Noriss uzvar Singapūras "Grand Prix", Verstapenam finišējot otrajam 2

 

Foto: Ekrānbilde no Facebook.com/Formula1

Nozare.lv | 22.septembris 2024 17:35

"McLaren" pilots Lando Noriss svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 18.posmā - Singapūras "Grand Prix" -, otrajā vietā atstājot kopvērtējuma līderi "Red Bull" braucēju Maksu Verstapenu.

Lielbritānijas pilotam Norisam šī ir trešā uzvara sezonā un arī karjerā.

Noriss startēja no "pole position" un noturēja aiz sevis līdzās startējušo Verstapenu. Sacīkstes gaitā pēdējo trīs sezonu čempions Verstapens neapdraudēja Norisa līderpozīciju, taču uzrādīja maksimāli labāko iespējamo rezultātu ar šā brīža formulu.

Trešais finišēja uzvarētāja komandas biedrs Oskars Piastri, kurš sacensību otrajā pusē apdzina abus divus "Mercedes" pilots. Ceturtais bija Džordžs Rasels ("Mercedes"), piektais finišēja Šarls Leklērs ("Ferrari"), bet aiz viņiem bija abi komandas biedri attiecīgi Lūiss Hamiltons un Karloss Sainss juniors. Astotais finišēja Fernando Alonso ("Aston Martin"), devītais bija Niko Hilkenbergs ("Haas"), bet kā pēdējais pie punkta tika Serhio Peress ("Red Bull").

Ātrāko apli uzrādīja "Red Bull" kompānijai piederošās komandas RB pilots Daniels Rikjardo, kurš tādējādi atņēma papildu punktu Norisam, jo vienubrīd tas piederēja "McLaren" braucējam.

Pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis ar 331 punktu ir Verstapens, otro vietu ar 279 punktiem ieņem Noriss, trešais ar 245 punktiem ir Leklērs, bet ceturtais ar 237 punktiem - Piastri. Konstruktoru kausā "McLaren" ir 516 punkti, "Red Bull" - 475 punkti, bet "Ferrari" - 441 punkts.

Šosezon F-1 čempionātā tiks aizvadīti 24 posmi.
 

 
Visi komentāri
 
uupis 22.septembris 2024 22:09
0 0 Atbildēt

RedBull nolažojās…

ZZZZ 25.septembris 2024 9:32
0 0 Atbildēt
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

iAuto piedalās 24 stundu izturības sacensībās. Kā mums gāja? (+ foto) 2

20. un 21. septembrī Lietuvā, Panevežā tika aizvadītas “Enefit” 24 stundu auto sacīkstes elektriskajiem automobiļiem. Tajās piedalījās arī Latvijas auto žurnālistu komanda. Lasīt vairāk

 

Kad beidzot sāks labot Vanšu tiltu? (+ VIDEO) 4

Arvien pieaugošais bedru apjoms uz Vanšu tilta ietvēm pēdējā laikā atkal uzjundījis iedzīvotāju neapmierinātību. Viņuprāt, tilts ir kritiskā stāvoklī. Rīgas domē gan mierina, ka tilts ir drošs – gan autobraucējiem, gan kājāmgājējiem. Lasīt vairāk

 

6000 eiro – un Mercedes brauks pats ar ātrumu līdz 95 km/h (+ VIDEO) 22

Mercedes – Benz uzlabojis savu Level 3 pakāpes Drive Pilot, kas pēc visu atļauju saņemšanas un sertifikāta iegūšanas 2025. gada sākumā varētu kļūt pieejams Mercedes automobiļos. Lasīt vairāk

 

Nepilni 28 000 eiro - MG uzsāk krosovera HS pārdošanu Vācijas tirgū (+ FOTO)

Vācu pircējiem no pagājušās nedēļas ir pieejams Ķīnas SAIC paspārnē strādājošā MG Motors krosovers MG HS – viens no diviem saimes modeļiem, kas vēl pieejams ar iekšdedzes motoriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti