Hamiltons Bahreinā svin 95.uzvaru F-1 posmā; Grožāns piedzīvo šausminošu avāriju 6

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Nozare.lv | 29.novembris 2020 21:25

"Mercedes" komandas britu pilots Lūiss Hamiltons svētdien jau pasaules čempiona lomā izcīnīja uzvaru Bahreinas "Grand Prix".

Jau ziņots, ka sacensības sākās ar šausminošu avāriju jau pirmā apļa trešajā pagriezienā, franču braucēja Romēna Grožāna vadītajam "Haas" bolīdam saduroties ar krieva Daņiila Kvjata "Alfa Thauri" un ietriecoties barjerā.

Grožāna automašīna sadalījās divās daļās un uzliesmoja, taču pilots pēc palīgpersonāla nākšanas talkā mašīnas dzēšanas darbos pats saviem spēkiem spēja atstāt mašīnu, gūstot vien vieglus apdegumus.

Sacensības nekavējoties tika apturētas ar sarkanā karoga palīdzību, un pārējās automašīnas atgriezās boksos.

Pasaules čempions Hamiltons "pole position" pārvērta savā 95.uzvarā, finišējot pirms abiem "Red Bull" pilotiem. Nīderlandietis Makss Verstapens atpalika par 1,254 sekundēm, bet Aleksandrs Albons no Taizemes bija 8,005 sekundes lēnāks par uzvarētāju.

Sacensības pēc Grožāna avārijas vēlreiz atsākās, bolīdiem stāvot pirms starta, taču drošības automašīnai nebija ilgi jāgaida, lai dotos trasē pēc Lensa Strola no "Racing Point" avārijas, saduroties ar Kvjatu.

Vairāk incidentu nebija līdz pat pēdējiem apļiem, kad meksikāņa Serhio Peresa "Racing Point" sacīkšu automašīna sadomāja sākt liesmot motoram un piespieda Peresu beigt sacensības. Meksikānis tobrīd pretendēja uz savu otro goda pjedestālu pēc kārtas.

Piektdien pirmajās divās treniņu sesijās ātrākais bija Hamiltons, bet sestdien trešajā treniņu sesijā viņu apsteidza Verstapens. Tomēr kvalifikācijā labāko laiku atkal uzrādīja britu pilots, apsteigdams komandasbiedru Valteri Botasu un Verstapenu.

Nākamajā nedēļas nogalē Sahiras trasē sacensības notiks atkārtoti, F-1 sezonas priekšpēdējā posmā mērojot spēkus Sahiras Lielās balvas izcīņā, bet 2020.gada seriāls noslēgsies 13.decembrī Abū Dabī.

Pēc 15 posmiem Hamiltona kontā ir 332 punkti, tālāk ar 201 punktu ir Botass, bet labākais no pārējām komandām ar 189 punktiem ir Verstapens.

Uzvaru Konstruktoru kausā jau nodrošinājusi "Mercedes" komanda.

Šosezon bija plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (22), taču koronavīrusa pandēmijas dēļ kalendārs tika saīsināts līdz 17 posmiem.

Arī iepriekšējā sezonā par pasaules čempionu tika kronēts Hamiltons, kurš triumfēja sesto reizi karjerā un trešo reizi pēc kārtas.

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
dubis 29.novembris 2020 23:31
5 1 Atbildēt

Dzīvajā izskatījās diezgan iespaidīgi, plus ilgi nerādīja atkārtojumus uz ko krievu komentētāji jau teica, ka nav uz labu. Bet nu paveicās čalim, ka tā Halo sistēma ir virsū, citādāk būtu bez galvas vai ar smagākiem apdegumiem.

viencexperc 29.novembris 2020 22:15
2 5 Atbildēt

Ja reiz ir "šausminoša" avārija, tad vajadzēja epitetus izmantot arī citur:

francūzis fantastiskā ātrumā...

hamiltons izcīnija vienreizēju uzvaru...

utt

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Vācijā uziet pamestu Lada un Kia autosalonu (+ VIDEO) 1

Youtube kanāla Forgotten Buildings autori ierodas Vācijā, lai uzfilmētu materiālu par autosalonu, kas sākotnēji nodarbojies ar Lada, bet vēlāk – ar Kia automobiļu pārdošanu. Lasīt vairāk

 

Latvijas munīcijas ražotne darbu daļēji varētu sākt līdz gada beigām (+ VIDEO) 3

Latvija ir vienīgā no Baltijas valstīm, kas ieguvusi finansējumu no Eiropas Komisijas fonda munīcijas ražošanas atbalstam. Kamēr līgumi vēl nav parakstīti, Aizsardzības ministrijā par summām un termiņiem izsakās piesardzīgi. Tomēr aizsardzības ministrs cer, ka rūpnīca sāks darbu jau šā gada beigās. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti