Rosbergam un Hamiltonam par avāriju Spānijas "GP" netiks piemērots sods (+ video)

 
Nozare.lv | 17.maijs 2016 11:02

Pirmās formulas (F-1) čempionāta "Mercedes" pilotiem Niko Rosbergam un Lūisam Hamiltonam par svētdien Spānijas "Grand Prix" pirmajos līkumos izraisīto avāriju netiks piemērots sods.

Sacensības Barselonas trasē no "pole-position" iesāka pašreizējais čempions Hamiltons, tomēr līdz pirmajam līkumam kopvērtējuma līderis Rosbergs viņu apsteidza. Drīz vien Hamiltons, cenšoties apdzīt komandas biedru, izbrauca no trases, zaudēja vadāmību un avarēja, turklāt līdzi paķēra arī vācieti.

Sacensību tiesneši nopratināja abus braucējus un izanalizēja pierādījumus, nolemjot, ka tas bija sacīkšu negadījums.

"Mēģināju "aizvērt durvis" cik vien ātri to varēju, taču par pārsteigumu man Hamiltons tik un tā devās uz brīvo vietu. Ļoti žēl savas komandas. Zinu, cik daudz tiek ieguldīts abos spēkratos. Sacensību tiesneši teica, ka tas bija negadījums, kas mums abiem jāpieņem. Tas ir tiesnešu lēmums, lai tas tā arī paliek," teica Rosbergs.
Tāpat nožēlu par piedzīvoto avāriju pauda arī Hamiltons.

"Pirmkārt vēlos atvainoties savai komandai. Kad avarēju man, tēlaini sakot, apstājās sirds, jo komandā ir apmēram 1300 darbinieki, kas ļoti smagi strādā mūsu labā. Redzēju Niko, viņš bija trases iekšmalā nedaudz pa labi, bet brīvā vieta kreisajā pusē bija daudz mazāka nekā labajā. Līdz ar to mēģināju ieņemt labo pusi. Mēģināšu apliecināt savai komandai, ka tas vairs neatkārtosies," solīja brits.

Tikmēr "Mercedes" komandas vadītājs Toto Volfs paziņojis, ka abiem pilotiem nesekos nekādas norādes. Arī pirms diviem gadiem Beļģijas "Grand Prix" sadūrās abu "Mercedes" pilotu automašīnas.

"Tas, kas notika, ir nelaimīga sagadīšanās, kā dēļ nokļuvām zaudētājos. Arī turpmāk ļausim viņiem sacensties. Esam progresējuši kopš 2014.gada, un toreiz komandā bija pilnīgi citādāka situācija. Saglabājot mūsu politiku, kas viņiem ļauj sacensties, apzināmies, ka kas tāds var gadīties, tomēr ļaujam viņiem to darīt," uzsvēra Volfs.

Kā zināms, sacensībās sensacionāli triumfēja astoņpadsmit gadus vecais Nīderlandes pilots Makss Verstapens.
Verstapens, kurš debitēja "Red Bull" komandā, Spānijas posmā ne tikai kļuva par visu laiku jaunāko pilotu, kurš atradies vadībā F-1 etapā, bet arī aizbrauca līdz uzvarai. Savukārt Rosbergs pārtrauca sešu uzvaru sēriju.

Kopvērtējumā pēc pieciem posmiem stabilu līderpozīciju ar 100 punktiem saglabājis Rosbergs, kuram ar attiecīgi 61 un 57 punktiem seko "Ferrari" somu pilots Kimi Reikenens un Hamiltons.

Konstruktora kausa līderpozīcijā ar 157 punktiem ir "Mercedes" komanda, tai ar 109 punktiem seko "Ferrari", bet "Red Bull" piloti savākuši 94 punktus.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 34

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti