Ar aizraujošām cīņām Biķernieku trasē noslēgušās „Riga Summer Race” piecu gadu jubilejas sacīkstes

 

Foto: Publicitātes foto

pr@go4speed.lv | 22.augusts 2016 15:51

Autošosejas festivāls “Riga Summer Race” noslēdzies ar uzvarētāju noskaidrošanu visās Baltijas čempionāta ieskaites klasēs un īpašajās “Legend Cars” un vēsturisko automobiļu izturības sacīkstēs.

Latvijas čempionāta 5. posmā par uzvarētājiem kļuvuši Mārtiņš Sesks (“Kumho Challenge S1600” klase) un Antons Dolgopolovs (“Kumho Challenge Nacionālā” klase).

21. augustā “Riga Summer Race” ietvaros uz starta stājās kopumā 72 sportisti, lai aizvadītu kārtējo Baltijas, Latvijas, Igaunijas un Lietuvas autošosejas čempionāta posmu. Par prieku skatītājiem Biķerniekos bija sapulcējušās arī „VAZ” un „VOLGA” automašīnas, kā arī skatītāju iemīļotās “Legend Cars” no vairākām valstīm.

Latvijas čempionāta “Kumho Challenge” ieskaites 5. posmā uz starta izgāja 20 sportisti. “Super 1600” klasē turpinājās sacīkšu pirmajā dienā aizsākušās cīņas starp Mārtiņu Sesku un Igoru Zubkovu. Pārāks par Igoru Zubkovu šoreiz izrādījās Mārtiņš Sesks, kurš izcīnīja uzvaru čempionāta 5. posmā. Veiksmīgas sacīkstes aizvadīja Beate Klipa, kurai otro reizi šajā sezonā izdevās kāpt uz goda pjedestāla trešā pakāpiena. “Nacionālās” klases ieskaitē atkal saspringtas cīņas aizvadījas Garijs Rožkalns un sezonas līderis Jānis Vanks. Posma kopvērtējumā uzvaru pirmo reizi šosezon izcīnīt izdevās Antonam Dolgopolovam, kurš finišēja ar vienādu punktu skaitu ar Gariju Rožkalnu. Trešais šoreiz Jānis Vanks, saglabājot sezonas līdera godu.

„Legend Car” kausa izcīņā tika piedzīvotas spraigas cīņas, jo par “Riga Summer Race” kausu cīņā devās 12 sportisti no Latvijas, Somijas un Krievijas. Abos sacensību braucienos cieši līdzās visas trases garumā brauca divi latviešu „Legend Car” braucēji Konstantīns Calko, Uldis Timaks un krievu autosportists Viktors Vorobjovs (Victor Vorobyev). Pārāks šajā trijotnē iztrādījās Konstantīns Calko, uzvarot abos sacensību braucienos. Otro vietu izcīnīja Viktors Vorobjovs un trešajā vietā finišēja Uldis Timaks. Latviešu sportistiem Rīgas sacīkstes bija labs treniņš pirms drīzumā gaidām NEZ Legend Car noslēdzošā posma Somijā.

Jaudīgāko automašīnu „Baltic Touring Car” klasē abos braucienos nepārspēts palika vairāku čempiona titulu ieguvējs, soms Valle Makela ar „Lamborghini Gallardo GT3”. Pārliecinošu sniegumu šoreiz demonstrēja arī lietuviete Ernesta Globite (Ernesta Globyte), kura abos braucienos finišēja otrajā vietā aiz somu sportista. Par trešo vietu abu braucienu summā cīnijās soms Mika Virtanen un lietuvietis Robertas Graudinis, starp kuriem pārākais izrādījās lietuviešu sportists, kuram šīs bija pirmās sacīkstes “Baltic Touring Car” klasē.

Vērturisko automašīnu „VAZ” un „VOLGA” izturības sacīkstēs trasē devās 13 automašīnas un 26 sportisti. „VAZ” klasē pārāki bija Adomas Petrovas/Ruslan Malinovkis, otrajā pozīcijā finišēja Mārtiņš Lagzdiņš/Harijs Ulpe un trešo vietu izcīnija Kristaps Ābols/Aleksandrs Žilkins. „VOLGA” klasē pirmo vietu ieguva Jānis Tomsons/Māris Ozoliņš, aiz sevis atstājot Normundu Dobumu/Itālo Alsiņu un Aināru Šēnfeldu/Mareku Matvejevu.

Igaunijas čempionāta „BMW 325” klases 45 minūšu izturības braucienā pirmo vietu ieņēma Tomass Padovani/Stens Pentuss.

Pēdējais, sezonas noslēdzošais Baltijas autošosejas čempionāta posms norisināsies jau 8. - 9. oktobrī, kad Biķernieku trasi vēlreiz piepildīs Baltijas ātrākie autošosejas braucēji.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti