Pasaules čempioni - brāļi Slakteri pošas uz Monako slavas zāli!

 

Foto: Laura Lakovica

55ART | 9.jūlijs 2024 8:59

Šajā nedēļas nogalē no 6. līdz 7.jūlijam Alūksnē notika Pasaules čempionāts ātrumlaivām GT15 klasē kā arī Latvijas čempionāta posms ātrumlaivās.

Uz pasaules čempionātu Alūksnē pulcejās 23 pasaules ātrākie ātrumlaivu piloti GT15 klasē no 9 valstīm, no tiem sacensībām kvalificējās 18 sportisti. Latviju pārstāvēja pieci sportisti. Divu dienu laikā, četros sacensību braucienos tika noskaidroti Pasaules čempioni GT15 klasē.

Latvijas sportisti šajās sacensībās cerēja iekļūt pirmajā trijniekā un lielākā konkurence tika plānota starp iepriekšējo sacensību līderiem - Igaunijas un Somijas sportistiem. 

Kā ierasts Alūksnes pilsēta arī šogad pulcēja lielu skatītāju un sporta entuziastu skaitu un visiem par lielu pārsteigumu jau pirmajā sacensību braucienā vislabāko starta izrāvienu veica mūsu latviešu sportiste Hēra Biete. Lai arī konkurence bija ļoti spēcīga, Hēra Biete visu sacensību laiku izrādīja apbrīnojamu sportisko noturību un finišu sasniedza pirmā. Latvietis Ardis Slakteris no ceturtās starta pozīcijas izrāvās otrajā pozīcijā un arī finišu sasniedza otrais.

Sacensību otrajā braucienā labāko starta izrāvienu veica latvietis Ardis Slakteris un uzreiz aiz viņa sekoja Hēra Biete un Somijas pilots Levi Passonen. Sacensības bija ļoti spraigas un lielo viļņu dēļ, piloti sacentās meistarībā nevien noturot savas pozīcijas cīnoties ar konkurentiem, bet arī ar laikapstākļiem. Otrajā braucienā finišu pirmais sasniedza Ardis Slakteris, otrā Hēra Biete un trešais Levi Passonen.

Pats Ardis Slakteris pēc godam veiktā sacensību brauciena bija ļoti saviļņots, tomēr pieredzējušais pilota vectēvs, Latvijas ūdens motosporta federācijas prezidents Atis Slakteris izteica bažas: ''Nākamie sacensību braucieni būs vissarežģītākie, jo tie prasa no pilota visaugstāko psiholoģisko noturību. Uzvarēt sacensību braucienā ir viens, bet noturēt šo uzvaru un saglabāt stabilu psiholoģisko noturību, lai uzvarētu visus sacensību braucienus ir ļoti sarežģīti, sevišķi jaunajiem sportistiem!''

Ardis Slakteris šo psiholoģisko spriedzi godam izturēja un arī nākamos divus sacensību braucienus ar pārliecinošu izrāvienu starta pozīcijā atrāvās no pasaules ātrākajiem pilotiem un visu sacensību laiku parādīja augstāko meistarību finišējot pirmajā pozīcijā! 

Par lielu sajūsmu skatītājiem un atbalstītājiem, ņemot visu četru braucienu kopvērtējumu, pirmajā trijniekā Pasaules čempionātā uz goda pjedestāla kāpa divi latviešu sportisti - pirmajā vietā Ardis Slakteris, otrajā Somijas pilots Levi Passonen un trešajā latviete Hēra Biete.

Sportistam Ardim Slakterim šī ir pirmā reize kāpjot uz Pasaules čempionāta goda pjedestāla un tāpēc saņemt Pasaules čempiona tilulu kā arī saņemt Starptautiskās ūdens motosporta federācijas zelta medaļu viņam ir īpašs notikums! Šī uzvara Ardim Slakterim nodrošina iekļūšanu prestižajā Monako ūdens motosporta slavas zālē, kurā jau nākamajā gadā būs vērienīga pasaules labāko sportistu apbalvošana, kuru tradicionāli veic Monako karaliskā ģimene. 

Par lielu godu un lepnumu Monako slavas zālē nākamajā gadā tiks apbalvoti abi brāļi - Ardis Slakteris ar uzvaru Pasaules čempionātā GT15 klasē kā arī viņa brālis Nils Slakteris ar uzvaru šī gada maijā Pasaules čempionatā 12h izturības braucienā Beļģijā! 

Latvijas čempionātā ūdens motosportā komandu kopvērtējumā pirmo vietu saņēma komanda Mēmele Sports Bauska, otro vietu NordOst Alūksne un Trešo vietu Motosport77 Aizkraukle.

Latvijas ūdens motosporta federācija izsaka vislielāko pateicību Alūksnes novada pašvaldībai, Alūksnes pilsētai, pasākuma organizatoriem NordOst Alūksne, glābējiem, tiesnešiem, brīvprātīgajiem, sportistiem kā arī ikvienam, kurš atbalstīja ātrumlaivu sacensību norisi Latvijā!

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Trīsreiz vairāk vidējo ātruma radaru, sods jau no pirmā pārsniegtā kilometra - Briškens cer saņemt deputātu atbalstu 19

Satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P) cer saņemt deputātu atbalstu priekšlikumam par naudas sodu piemērošanu no pirmā maksimālā braukšanas ātruma pārsniegtā kilometra, intervijā aģentūrai LETA atzina ministrs. Lasīt vairāk

 

WRC, ne WRC, bet kārtībai jābūt - policija soda rallija pilotu par ātruma pārsniegšanu starpposmā 11

Pasaules rallija čempionāta autosportistam piemērots naudas sods, jo pārbrauciena laikā no viena posma uz otru tika pārsniegts atļautais braukšanas ātrums apdzīvotā vietā starp Tukumu un Talsiem, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā (VP). Lasīt vairāk

 

Viens no 275 – Niko Rosbergs saņem 2,75 miljonu vērto Mercedes-AMG One (+ VIDEO) 2

2016. gada F-1 čempions savu pasūtīto hiperauto gaidīja sešus gadus. Lasīt vairāk

 

IT traucējumi izraisa haosu visā pasaulē (+ VIDEO) 1

Pārtrauktas mediju tiešraides, atcelti tūkstošiem avioreisu pasaules lielākajās lidostās, atliktas plānotās medicīniskās operācijas slimnīcās. Tās ir tikai dažas no sekām, kuras šodien izraisīja traucējumi tehnoloģijas giganta “Microsoft” darbībā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti