«Autocross Team Latvia» pārceļas uz Čehiju

 
4.jūlijs 2008 12:20

„Autocross Team Latvia” komanda šajā nedēļas nogalē aizvadīs Eiropas autokrosa čempionāta piekto posmu Čehijā, Novapakas trasē. Uz starta stāsies Jānis Boks bagiju D-3A klasē, Jānis Bogdanovičs un Aldis Zēbergs D-1 kategorijā.

Sportisti ir labā noskaņojumā, jo aizvadītajā nedēļas nogalē čempionāta ceturtajā posmā Vācijā Aldis Zēbergs guva otro vietu. Tajā pašā laikā visus Latvijas sportistus gaida dramatiska cīņa gan ar konkurentiem, gan tehniku.

Novapakas posms patīkami šokējis ar pamatīgu dalībnieku skaitu. Jāņa Boka D-3A klasē pieteikušies gandrīz 50 dalībnieku, aptuveni tikpat arī otrā bagiju klasē D-3, bet Jāņa Bogdanoviča un Alda Zēberga D-1 klasē – 30 sportisti. Rīkotāji pat speciāli trases tuvumā izveidojuši otru dalībnieku nometni, jo ar vienu izrādījies par maz! Tas nozīmē, ka netiks piedota neviena kļūda – ne tehniska, ne sportiska. Pretējā gadījumā cerību iekļūt klašu A finālos, kuros startē desmit dalībnieki, nav.

Taču tieši tehnikas problēmas „Autocross Team Latvia” pārstāvjiem rada lielākos sarežģījumus šā gada Eiropas čempionāta sezonā. Komandas biedri kooperējušies arī pirms šīs sacensības – Jāņa Boka komanda no Latvijas uz Čehiju nogādā Jāņa Bogdanoviča mašīnas ātrumkārbu, kas pēc Vācijas posma tika nosūtīta uz remontu. Iepriekšējo divu posmu tehnikas defekti – motora problēmas Bauskā un ātrumkārbas bojājumi Vācijā – Bogdanoviču no kopvērtējuma ceturtās vietas nosvieduši uz astoto.

Aldis Zēbergs pēc lieliskās otrās vietas pirms nedēļas Zēlovas trasē sacīja: „Noteikti par šo sacensību un manu iespēju braukt jāpasakās maniem senajiem atbalstītājiem Igoram Skokam un Olafam Berķim! Sacensībā kvalificējos startam A finālā no piektās vietas, taču izdevās labs starts un pirmajā aplī biju trijniekā. Uz brīdi biju iespiests starp Tomašu Karai un Nerjusu Naujokaiti – gandrīz kā spīlēs. Taču trases konfigurācijas dēļ Naujokaitim bija jāatlaiž mūs abus, jo līkumā visiem vietas nepietika. Braucu aiz čeha Vāclava Fejfāra un Karai, kad pēkšņi Fejfārs sagriezās un palika viena no pēdējām vietām, finišējot astotais. Liekas, vecmeistars kļūdījās ar riepu izvēli, ko veicināja izmaiņas trases segumā. Es nonācu otrajā vietā. Redzēju, ka aizmugurē cīnās pērnā gada čempionāta pirmo divu vietu ieguvēji Naujokaitis un krievs Aleksandrs Kvašņins, taču man viņi netraucēja, tāpēc braucu mierīgi. Ar acs kaktiņu pamanīju, ka Naujokaitis zaudējis pozīciju Kvašņinam, kas nozīmēja, ka čempionāta līderis nokritis uz ceturto vietu. Šis ir labs panākums un stimuls gan man, gan citiem Latvijas sportistiem atgūties no tehnikas problēmu radītās emocionālās spriedzes.”

Sestdien Novapakā sportisti aizvadīs treniņus, laika kontroles braucienus un pirmo kvalifikācijas sēriju. Svētdien tiks aizvadītas vēl divas kvalifikācijas sērijas un finālbraucieni. Informāciju par notikumiem Eiropas čempionāta posmā Čehijā varēsiet iegūt www.autocross.lv.

Viesturs Saukāns
LAF Preses dienesta vadītājs
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti