«Auto Stils» rallija supersprints atgriežas Jelgavā

 
25.jūlijs 2008 11:06

Svētdien 27. jūlijā Jelgavā, sporta kompleksā „Rullītis” plkst. 10:00 tiks dots starts trešajām rallija supersprinta sacensībām 2008. gada sezonā – Auto Stils supersprintam (RSS) standarta un sporta automašīnām „Rullītis-2”. Sacensību dalībnieku starta numurus saņēmuši 165 dalībnieki 8 ieskaites klasēs.

Pēc nedaudz vairāk, kā mēneša pārtraukuma Auto Stils supersprints atgriežas Jelgavas sporta kompleksā „Rullītis”. Šoreiz, 27. jūlijā, rallija supersprintā uz starta stāsies vairāk nekā 150 dalībnieki 4 standarta, 2 sporta, kā arī VAZ kluba un kroskartu klasēs.

Tradicionāli lielākais skaits dalībnieku pieteikušies standarta auto klasē ar divu riteņu piedziņu un motora tilpumu virs 1,6 litriem – 37 dalībnieki. Iekļūšana 10 labāko skaitā šādā konkurencē jau ir uzskatāms par lielu sasniegumu. Jāatgādina, ka iepriekšējos divos RSS, kas norisinājās Bauskā un Jelgavā attiecīgi maijā un jūnijā, uzvaru šajā klasē svinēja Sandis Laukšteins (VW Golf III). Iepriekšējā posmā 22. jūnijā šīs klases 1.-4. vietu šķīra nieka 1,8 sekundes.

Otrs kuplākais dalībnieku skaits gaidāms standarta turbo pilnpiedziņas automašīnu klasē – starta numurus saņēmuši 33 dalībnieki. Par šīs klases un visa RSS neapšaubāmu favorītu jāuzskata rallijā rūdītais Matīss Mežaks, kurš uzvarēja iepriekšējā posmā. Tomēr rezultātu būs grūti prognozēt, jo starta saraksts Matīsam sola nopietnu konkurenci.

VAZ klasē uz starta ir abi iepriekšējo RSS klases uzvarētāji – Tālivaldis Brants un Edgars Tralla, kopā 16 sportisti. Šīs klases braucēji piesaista skatītāju uzmanību ar savu atraktīvo un azartisko braukšanu.

Pēc veiksmīgām sacensībā Ziemeļeiropas zonas rallijkrosa trasēs Latvijā un Lietuvā, Jelgavā uz starta izies 7 kroskartu braucēji, kuru vidū skatītājiem būs iespēja vērot 2 spēcīgāko klašu kroskartus – 15 gadus veco Jāni Baumani ar 250 cm3 kroskartu un pieredzējušo rallistu Tomu Tamoviču ar 600 cm3 klases kroskartu. Ja tehnika neniķosies, tad tieši Tomam vajadzētu būt visātrākajam braucējam RSS ātrumposmā. Savukārt 125 cm3 klases ierindā ir atgriezies Bauskas RSS uzvarētājs, 12 gadus vecais Dzintars Ramats, kas sola interesantu cīņu šīs klases favorītam, Ralfam Sirmacim (14 g.v.). Līdzīgi, kā klases cīņu biedri Dāvis Tobiass un Eliss Dukaļskis, arī Ralfs Sirmacis paralēli kroskartam sēdīsies  pie auto stūres un startēs standarta auto klasē ar „Renault Clio”. Jāatgādina, ka iepriekšējā RSS ātrākais 125 cm3 kroskarts tikai par dažām sekundēm kopvērtējumā piekāpās ātrākajam braucējam trasē – Matīsam Mežakam ar „Mitsubishi Lancer Evo 9”.

Standarta auto klasē līdz 1,6 litriem pieteicies 21 dalībnieks, atmosfēriskajā pilnpiedziņas klasē 19, savukārt Open 2WD, jeb sporta vientilta piedziņas klasē -- 24. Sporta pilnpiedziņas klasē šoreiz startēs 8 dalībnieki.

Interesanti, ka 27. jūlijā RSS ātrumposmā no 165 dalībniekiem uz starta dosies 24 dalībnieki, kuri ir 18 gadus veci un jaunāki. No tiem 18 dalībnieki, kuri brauc ar salona automašīnām tiks vērtēti U18 klases ietvaros, bet 6 jaunieši startē kroskartu klases ieskaitē.

Arī šoreiz Auto Stila rallija supersprinta „Rullītis-2” ātrumposms ir izveidots ap zināmo „Rullīša” kartinga trasi ar jauktu segumu – 60% grunts, 40% asfalts.

Jāatgādina, ka RSS savu dzimšanu Latvijā piedzīvoja šā gada martā, kad Latvijas Automobiļu federācijas standarta automašīnu komisija nolēma ieviest sporta disciplīnu, kas aizstātu savulaik izzudušo standarta auto ralliju.

Nokļūšanas karti, dalībnieku sarakstu un informāciju par Auto Stils supersprintu var atrast www.autosport.lv
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Mazda CX-80: septiņas sēdvietas, hibrīdi un dīzeļi (+ FOTO)

Mazda nesen prezentēja savu pilnīgi jauno flagmani CX-80. Tā virsbūve veidota, domājot par ērtu manevrēšanu ikdienas braukšanas un parkošanās situācijās, taču ar trim sēdvietu rindām tā nodrošina papildu daudzpusību lielākām ģimenēm. Lasīt vairāk

 

Kāpēc jaunais Toyota Land Cruiser ir principiāli cits auto? (+VIDEO) 12

Uz plašās planētas ražošanā vairs nav atlicis daudz tādu automašīnu kā Toyota Land Cruiser. Tāpēc pirmā iepazīšanās ar jaunās jeb J250 paaudzes modeli Skotijā ir īpaši svarīga. Lasīt vairāk

 

Rīgas dome ārkārtas sēdē lems par 10 miljonu eiro novirzīšanu ielu seguma atjaunošanai 5

Šodien izsludināta Rīgas domes ārkārtas sēde, kurā deputāti lems par vairāk nekā 10 miljonu eiro novirzīšanu ielu seguma remontiem, liecina ārkārtas sēdes darba kārtība. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti