Samsung iepazīstina ar “Bespoke” sadzīves tehniku, kas izstrādāta rūpēs par ilgtspējīgāku rītdienu 1

 

Foto: Publicitātes attēls

Samsung | 8.jūnijs 2023 16:32

Vakar, jaunāko sadzīves tehnikas iekārtu apskatā “Bespoke Life 2023” Samsung demonstrēja uzņēmuma inovācijas un risinājumus sadzīves tehnikas ierīču segmentā, kas padara ilgtspējīgu dzīvesveidu vēl ērtāku, savienojamību un ierīču pārraudzību vēl ātrāku, bet ierīču dizainu – personalizējamu un pielāgojamu mājokļa dizainam.

Sākot no piegādes un ražošanas procesiem līdz izplatīšanai, lietošanai un pārstrādei, Samsung optimizē katru ierīces dzīves ciklu, lai palīdzētu samazināt enerģijas patēriņu un oglekļa dioksīda (CO2) emisijas.

Kā stāsta Jānis Vanags, Samsung sadzīves elektronikas segmenta vadītājs Baltijā: "Samsung Bespoke koncepts radās no pārliecības uzņēmuma iekšienē, ka sadzīves tehnikai jābūt galvenajam tehnoloģiju virzītājam, kas mūsu ikdienu var padarīt ilgtspējīgāku. Ieviešot jaunus un radošus veidus, kā ierīcēm “pielāgoties” katra cilvēka rutīnai un paradumiem, mūsu jaunākie produkti ikvienam var sniegt ilgtspējīgāku, ērtāku un modernāku ikdienu bez liekas piepūles.”

Piekopt ilgtspējīgu dzīvesveidu vairs nebūs grūti

Uzņēmums ilgstoši strādājis pie ilgtspējīgiem risinājumiem visos produktu ražošanas posmos, lai samazinātu izmešu daudzumu un klientiem palīdzētu taupīt elektrību. Ciešā sadarbībā ar otrreizējās pārstrādes uzņēmumiem, Samsung ledusskapju uzglabāšanas grozu ražošanā izmanto bioplastmasu, kas iegūta no atkritumu eļļām, kā arī plastmasu no pārstrādātiem okeānos izmestiem zivju tīkliem. Piecām jaunām Bespoke ierīcēm - ledusskapim, veļas mazgājamajai mašīnai, žāvētājam, trauku mazgājamajai mašīnai, gaisa kondicionierim, kā arī Samsung Eco Heating System, ir uzlabots SmartThings AI (mākslīgā intelekta) vadīts enerģijas režīms. Produkti tiek iepakoti ekoloģiskā, dabai draudzīgā iepakojumā, savukārt šī gada sākumā plastmasas lenta un spole, kas izmantota iepakojumos, tika aizstāta ar papīru.

Papildus oglekļa emisiju un enerģijas patēriņa samazināšanas veicināšanai Samsung turpina aktīvi piedalīties mikroplastmasas piesārņojuma novēršanā. Samsung kopā ar apģērbu uzņēmumu Patagonia izstrādājuši jaunu Less Microfiber filtru - vienkāršu risinājumu mikroplastmasas piesārņojuma samazināšanai veļas mazgāšanas laikā. Jaunais filtrs spēj uztvert līdz pat 98% mikrošķiedru, kas rodas veļas mazgāšanas laikā. Ja veļu mazgā četras reizes nedēļā, ievietojot veļas mašīnā divus kilogramus apģērba, filtrs var palīdzēt samazināt līdz pat 132 gramus mikroplastmasas atkritumu uz vienu cilvēku gadā, kas atbilst aptuveni astoņām 500 ml plastmasas pudelēm.

“Viedā māja” kā jaunais mūsdienīgas ikdienas standarts

Ierīcēm ir jāpielāgojas lietotāja ikdienai un rutīnai, nevis otrādi, tāpēc Samsung ir paplašinājis to ierīču klāstu, kuras var savstarpēji savienot un vadīt attālināti. Apvienojot jaunākos SmartThings uzlabojumus ar AI tehnoloģiju, Bespoke produkti piedāvā nemanāmi automatizētu mājas pieredzi - tādu, kurā ierīces apgūst lietotāju lietošanas paradumus un nodrošina personalizētu automatizāciju, pamatojoties uz viņa dzīvesveidu. Tagad un arī turpmāk uzņēmums integrēs Wi-Fi atbalstu visās jaunajās Bespoke ierīcēs, padarot savienojamību par standartu visās ierīču sērijās.

Uzņēmums atklāja arī jaunāko Bespoke Jet AI – līdz šim jaudīgāko[1] bezvadu putekļu sūcēju, kas saņēmis AI algoritma verifikāciju no UL - pasaules drošības zinātnes līdera, apstiprinot, ka konkrētais mākslīgā intelekta algoritms ir uzticams un spēj konsekventi radīt noteiktu rezultātu. Ar sūkšanas jaudu līdz pat 280 W[2] un darbības laiku līdz 100 minūtēm[3], Bespoke Jet AI nodrošina veiktspēju, kas nepieciešama, lai ar vienu uzlādi iztīrītu visu māju. AI tīrīšanas režīms[4] gudri uzrauga birstu slodzi un putekļsūcēja gaisa spiedienu, lai atšķirtu dažādas tīrīšanas vides,[5] un automātiski optimizē iestatījumus, piemēram, sūkšanas jaudu un birstu ātrumu,[6] lai maksimāli palielinātu veiktspēju, lietošanas laiku un manevrētspēju. Putekļsūcējam ir arī jauna daudzfunkcionāla tīrīšanas stacija, kas nekavējoties un efektīvi[7] iztukšo atkritumu tvertni.

Personalizēts un moderns dizains jebkuram interjeram

Trīs miljoni Bespoke ledusskapju, kas ir pārdoti visā pasaulē kopš šīs sērijas izlaišanas, liecina par cilvēku lielo interesi sadzīves tehnikas modernajā dizainā, kas piedāvā plašākas iespējas un funkcionalitāti. Šobrīd Bespoke klāstā kopumā ir 15 produktu kategorijas, kas pieejamas 52 valstīs. Jaunajos modeļos ir apvienotas dažas no Samsung vismodernākajām pārtikas uzglabāšanas tehnoloģijām ar minimālistiskiem priekšējiem paneļiem, kas pieejami dažādās krāsās un apdarē, turklāt ir maināmi un pielāgojami virtuves dizainam.

[1] Pamatojoties uz Korejas laboratorijas veikto testēšanu saskaņā ar standartu IEC62885-4: 2020, izmantojot spieķa tipa putekļsūcēju (bez birstes). Rezultāti tika salīdzināti ar tirgū pieejamo bezvadu putekļsūcēju sūkšanas jaudu (pamatojoties uz pārdošanas datiem no 2022. gada janvāra līdz decembrim, ko apkopojis neatkarīgs tirgus izpētes institūts).
[2] Pamatojoties uz Korejas laboratorijas veikto testēšanu saskaņā ar standartu IEC62885-4: 2020. Mērīts pie nemotorizēta instrumenta ieejas, kad atkritumu tvertne ir tukša, izmantojot Jet režīmu un lielas ietilpības akumulatoru, kas ir pilnībā uzlādēts. Rezultāti tika salīdzināti ar tirgū pieejamo bezvadu putekļsūcēju sūkšanas jaudu (pamatojoties uz pārdošanas datiem no 2022. gada janvāra līdz decembrim, ko apkopojis neatkarīgs tirgus izpētes institūts). Rezultāti var atšķirties atkarībā no faktiskā lietojuma.
[3] Norādītais darbības laiks ir balstīts uz lielas ietilpības akumulatora izmantošanu ar minimālu jaudas līmeni ar pievienotu nemotorizētu instrumentu. Rezultāti var atšķirties atkarībā no faktiskā lietojuma.
[4] Ar AI tīrīšanas režīmu saistītās funkcijas/veiktspēja tiks nepārtraukti atjaunināta un uzlabota, izmantojot SmartThings.
[5] Apkārtējie apstākļi var ietekmēt spēju noteikt dažādas tīrīšanas vides.
[6] Birstes griešanās ātrumu (apgr./min.) var regulēt, izmantojot tikai Active Dual Brush.
[7] Pamatojoties uz testa rezultātiem, izmantojot dažādu veidu putekļus. Rezultāti var atšķirties atkarībā no faktiskajiem lietošanas apstākļiem.

 
Visi komentāri
 
Pļerdaks 8.jūnijs 2023 22:57
0 0 Atbildēt

Samsungs tak ražo dārgi remontējamus štruntus. Kur ilgtspēja?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 22

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 

Alfa Romeo Junior kļūst pieejams pasūtīšanai 2

Alfa Romeo jaunākais modelis, kas tika pieteikts kā Milano, taču tagad pārdēvēts par Junior, kļūst pieejams pasūtīšanai Eiropas tirgū. Lasīt vairāk

 

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 38

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti