Dragreisa 5. posma atskats

 

Foto: Publicitātes foto

Evo Racing Team | 6.augusts 2013 12:10

Pirmo reizi Ventspils lidlaukā bija redzami milzīgi ātrumi, motoru jauda, inovatīvi tehniskie risinājumi un koši auto dizaini Latvijas dragreisa čempionāta 5. ieskaites posmā.

Šis bija sezonas priekšpēdējais posms, līdz ar to redzējām spraigu cīņu par kopvērtējuma punktiem!

Jau sestdienā, pirmajā sacensību dienā, skatītājus pārsteidza kuplais dalībnieku skaits, jo uz sacensībām bija ieradušies vairāki Lietuvas un Igaunijas jaudīgie Dragreisa auto. Dalībnieki skatītājus lutināja ar iespēju tuvumā apskatīt un fotografēties pie savām automašīnām, kā arī iegūt autogrāfus no braucējiem, apmeklējot dalībnieku parku.

Foto: Publicitātes foto

Kā jau gaidījām, sīva cīņa norisinājās čempionāta Unlimited klasē. Lai arī pirmajā kvalifikācijas dienā čempionāta jaudīgākās klases labāko kvalifikācija laiku uzrādīja braucējs Ilmārs Zausajevs, nākamās dienas fināla braucienos tehnisku iemeslu dēļ viņš piekāpās Lietuvas braucējam Aivaram Štikelim, atdodot pjedestāla zelta medaļas vietu. Taču puiši sacensību un konkurenci uztvēra draudzīgi ar humoru izspēlējot fināla braucienu- Ilmārs uz starta stājās bez auto, parādot, ka viņa reakcija, ieņemot skriešanai zemo startu, bija ātrāka par Lietuvieša jaudīgā auto uzrāvienu.

Foto: Publicitātes foto

Lidlaukā tika uzstādīta ceturtdaļjūdzes , 402,336 metrus gara Dragreisa taisne. Jau pirmajā dienā, kad norisinājās dalībnieku kvalifikācijas braucieni, organizatorus pārsteidza lielais apmeklētāju skaits! Tādēļ, pēc pirmās sacensību dienas tika nedaudz pagarināta skatītāju zona, un drošības iemeslu dēļ izveidota piltuves formā, kas turklāt apmeklētājiem palīdzēja labāk pārraudzīt visu trasē notiekošo. Organizatori piebilst, ka nākošgad pasākuma laikā apņemas uzbūvēt tribīnes, kurās vērot sacensību gaitu skatītājiem būs daudz ērtāk. ‘’Pasākums bija patiešām izdevies - priecājamies par kuplo dalībnieku skaitu, un lielo skatītāju interesi. Pateicoties Ventspils domes un Ventspils Lidostas atbalstam, esam izmēģinājuši jaunu trasi , un ceram arī nākošgad atgriezties Ventspils lidlaukā, pieaicinot vairāk ārvalstu dalībniekus!’’ , tā komentē Jolanta Jermacāne, pasākuma organizatore.
Sacensību noslēgumā skatītājus priecēja Bridgestone karsējmeiteņu "Slapjo krekliņu šovs" , karstajā dienā uzmundrinot skatītājus pirms apbalvošanas ceremonijas.

Foto: Publicitātes foto

Šo sacensību organizatores – Sporta Biedrība ‘’Evo Racing Team’’ , Jolanta Jermacāne un Ieva Čerņajeva, izsaka lielu pateicību Ventspils iedzīvotājiem, viņu viesiem un Ventspils domei par atsaucīgo uzņemšanu un lielisko sacensību atmosfēru. Kā arī , paldies pasākuma ģenerālsponsoram „Bridgestone” par balvu fondu, servisa centru tīklam „STOKKER” un eļļu zīmolam ‘’VALVOLINE’’. Par apbalvošans kausiem bija parūpējies ‘’ Vita Kredit’’. Ar īpašām balvām lutināja TALLINK, sniedzot simpātijas balvas dragreisa dalībniekiem - ceļojumus uz Stokholmu . Īpašs paldies pasākuma atbalstītājam Autoplius.lv un pirmajam auto portālam iAuto.lv. Par pasākuma atbalstu organizators izsaka pateicību uzņēmuma SIGMEN vadībai.
Ar tehniskajiem noteikumiem un čempionāta nolikumu var iepazīties LAF mājas lapā, kā arī visi jaunumi, diskusijas meklējiet www.facebook.com profilā Latvian Drag Racing Championship., savukārt pieteikšanās sacensībā online režīmā meklējiet www.drag-racing.lv

Tiekamies nākamajā BRIDGESTONE ADRENALINE DRAGRACE CHAMPIONSHIP pēdējā posmā 31. augustā un 1. septembrī Rīgā, Biķernieku trasē.

Sacensību uzvarētāji:

UNLIMITED klase:
1. Aivaras štikelis
2. Ilmārs Zausajevs
3. Māris Ozoliņš

PRO B klase:
1.Jānis Dimpers
2.Agris Biezais
3.Jevgēnijs šabanovs

PRO A klase:
1.Rihards Eriņš
2.Rolands Ozolinš
3.Ervīns Klāsups

PRO STREET klase:
1. Edgars Eriņš
2.Oļegs Rezņiks
3.Jānis Dimpers

STREET MODIFIED klase:
1.Rihards Eriņš
2.Vytis Juozaitis
3.Vitālijs Koloss

STREET klase:
1.Edgars Dimpers
2.Klāvs Laiviņš
3.Maksims Ordovskis

HANDICAP klase:
1.Andrejs Stefanovičs
2.Maksims Milčs
3.Mihails Riško

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti