Jānis Mārtiņš Reišulis uzvar Eiropas čempionāta posmā Beļģijā

 
LaMSF | 24.jūlijs 2023 17:14

Latvijas motosportists Jānis Mārtiņš Reišulis svētdien Lomelas trasē Beļģijā divu braucienu summā izcīnīja uzvaru Eiropas motokrosa čempionāta sezonas septītajā posmā, un divus etapus pirms sezonas beigām ir izveidojis 31 punkta pārsvaru pār savu sīvāko sāncensi francūzi Matisu Valēnu.

"Team Yamaha Europe MJC" komandas braucējs Reišulis uz Beļģiju devās kā Eiropas čempionāta 125 kubikcentimetru klases kopvērtējuma līderis, ieņemot pirmo pozīciju ar 21 punkta pārsvaru pār otrajā pozīcijā esošo konkurentu Valēnu. Līdzšinējos sešos posmos Reišulis bija guvis uzvaras septiņos braucienos un uzvarējis trīs posmu kopvērtējumos.

Kvalifikācijā, startējot A grupā, Jānis bija ātrākais, nopelnot labāko vietu pie starta barjeras pamatbraucienos.

Pirmajā finālbraucienā Reišulis jau sākumā pārņēma līderpozīciju, turpinājumā demonstrējot dominējošu ātrumu. Spējis izveidot pieklājīgu pārsvaru pār Valānu, kurš sacensību laikā piedzīvoja kritienu, finišā latvietis savu sāncensi apsteidza par 14 sekundēm. Trešajā vietā ierindojās Vācijas motosportists Maksimilians Verners.

Otrajā braucienā Jānim Mārtiņam klājās jau nedaudz smagāk – viņš kādu laiku atradās sestajā pozīcijā, bet vēlāk izdevās aizcīnīties līdz 2. vietai, piekāpjoties vien somam Kasimiram Hindersonam.

Lomelas posmā Reišulis uzvarēja ar 47 punktiem, Hindersons ar 41 punktu bija otrais, bet latvieša sīvākais konkurents francūzis Matiss Valēns ar iegūtiem 37 punktiem šoreiz bija trešais.

Pirms sezonas pēdējiem diviem posmiem sezonas kopvērtējumā Jānis Mārtiņš Reišulis ar 313 punktiem ir drošā līderpozīcijā, bet otrais ar 282 punktiem ir Valēns. Tabulas trešajā ailītē iekārtojies Maksimilians Verners (220 punkti).

Nākamais Eiropas čempionāta posms 125cc klases ieskaitē notiks laika posmā no 12.-13. augustam Zviedrijā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Škoda paziņo uzlādējamā hibrīda Kodiaq iV cenu

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda atklājis savā modeļu klāstā pirmā uzlādējamā hibrīda cenu. Kodiaq iV Vācijas tirgū Selection komplektācijā maksās 48 530 eiro . Lasīt vairāk

 

No 84 100 eiro: Porsche pastāsta par jauno Macan 3

Vācijas sportisko luksusa automobiļu ražotājs atklājis informāciju par jauno Macan, kas tagad būs pieejams kā pilnībā elektrisks transportlīdzeklis, divās divmotoru pilnpiedziņas versijās. Lasīt vairāk

 

Čehu zīmola Škoda dīleris turpmāk arī Pārdaugavā (+VIDEO) 5

Skandi Motors autocentru Rīgā iepretim tirdzniecības centram Spice pazīst ikviens, kam kaut reizi gadījies braukt pa Lielirbes ielu Jūrmalas virzienā. Pavisam nesen tajā iekārtojies jauns un Latvijā ārkārtīgi pieprasīts zīmols - Škoda. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 2

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti