atļautais braukšanas ātrums apdzīvotā vietā starp Tukumu un Talsiem, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā (VP).

VP Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieka vietnieks Ansis Pumpurs uzsvēra, ka ceļu satiksmes noteikumi ir jāievēro ikvienam iedzīvotājam, tostarp arī autosportistiem ārpus trases. "Pret autosportistiem nekādas imunitātes nav," viņš sacīja.

Sods piemērots atbilstoši Ceļu satiksmes likumam. Ja pārkāpumu izdara autosportists, rallija organizatori var piemērot arī savus sodus, piebilda VP.

Plašāku informāciju par autosportistam piemēroto sodu VP pagaidām nevarēja sniegt. 

Tāpat pret diviem iedzīvotājiem sākti administratīvo pārkāpumu procesi par bezpilota gaisa kuģu lidojuma prasību pārkāpšanu.

Jau vēstīts, ka vēsturē pirmais Pasaules rallija čempionāta posms Latvijā sākās 18.jūlijā, bet noslēgsies svētdien, 21.jūlijā.

Rallijs aptvēris teritoriju no Liepājas līdz Rīgai, ātrumposmiem norisinoties arī Tukuma novadā, Talsos un Talsu novadā, Kuldīgas novadā un Dienvidkurzemes novadā.
 

 
Visi komentāri
 
650 20.jūlijs 2024 19:36
3 0 Atbildēt

Lieliski! Bandīti ira Jāķer, pa to nekādu šaibu nav.Bet (labāk) vajadzēja tajā posmā uzstādīt kādu to (par Manunaudu iepirkto, pagaidām vēl miskastē neizmesto) 3kāju bandītreģistātoru.Vislabāk, ka visus atlikušos vienā rindā (kolonnā pa 1nam).

Un vēl salikt pa peri/metru visus reģistrējošos reģistra photovideo busus un/vai visas atlikušās tālvadības iekārtu ekipāžas.V-wāgen tiguĀni varētu arī dzīties/pakaļ un/vai atsevišķus komandu dalībniekus aizturēt (arestēt).Jā.

Kanibaals 22.jūlijs 2024 16:43
0 0 Atbildēt

Reģistrātors slikti darbojas uz ārvalstu numuriem, sevišķi ne ES numuriem. Kā lohu-lohs to var nezināt!?

John 20.jūlijs 2024 20:18
2 0 Atbildēt

Pa cik pārsniedza atļauto ātrumu?  Kāpēc viņi neatklāj?

Kad kāds vietējais tā nopietnāk pārkāpj, gan pasaka pa cik pārsniedza un kāds par to pienākas sods. Bet nekā. Pat nepateica cik ir sods.

114km/h 20.jūlijs 2024 20:42
0 0 Atbildēt

nu, varbūt nedaudz - varbūt tikai brīdinājums

650 20.jūlijs 2024 21:18
1 0 Atbildēt

Tak *(nenopļautajos) krūmos vaidzēj slepenos aģentus sasēdināt, dronnus/gaisā pacelt! Noteikti kāds uzspolēja un/vai agressīvi brauca, arī pagriezienu/neparādīja! DecidBelus un/vai portektoru dziļumus izmērījāt? Noteikumi ir jāievēro ikvienam iedzīvotājam.Dodam vaļā, kas vēl tur nebij tā kā vaig?

iJuris 20.jūlijs 2024 22:50
2 1 Atbildēt

Es domāju, ka jādod arī medaļa, ceremonija pie prezidenta un liela liela prēmija varonīgajiem policijas darbiniekiem..

Cilvēki kuru darbs ir ātrums, brauc ar auto kurš daudzkārt pārsniedz tehniskās spējas pārējiem ielas auto.

Nja, nez uz cik vilka. 200- 300...

Vai 65kmh 50 vietā?

:-) 22.jūlijs 2024 9:14
0 0 Atbildēt

'Tei mūsdienu WRC putekļsūcēji max 180 var izspiest, transmisijas īpatnības.

Kanibaals 22.jūlijs 2024 16:45
1 0 Atbildēt

Tik ko tie varonīgie rallija piloti raud, ka kāds pa trasi vazājas ja jau tiem tāda r(e)rekcija, ka spētu visus apbraukt. Nu nē, pārēji satiksmes dalībnieki tomēr rēķinās, ka ātrums nepārsniedz 90km/h

uupis 21.jūlijs 2024 0:16
1 0 Atbildēt

Menti nolaida Raini! Rallija trases iet pa koplietošanas ceļiem - tak tur aiz katra krūma pa fotoradaram un skat Rail Baltica budžeta caurumu varēs aizläpīt, tikai nianse - soda kvītis jāsūta caur tiesu izpildītāju un pēc 3 mēnešiem!

WALA 22.jūlijs 2024 11:10
2 0 Atbildēt

Pārbaucienos  - uz tiem attiecas visi CSN, un uz visiem sportistiem vienādi, par ātruma režīma pārkāpumiem ir pat bijušas kārtīgas soda minūtes pie rallija rezultāta, un šis varbūt ir unikāli Latvijai, ka ar to ir šausmīgi jālielās, taču visā pasaulē tas tiek daŗits un sportisti nav nekāds izņēmums.

Speciālie ātrumposmi - tur jau pavisam citi noteikumi !

ZZZZ 21.jūlijs 2024 11:25
0 0 Atbildēt

Patolaik otrajā malā arī rally team gatavojās P73 šosejā Aknīste-Nereta ir avarējusi vieglā automašīna. Vadītājs nav cietis. Pēc aculiecinieku teiktā, pie stūres esot bijis pusaudzis, kurš traucies lielā ātrumā un nav spējis savaldīt automašīnu.

0pis 21.jūlijs 2024 22:04
0 0 Atbildēt

Dullie, viņs tak brauca ar atļauto ātrumu, bet pēc sporta priboriem.

650 21.jūlijs 2024 22:13
0 0 Atbildēt

Vainīgajiem vajadzēja piemērot piemērotu sodamēru. Pasākuma uzvarētājs Rovanpera (Rovanpēre?) varēja tos publiski Nopērt.

Gan to kūleni apmetušo neretas puspubertantu, gan arī to, kurš pārbraucienā pār to (tukuma/talsu lohu) Apdzīvoto vietu piesmēja mūsu Likumu.

Briškens 22.jūlijs 2024 9:12
16 0 Atbildēt

Vidējā ātruma radarus trasē vajag!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Rīgā ceļa zīmēm ticēt nevar, ceļu būvnieki Vianova nedarbi uz Rīgas - Jūrmalas šosejas 5.9.2024 (+ VIDEO) 9

Ceļa remontētāji atkal grēko ar ceļa zīmju un vadstatņu izvietošanu, iAuto atkal spiests pieminēt projektētāju, būvnieku un kontrolētāju atbildību. Taču ir arī labā ziņa - vieta, kur vecais asfalts satiekas ar jauno, šoreiz nofrēzēta godam, tādēļ neveido atsitienu, kas būvniekiem izdodas ne vienmēr. Lasīt vairāk

 

Nākamnedēļ Frankfurtē notiks izstāde auto nozares profesionāļiem “Automechanika Frankfurt”

No 10. līdz 14. septembrim norisināsies “Automechanika Frankfurt”, kas ir pasaulē lielākā auto nozares tehnoloģijām un pēcpārdošanas tematikai veltītā izstāde profesionāļiem. Izstādes tēma šogad ir “Braukšanas transformācija”, ņemot vērā pārmaiņas, kas šobrīd skar autobūves nozari. Lasīt vairāk

 

Latvijas auto žurnālistu komanda startēs “Enefit 24h EV race” elektroauto izturības sacensībās 2

No 20. Līdz 21. septembrim Panevēžas autodromā notiks “Enefit 24h EV race” elektroauto izturības sacensības. Tajās piedalīsies arī auto žurnālistu komanda no Latvijas, sacenšoties gan kopējā ieskaitē, gan arī atsevišķā - Baltijas mediju pārstāvju ieskaitē. Lasīt vairāk

 

Netraferētā policijas ekipāža ķer uz ātrumu ceļu būvdarbu zonā uz Rīgas - Jūrmalas šosejas 4.09.2024 (+ VIDEO) 31

Autovadītāji remontu zonā brauc ievērojami ātrāk par atļautajiem 50 km/h, riskējot un arī iekrītot, kad plūsmai pievienojas netrafarētais policijas auto. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti