Sony iepazīstina ar 2023. gada BRAVIA XR televizoru klāstu (+ FOTO) 5

 

Foto: Sony

Sony | 3.marts 2023 11:40

Sony nāk klajā ar savu 2023. gada BRAVIA XR televizoru klāstu ar XR kognitīvo attēla apstrādes procesoru. Šogad piedāvājumā nonāk arī četri jauni šī klāsta modeļi: X95L Mini LED, X90L Full Array LED, A95L QD-OLED un A80L OLED.

Visi modeļi ir aprīkoti ar mūsdienīgām funkcijām, tostarp jauno XR Clear Image un Acoustic Center Sync, kas sniedz patērētājiem aizraujošu pieredzi, skatoties filmas, baudot straumēšanas lietotnes, spēlējot videospēles un daudz ko citu.

Dažādas funkcijas uzlabotam attēlam un skaņai

2023. gada BRAVIA XR televizoriem ir uzlabots kognitīvais procesors XRTM, kas ir papildināts ar pilnīgi jauno XR Clear Image tehnoloģiju, kas samazina troksni un uzlabo attēla dzidrumu, kad objekts kustās. Kognitīvais procesors XR nodrošina arī labāku kontroli pār fona apgaismojuma, lai uzlabotu tumšās zonas vai otrādāk – palielinātu spilgtumu tur, kur tas ir nepieciešams, un samazinātu halo efektu.

Katrs modelis piedāvā arī Acoustic Center Sync funkciju, lai iegūtu bagātīgākus basus un plašāku skaņas lauku. BRAVIA XR televizoru modeļus var ērti savienot ar Sony soundbar sistēmu, lai piedāvātu 360 Spatial Sound Mapping funkcijas efektu, kas rada fantoma skaļruņus, lai skaņa veidotos apkārt skatītājam. Šī gada jaunums X95L ir aprīkots ar Acoustic Multi-Audio+TM, toties modeļos A95L un A80L ir Acoustic Surface Audio+TM, kas izmanto īpašus aktuatorus kas darbina ekrānu un izmanto to kā membrānu, lai skaņa atbilstu precīzi ekrānā redzamajam.

Televizori labākai videospēļu pieredzei

Šī gada BRAVIA XR klāsts sniedz iespēju PlayStation®5 spēles pārcelt nākamajā līmenī, piedāvājot ekskluzīvas funkcijas, tai skaitā Auto HDR Tone Mapping un Auto Genre Picture Mode. Šīs funkcijas optimizē attēla kvalitāti video spēļu un spēlēšanas un tiešsaistes laikā.

2023. gada BRAVIA XR līnija piedāvā arī citas funkcijas, kas ļauj spēlētājiem ērti pielāgot iestatījumus savām vēlmēm, piemēram, ieslēgt vai izslēgt mainīgu atsvaidzes intensitāti (VRR) vai arī samazināt kustības izplūšanu.

Video spēļu cienītāji, spēlējot uz BRAVIA XR televizoriem, var palielināt spilgtumu tumšās vietās, lai spētu viegli pamanīt objektus un pretiniekus, kas ļauj viegli mērķēt uz spēles pretiniekiem, izmantojot sešu veidu krustpunktus. Šī gada jaunums ir iespēja pielāgot ekrāna izmēru, izmantojot funkciju Screen size, lai spēles būtu koncentrētas mazākā, fokusētā ekrānā. A95L modelim ir arī Multi-View funkcija, kurā lietotāji var spēlēt un skatīties spēles kartes blakus.

Izstrādāts, domājot par ilgtspējību

Sony turpina apņemšanos samazināt plastmasas izmantošanu, izmantojot iniciatīvu “Road to Zero”. Lai samazinātu ietekmi uz vidi, Sony cenšas samazināt neapstrādātas plastmasas izmantošanu savos produktos, uzlabot transportēšanas efektivitāti un pārskatīt enerģijas patēriņu. Jaunā Eco Dashboard funkcija, kas iekļauta visos 2023. gada BRAVIA XR modeļos, ļauj lietotājiem viegli pielāgot enerģijas taupīšanas iestatījumus.

2023. gada BRAVIA XR televizoru klāsta galvenie elementi:

Kognitīvais procesors XR ar jauno XR Clear Image tehnoloģiju

Kognitīvais procesors XR veidu attēlu tā, kā cilvēki redz un dzird, lai iegūtu reālistisku pieredzi. 2023. gada BRAVIA XR modeļos kognitīvajam procesoram ir iestrādāta arī uzlabota XR Clear Image tehnoloģija. Tā vēl vairāk samazina troksni un kustības izplūšanu, tādējādi uzlabojot attēla dzidrumu.

BRAVIA XR modeļi ir viegli savienojami ar citām ierīcēm

Sony jaunie BRAVIA XR televizori ir viegli un ērti savienojami ar daudziem Sony skaņas produktiem, piemēram, HT-A9 mājas kinozāles sistēmu vai HT-A7000, HT-A5000 un HT-A3000 soundbar. Telpiskās skaņas tehnoloģija 360 Spatial Sound Mapping, ir jaunākais iepriekš minēto soundbar modeļu papildinājums. Kalibrējot skaņu atbilstoši telpai, kurā televizors atrodas, tehnoloģija rada vairākus optimāli izkārtotus fantoma skaļruņus plašākam un skatītāju ieskaujošākam skaņas laukam.

XR Backlight Master Drive tehnoloģija

XR Backlight Master Drive tiek darbināts ar  kognitīvo procesoru XR™. Šajā tehnoloģijā tiek izmantots Sony izstrādātais paneļa lokālais aptumšošanas algoritms, lai ar absolūtu precizitāti kontrolētu tūkstošiem īpaši blīvi izvietotās mini LED gaismas diodes, tādejādi nodrošinot nepārspējamu spilgtumu, iespaidīgu dinamisko diapazonu, dziļus melnos toņus un dabiskas citas krāsas.

Acoustic Center Sync funkcija

Šī funkcija sinhronizē televizora skaļruņus ar Sony soundbar, lai pastiprinātu centrālā kanāla skaņu, pilnīgākam dialogam un iegūtu bagātīgākus basus, kā arī plašāku skaņas lauku.

Piemēroti PlayStation®5

Video spēļu cienītāji var pacelt savas PlayStation®5 spēles uz nākamo līmeni, izmantojot ekskluzīvas funkcijas, piemēram, Auto HDR Tone Mapping un Auto Genre Picture Mode, kas optimizē attēla kvalitāti. Ar 2023. gada modeļu klāstu ir pavisam vienkārši uzstādīt spēlētājam piemērotākos spēļu iestatījumus un palīgfunkcijas. Jaunajam BRAVIA XR A95L modelim ir Multi-view iestatījums, kurā lietotāji var spēlēt un skatīties spēles kartes blakus.

BRAVIA CORE lietotne

Lietojumprogramma BRAVIA CORE ir jaunajos modeļos pieejama filmu lietotne, kurā ir pieejamas populāras jaunākās filmas, kā arī kino klasikas. Izmantojot BRAVIA XR tehnoloģiju, kā arī Pure Stream™ un IMAX® Enhanced formātu, attēlam un skaņai ir augstākā kvalitāte. Izmantojot BRAVIA CORE kalibrēto režīmu, filmas automātiski pielāgosies optimālajiem attēla iestatījumiem, tostarp IMAX® Enhanced režīmam, lai radītu kinoteātra cienīgu pieredzi mājās. Laika gaitā lietojumprogramma tiks papildināta ar jaunām funkcijām.

Crunchyroll® lietotne uz tālvadības pults pogas

Crunchyroll® servisā ir iekļauta viena no pasaulē lielākajām anime žanra filmu un seriālu bibliotēkām, kurā ir vairāk nekā 44 000 sēriju un spēlfilmu, kas tulkotas vairākās valodās.

BRAVIA CAM tehnoloģija

BRAVIA CAM spēj noteikt skatītāja pozīciju, lai optimizētu attēlu un skaņu atbilstoši telpas videi un skatīšanās attālumam, ietverot arī žestu kontroli, video tērzēšanu un daudzas citas funkcijas.

Google TV

Google TV apvieno vairāk nekā 700 000 filmu, šovu, TV tiešraides un daudz ko citu no dažādām lietotnēm vienuviet. Šai programmai ir pieejama balss kontrole.

Visi Eco iestatījumi vienuviet

Eco Dashboard funkcija saglabā visus lietotāja iestatījumus vienuviet, toties, izmantojot opciju Easy Setup, lietotāji var optimizēt iestatījumus atbilstoši skatīšanās videi.

2023. gada BRAVIA XR jauno modeļu galvenie elementi

Bez iepriekš minētajiem elementiem 2023. gada BRAVIA XR televizoru klāstā, katram jaunajam modelim ir vairākas savas īpašās funkcijas un dizains, kas izceļ attēlu un skaņu, uzlabo video spēļu spēlēšanas pieredzi un padara jaunos modeļus īpašus.

BRAVIA XR X95L 4K HDR Mini LED TV (85”, 75”, 65”) un BRAVIA XR X90L 4K HDR Full Array LED TV (98”, 85”, 75”, 65”, 55”):

HDMI 2.1 pieslēguma standarts video spēlēm

Izmantojiet augstas veiktspējas spēļu priekšrocības, izmantojot HDMI 2.1 : 4K/120, VRR un ALLM.

Precīzi saskaņots attēls un skaņa

Ar Acoustic Multi-Audio un Dolby Atmos funkciju atbalstu rāmja augstfrekvences skaļruņi papildus tradicionālajiem televizora skaļruņiem paaugstina skaņu, lai lietotāja dzirdētais atbilstu redzamajam attēlam.

Uzlabota izklaide

Izbaudiet ieskaujošu un aizraujošu kinematogrāfisku saturu, izmantojot Dolby Vision, IMAX® Enhanced un Netflix Adaptive Calibrated Mode režīmu.

Lielāka detalizācija, samazināts troksnis

Šajā modelī ir samazināts troksnis un novērsta strauji kustīgu attēla detaļu izplūšana, tādējādi skatītājs var izbaudīt visu HD un digitālo saturu, kas palielināts gandrīz līdz 4K izšķirtspējai, izmantojot XR 4K Upscaling un XR Clear Image tehnoloģijas.

X-Anti Reflection un X-Wide Angle funkcijas

Abas šīs funkcijas nodrošina, ka ir pēc iespējas minimizēta atstarošanās, tādējādi nodrošinot skatīšanās pieredzi bez traucējumiem, vienlaikus saglabājot attēla krāsu un spilgtumu.

Piemērots gandrīz jebkuram interjera dizainam

Gludais, alumīnija bezšuvju malu rāmis saskanēs ar jebkuru interjeru. Trīs pozīciju alumīnija televizora statīvs piedāvā vairākas ērtības. Skatītājs var izvēlieties standarta pozīciju, šaurāku pozīciju mazākām mēbeļu virsmām vai augšup paceltu pozīciju, lai zem televizora varētu novietot soundbar.

BRAVIA XR A95L 4K HDR QD-OLED TV (77”, 65”, 55”) un BRAVIA XR A80L 4K HDR OLED TV (83”, 77”, 65”, 55”)

QD-OLED ekrāns

Ar QD-OLED ekrānu, kurā ir iekļauta uzlabotā XR Triluminos Max tehnoloģija, skatītājs var iegūt apmēram par 200% plašāku krāsu spektru, nekā iepriekšējā gada modelim (A95K).

Pilnīgāks krāsu kontrasts

Atsevišķi apgaismoti pikseļi rada dziļus melnos toņus, tāpēc filmas, šovi un spēles ekrānā atdzīvojas ar neparastu detalizāciju.

HDMI 2.1 pieslēguma standarts video spēlēm

Izmantojiet augstas veiktspējas spēļu priekšrocības, izmantojot HDMI 2.1 funkcijas: 4K/120, VRR un ALLM.

Uzlabota izklaide

Izbaudiet ieskaujošu un aizraujošu kinematogrāfisku saturu, izmantojot Dolby Vision, IMAX® Enhanced un Netflix Adaptive Calibrated Mode režīmu.

Ekrāns kļūst par skaļruni

Ar Acoustic Surface Audio+ un Dolby Atmos un DTS:X tehnoloģiju atbalstu, skaņa pilnībā apņem skatītāju. Televizorā ir iestrādāti izpildmehānismi, kas vibrē, lai radītu skaņu no visa ekrāna, kas lieliski atbilst ekrānā redzamajam.

Modeļa dizains

A95L modelim ir īpaši plāns ar gludu alumīnija bezšuvju malu ietvaru, toties A80L izsmalcinātajam dizainam ir metāla gludas virsmas rāmis, kas harmoniski iederēsies jebkurā interjerā.

Trīs pozīciju alumīnija televizora statīvs piedāvā plašākās ērtības. Skatītājs var izvēlieties standarta pozīciju lielākām virsmām, šaurāku pozīciju, ja televizors tiks novietots uz mazākas platības mēbelēm, vai pozīciju, kas ir piemērota, lai novietotu zem televizora soundbar sistēmu.

BRAVIA X85L 4K HDR Full Array LED TV (75”, 65”, 55”)

4K HDR procesors X1™

4K HDR procesors X1™ atveido vairāk dziļuma, faktūras un dabiskās krāsas, izmantojot uz objektu balstītu HDR Remaster tehnoloģiju.

Full Array LED kontrasts un krāsas, novatoriski skaļruņi

Full Array LED displejs dod papildu spilgtumu un kontrastu katrā ainā un liek visam izskatīties kā reālajā pasaulē. Gadījumos, ja dienas gaisma atspīdēs tieši ekrānā, attēls nezaudēs kvalitāti.

Novatoriski X-Balanced formas skaļruņi nodrošina kristāldzidru skaņas kvalitāti. Tie ir iestrādāti televizora korpusā tā, lai televizora rāmis nepaplašinātos.

Uzlabotas izklaides iespējas

Izbaudiet ieskaujošu un aizraujošu kinematogrāfisku saturu, izmantojot Dolby Vision, IMAX® Enhanced un Netflix Adaptive Calibrated Mode režīmu.

Mūsdienīgs dizains

Modelim X85L ir mūsdienīgs un minimālistisks dizains, lai tas iekļautos jebkurā interjerā, ar bezšuvju malu ietvaru, lai koncentrētos uz svarīgāko – attēlu. Divvirzienu, melns un plāns televizora statīvs piedāvā vairākas ērtības – tas ir piemērots gan platām, gan šaurām mēbeļu virsmām.

BRAVIA X80L 4K HDR LED TV (85”, 75”, 65”, 55”, 50”, 43”) un BRAVIA X75WL 4K HDR LED TV (75”, 65”, 55”, 50”, 43”)

4K HDR procesors X1™

4K HDR procesors X1™ atveido vairāk dziļuma, faktūras un dabiskās krāsas, izmantojot uz objektu balstītu HDR Remaster tehnoloģiju.

X80L ir lieliski piemērots video spēlēm

Šis modelis atpazīst, kad spēļu konsole ir pievienota un ieslēgta, automātiski pārslēdzoties uz automātisko zema latentuma režīmu pateicoties HDMI 2.1, lai spēlētājs varētu baudīt vienmērīgāku spēli, kā arī netiktu traucēta darbību atsaucība.

Novatoriski skaļruņi

X-Balanced formas skaļruņi nodrošina kristāldzidru skaņas kvalitāti. Tie ir iestrādāti televizora korpusā tā, lai televizora rāmis nepaplašinātos.

Uzlabotas izklaides iespējas

Izbaudiet ieskaujošu un aizraujošu kinematogrāfisku saturu, izmantojot Dolby Vision, IMAX® Enhanced un Netflix Adaptive Calibrated Mode režīmu.

Īpašs dizains

X80L modelī iestrādātā Flush Surface Bezel tehnoloģija ļauj koncentrēties uz svarīgāko – attēlu. Televizora korpuss ir moderns un minimālistisks, lai tas būtu piemērots jebkuram interjeram.

Divu pozīciju, melns un šaurs televizora statīvs piedāvā izcilas ērtības, ļaujot televizoram atrasties gan uz platām, gan šaurām mēbeļu virsmām.

Toties X75WL modelim ir cita pieeja, lai nenovērstu skatītāja uzmanību no attēla – tas ir izstrādāts minimālisma stilā. Ar korpusa līniju apdari un Slim Blade  divvirzienu statīvu X75WL būs piemērots jebkuram interjeram.

Aptuvenā cena un pieejamība

Pieejamība un jauno BRAVIA XR televizoru klāstu aptuvenā cena tiks paziņota nedaudz vēlāk 2023. gadā.

 
Visi komentāri
 
Opis 3.marts 2023 11:58
1 3 Atbildēt

Vai tad kāds vēl pērk Sony televizorus?

maaris 4.marts 2023 16:41
0 0 Atbildēt

pērk gan, es tikko nopirku ar visām tur XR utt. ko tur stāsta. Protams, man kaut kāds ... 21.g. modelis. Noskatījos bladerunner no bravia core lietotnes, missija izpildīta

vietējais 4.marts 2023 18:16
3 1 Atbildēt

Pēdējo reizi TV skatījos, kad slimoju ar COVID. Citādi jēgu tam neredzu, dzīves izniekošana.

ir jega 8.marts 2023 12:11
1 0 Atbildēt

skatoties TV Tu nemaitā gaisu uz ceļeim!

Maksims Ter-Oganesovs 4.marts 2023 19:26
1 0 Atbildēt

Vai Sony joprojām izmanto piecus gadus veco MediaTek procesoru?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen Golf zaudē visvairāk saražotā auto titulu Vācijā 2

Golf vairs nav visvairāk saražotais auto modelis Vācijā, tomēr šis tituls joprojām paliek pie Volkswagen. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 5

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 

Brāļi Lielbārži izcīna pirmo uzvaru Pasaules čempionātā Portugālē

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alqueidão, “Torres Novas” trasē aizvadīts Pasaules čempionāta pirmais posms blakusvāģu motokrosā, kur savu pirmo uzvaru šajā seriālā izcīnīja Daniels Lielbārdis un Bruno Lielbārdis. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti