Tagad visām Renault rūpnīcām - ISO 14001 sertifikāts 1

 
15.jūlijs 2008 9:25

Pavisam nesen ISO 14001 sertifikāts piešķirts arī Somaca rūpnīcai Marokā un AvtoFramos rūpnīcai Krievijā, un tas nozīmē, ka šobrīd visām Renault ražotnēm piešķirts šis sertifikāts.

Jāatzīmē, ka, izstrādājot Renault eco2 programmu, kas paredz videi draudzīgāku automobiļu ražošanu, kā viens no pamatuzdevumiem tika minēts tieši ISO 14001 sertifikāta iegūšana.

ISO 14001 sertifikāts

ISO 14001 ir vides pārvbaldības sistēmas sertifikāts, kuru izsniedz Starptautiskā Standartizācijas Organizācija (International Organization for Standartization). Sertificēšanas process sevī ietver trīs posmus : ietekmes uz vidi analīzi, mērķu un uzdevumu definēšanu un izstrādātā attīstības plāna īstenošanu realitātē. Šī procedūra pieprasa arī to, lai iesaistītais personāls būtu informēts un mobilizēts plāna izpildīšanai.

Lai atbilstu ISO 14001 sertifikācijas prasībām, Renault plāna izstrādē un īstenošanā iesaistījis gan personālvadības, gan vides ekspertus. Tas ievērojami veicina darbinieku izglītošanos par ar vides aizsardzību saistītiem jautājumiem, kā arī nodrošina informācijas plūsmu.

Pirmā Renault rūpnīca, kura saņēma ISO 14001 sertifikātu bija Sandouville ražotne Francijā 1998.gada decembrī. Šobrīd, veidojot jaunas rūpnīcas visā pasaulē, Renault papildu uzmanību velta ekonomiskajiem, vides un sociālās attīstības faktoriem. Somaca rūonīcas Marokā tiks izveidota 2006.gadā un jau šogad tā saņēma ISO 140001 sertifikātu. Renault pārstāvji norāda, ka šajā rūpnīcā veiktas ievērojamas investīcijas, lai izveidotu to atbilstošu sertifikācijas prasībām. Savukārt AvtoFramos rūpnīca krievijā Renault pāarraudzībā nonāca 2005.gadā un bija pēdējā, kas ieguva ISO sertifikātu (tas piešķirts 2008.gada aprīlī).  Šajā situācijā sevišķa uzmanība tika veltīta tieši personālapmācībai un vides jautājumiem.

Renault vides vadības sistēma

Vides jautājumi ir viena no Renault grupas darbības prioritātēm. Jau 1995.gadā tika izveidota Renault vides vadības sistēma, kas tika ieviesta visās Renault pārstāvniecībās pasaulē, un šī sistēma ir balstīta uz nacionālu vides ekspertu ziņojumiem. Organizējot vides vadību, Renault izmanto gana unikālo pieeju – galvenā uzmanība tiek pievērsta organizācijas personāla izglītošanai par šiem ajutājumiem, nevis, piemēram, vietējo vides ekspertu.

Renault eco2

2007.gadā tika ieveista Renault eco2 automobiļu sērija – ietilpst ekonomiski izdevīgi un videi draudzīgi auto. Lai saņemtu eco2 nozīmīti, automobilim jāatbilst trim kritērijiem : pirmkārt, CO2 emisijai izplūdes gāzēs ir jābūt zemākai par 140g/km vai jābūt darbināmai ar biodegvielu ; otrkārt, tai jābūt ražotai rūpnīcā, kas saņēmusi IS0 14001 sertifikātu ; treškārt, vismaz 5% no auto plastmas konstrukcijām jābūt veidotām noi otrreiz pārstādātiem materiāliem un pēc auto nolietošanas tāutilizācijas līmenim jābūt vismaz 95%.

Renault uzskata, ka ekonomiskais un ekoloģiskais faktors nevar tikt atdalīti viens no otra, tāpēc šādu auto ražošana ir viena no darbības prioritātēm.
 
Visi komentāri
 
259572. viesis 15.jūlijs 2008 10:07
0 0 Atbildēt

videi draudzīga ražošana būtu tad, ja visi reņi pa taisno no konveijera nonāktu uz tolmetu

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Vorsprung durch Technik - jaunais Audi Q6 e-tron kļūs pieejams arī Latvijā (+ FOTO)

Audi Q6 e-tron ir pirmais sērijveida modelis, kas izstrādāts uz PPE (Premium Platform Electric) elektroauto platformas, un tas ir nākamais solis premium elektriskās mobilitātes attīstībā. Jaunais elektriskais SUV simbolizē Audi saukli Vorsprung durch Technik. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti