Aicina ziņot par velostatīvu ierīkošanu iestāžu teritorijās 1

 
17.jūlijs 2008 10:03

Rīgas domes Satiksmes departaments aicina iedzīvotājus un iestāžu pārstāvjus ziņot par jaunu augstā tipa velostatīvu ierīkošanu uzņēmumu un iestāžu tuvumā.

Informāciju aicināti sniegt Rīgas domes Satiksmes departamenta mājas lapas sadaļā "Diskusija" vai rakstot vēstuli Rīgas domes Satiksmes departamentam, Rīgā, Ģertrūdes ielā 36, LV- 1011.

Interneta lietotāji savu viedokli var paust šeit: http://www.rdsd.lv/?ct=sabap&fu=read&id=10&start=1

Lai popularizētu velosipēdistiem pretimnākošu attieksmi, kopš 2006.gada uzņēmumiem un iestādēm, kas savā pārraudzībā esošajās teritorijās darbinieku un apmeklētāju ērtībām ir ierīkojušas augstā tipa velostatīvus, Rīgas domes Satiksmes departaments sadarbībā ar velosipēdistu vortālu Veloriga.lv piešķir atzinības zīmi “Draudzīgs velosipēdistam”.

„Paralēli jaunu maģistrālo veloceliņu izbūvei Rīgā ir ļoti būtiska velostatīvu tīkla attīstība. Apsekojot velosipēdu pieslēgšanas vietas Rīgā, velosipēdistu vortāls Veloriga.lv secinājis, ka visvairāk velostatīvi nepieciešami pie braucienu galamērķiem- tirdzniecības centriem, kafejnīcām, uzņēmumiem un iestādēm. Tāpēc paralēli pašvaldības darbam pie velostatīvu uzstādīšanas ielu krustojumu tuvumā pilsētas centrā ir ļoti svarīgi, lai velostatīvi būtu ērti pieejami arī privāto uzņēmumu, veikalu un sabiedrisko iestāžu tuvumā. Atzinības zīme „Draudzīgs velosipēdistam” sniedz gan informāciju velobraucējiem, ka pie šīs iestādes ir iespēja atbilstoši pieslēgt velosipēdu, gan arī tā ir pateicība iestādei par velostatīva uzstādīšanu un reizē mudinājums arī citām iestādēm savā pārraudzībā esošajā teritorijā uzstādīt velostatīvus,” saka Rīgas domes Satiksmes departamenta Starptautisko projektu un velosatiksmes attīstības nodaļas vadītāja Olita Sproģe.

Atzinības zīme ir izgatavota uzlīmes veidā. Tā tiek piestiprināta pie uzņēmuma, iestādes vai veikala ieejas durvīm un apliecina, ka šeit ir iespējams pieslēgt velosipēdu pie statīva, kur pieslēgt var gan velosipēda riteni, gan rāmi.

Pirmās uzlīmes 2006.gadā „Draudzīgs velosipēdistam”, kā arī atzinības raksti tika pasniegti TC Olympia, TC Imanta, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrai, A/S Diena, VIC Velokurjers, projektam „Metropolia”, Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētai, Rīgas domes Vides departamentam. Šogad kā pirmais „Draudzīgs velosipēdistam” uzlīmi ir saņēmis Latvijas Nacionālais mākslas muzejs. Plašāka informācija un attēli Veloriga.lv sadaļā "Draudzīgs velosipēdistam."

Velosipēdistu vortāls Veloriga.lv norāda, ka velosipēda drošību veido trīs pamatfaktori: droša slēdzene, drošas konstrukcijas velostatīvs, pie kura var piestiprināt gan velosipēda rāmi, gan abus vai vismaz vienu riteni, kā arī vietas drošība, kur tiek atstāts pieslēgts velosipēds.
 
Visi komentāri
 
259946. viesis 18.jūlijs 2008 21:42
0 0 Atbildēt

kads vareja iemest kaukadu info ka tie velostativi izskatas.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti