Jonathan Rea kļūst par pieckārtējo motošosejas superbike (World SBK) čempionu 1

 

Foto: Dace Teibe

Dace Teibe | 30.oktobris 2019 10:27

Jonathan Rea no Kawasaki Racing Team WorldSBK ar uzvaru noslēdza 2019.gada sezonu motošosejas sezonu jaudīgākajā un ātrākajā sporta klasē un piekto reizi pēc kārtas izcīnīja prestižo pasaules superbike (World SBK) titulu.

2019. gada MOTUL FIM Superbike pasaules čempionāta sezonas sacensības noslēdzās pagājušajās brīvdienās Kataras galvaspilsētā Doha. Otro vietu prestižajās motošosejas sacensībās ieguva spāņu braucējs Alvaro Bautista (ARUBA.IT Racing Ducati) aiz sevis atstājot trešajā vietā angļu braucēju Alex Lowes (Pata Yamaha WorldSBK Team).

Jonathan Rea dalījās iespaidos pēc uzvaras Kataras sacensībās: “Es tik ļoti gribēju uzvarēt šo posmu. Mūsu auklīte nejutās labi un es viņai no rīta uzrakstīju ziņu, lai viņa skatās sacensības, jo uzvaru es vēlējos veltīt viņai. Tas mani ļoti motivēja neatslābināties nevienā no sacensību apļiem un iet uz maksimumu sākot no paša pirmā apļa. Paldies manai komandai par lielisko motociklu. Sacensību gaitā mēs veicām ievērojamas izmaiņas motociklam un tas ir attaisnojies. Esmu sasniedzis lielāko sasniegumu savā karjerā. Esmu ļoti lepns.”

Motošosejas Supersport klasē 2019. gada Pasaules čempiona titulu izcīnija Randy Krummenacher (BARDAHL Evan Bros. WorldSSP Team) un Supersport 300 klasē Pasaules čempiona titulu izcīnija Manuel Gonzalez (Kawasaki ParkinGO Team).

Nākošais gads Pasaules motošosejas superbike sacensībās solās būt vēl interesantāks, jo dažās no vadošajām sacensību komandām plānotas nozīmīgas izmaiņas. Jau šobrīd ir zināms, ka Alvaro Bautista (ARUBA.IT Racing Ducati) dosies uz Honda komandu, bet viņa vietā pievienosies angļu braucējs Scott Redding, kas ar 2019. gada čempiona titulu sevi ir pierādījis Bennetts British Superbike motošosejas čempionātā braucot Ducati komandā.  Savukārt Alex Lowes (Pata Yamaha WorldSBK Team) pievienosies Kawasaki Racing Team WorldSBK komandai, Toprak Razgatlioglu no Turkish Puccetti Racing team pāries uz Pata Yamaha WorldSBK komadu, Eugene Laverty no Team Goeleven – Ducati pāries uz BMW Motorrad WorldSBK komandu un Leon Haslam no Kawasaki Racing Team WorldSBK pievienosies Alvaro Bautista uz Honda komandu.

 
Visi komentāri
 
ValdisT 15.janvāris 2020 10:00
0 0 Atbildēt

Skatījos visu sezonu un jutu līdzi! Rea tik stabili brauc! Ideāli! Tikai žēl, ka viņam kā 5kārtējam čempionam netradās vieta britu ''gada sportista'' listē :/ tiešām žēl

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti