Nedēļas nogalē rallijsprints «Gulbis 2008» Gulbenē

 
6.augusts 2008 13:26

9. un 10. augustā Gulbenes apkārtnē risināsies Latvijas rallijsprinta čempionāta sestais posms „Gulbis 2008”. Līdz čempionāta noslēguma atlikuši tikai divi posmi, tāpēc jau Gulbenē var tikt kronēti pirmie čempioni.

Atsevišķās ieskaites klasēs kopvērtējuma vadībā šobrīd atrodas Jānis Dūcis/Aivars Anevics (4WD+), Raimonds Dūcis/Guntis Kampe (4WD), Krists Kalniņš/Andžejs Jankovskis (1600+), Andris Andiņš/Māris Ešmanis (1600) un Mareks Vītols/Elviss Stankēvics (Road). Komandu vērtējumā pirmajā vietā „Veģi” (piloti Jānis Dūcis, Raimonds Dūcis, Gatis Balgalvis).
   
Jau tradicionāli Gulbene uzņem divus rallijsprinta čempionāta posmus – ziemā notiek „Sarma”, bet augusta sākumā „Gulbis”. Šīs nedēļas nogalē sacensības sāksies jau sestdien, kad pēc trases pierakstīšanas un tehniskās komisijas (kas šoreiz solās būt ļoti barga) pēcpusdienā tiks dots starts „Road” klases prologam. Sporta automašīnas sešus paredzētos ātrumposmus veiks svētdien rīta pusē. Trīs „dopi”, katrs no kuriem būs jāveic divas reizes, pārsvarā virzīsies pa iepriekš jau rallija sacensībās izmantotiem ceļiem. Interesanti, ka pirmo reizi rallijsprintā ātruma slāpētāji būs izveidoti nevis no plastmasas konusiem, bet gan no smagām siena ķīpām. Pavisam paredzēti septiņi šādi šķēršļi. Dalībnieki noteikti priecāsies, ka iepazīties ar trasi varēs trīs reizes ierasto divu vietā.

Divus posmus līdz čempionāta beigām intriģējoša situācija izveidojusies 4WD+ klases kopvērtējumā – vienāds punktu skaits ir trīskārtējiem čempioniem Jānim Dūcim/Aivaram Anevicam („Mitsubishi EVO VIII”) un Mikam Ernstsonam/Kārlim Kļaviņam („Mitsubishi EVO IX”). Lai gan Ernstsona ekipāža par tik augstiem mērķiem cīnās tikai pirmo sezonu, šķiet, ka psiholoģiskais pārsvars ir viņu pusē, jo pēdējā sacīkstē „Ķekavā 2008” Ernstons/Kļaviņš izcīnīja pirmo uzvaru, galvenos sāncenšus atstājot otrajā vietās. Iepriekšējās 17 sacīkstēs Dūcis tikai četras reizes bija atļāvis vinnēt citiem (divas otrās vietas un divas izstāšanās). Šķiet, ka izstāšanās „Ķekavā 2008” pēc 21 p finišētas sacīkstes pēc kārtas būs laupījusi Arvja Aruma („Subaru Impreza”) izredzes uz zelta medaļu – atpalikšana no līderiem ir 12 punkti.

4WD klasē pretim pirmajam čempiona titulam soļo Jāņa Dūča vecākais brālis Raimonds („Audi 90 Quattro”) kopā ar stūrmani Gunti Kampi. Dūcis/Kampe šosezon uzvarējuši trīs sacīkstēs un tuvākos sekotājus Mareku Švarcu-Švampānu/Didzi Putniņu („Subaru Impreza RS”) apsteidz par 15 punktiem, kas ir uzvaras tiesa. Nav šaubu, ka Švarcs-Švampāns Gulbenes ceļos, kas viņam ir labi pazīstami, metīsies atspēlēt līdera pārsvaru, tomēr Dūcim titula nodrošināšanai vajadzētu pietikt ar stabilu sniegumu (finišu punktos) atlikušajos divos posmos. Valdošie čempioni Didzis Blūms/Aigars Rencis („Subaru Impreza RS”) no kopvērtējuma līdera atpaliek jau par 26 punktiem un divos pēdējos posmos šo atstarpi sadeldēt nav reāli.

Neprognozējami pavērsieni iespējami 1600+ klasē. Šķietami drošs atrāviens no pārējiem šobrīd ir kopvērtējuma līderiem Kristam Kalniņam/Andžejam Jankovskim („VW Golf II”) un par trim punktiem atpaliekošajiem Kasparam Brencim/Armandam Ziemelim („Honda Civic Type-R”). Tomēr cerības uz titulu vēl saglabā šīs klases ātrākā ekipāža Uldis Briedis/Monvīds Austrums („Renault Clio”) un Jānis Fārenhorsts/Ingars Smaižis („Renault Clio”). Nedaudz mazākas šķiet Fārenhorsta izredzes, bet pārējo trīs duetu cerības uz zelta medaļu ir apmēram vienādas.
1600 klasē pēc „Ķekavas 2008” notikusi kārtējā līderu maiņa – vadībā izvirzījušies Andris Andiņs/Māris Ešmanis („VW Golf  II”), uz otro pozīciju ar četru punktu deficītu nobīdot ekipāžu Arnis Alksnis/Armands Pārupe („Lada Samara”). Iejaukties cīņā par augstākā kaluma godalgām vēl var Mārcis Strautiņš/Guntis Mūrnieks („Suzuki Ignis”), Mārtiņš Vītols/Ronalds Rozenbergs („Lada Samara”) un kopvērtējuma piektajā vietā esošie Atis Bruņinieks/Nauris Bruņinieks („VW Golf II”), kuri noteikti būs galveno favorītu vidū svētdien „Gulbī 2008”.  Pēc neoficiālas informācijas, Alksnis Gulbenē startēs ar Strautiņa bijušo „Lada Samara”, jo paša kaujas spēkrata Ķekavas sacīkstēs gūtais motora defekts izrādījies pārāk nopietns.

„Road” klasē šosezon turpinās 2007. gada čempionu Mareka Vītola/Elvja Stankēvica („Mitsubishi Lancer”) dominēšana – viņiem četras uzvaras piecos posmos. Tomēr kopvērtējuma tabulā līderus turpina vajāt Māris Freibergs/Edgars Trūps („VW Jetta”), regulāri krājot punktus par finišiem labāko trijniekā – 12 punktu deficītu teorētiski iespējams likvidēt pat vienās sacensībās. Interesanti, ka „Road” ir vienīgā klase, kurā palikuši tikai divi titula pretendenti.
Komandu vērtējumā pussoļa attālumā no kārtējās uzvaras ir „Veģi” (piloti Jānis Dūcis, Raimonds Dūcis, Gatis Balgalvis). Sīvāka cīņa gaidāma par pārējām godalgotajām vietām „B&K Rallijs”, „Auto Stils rally team I”, „Rallyemotion.net”, „PN” un „Kurzeme DnB Nord” vienību starpā.

Plašāka informācija par rallijsprintu „Gulbis 2008” pieejama www.autosport.lv un www.4rati.lv .
Rallijsprintu „Gulbis 2008” organizē SIA „Auto-moto skola” ar Gulbenes pilsētas domes, SIA „Sendija”, SIA „Audzes 2004”, reklāmas darbnīcas „Kopa”, laikraksta „Dzirkstele” un „Gulbenes televīzijas” atbalstu.

Latvijas rallijsprinta čempionāts
Kopvērtējums pirms 6. (no 7) posma
4WD+
Jānis Dūcis/Aivars Anevics 57, Miks Ernstsons/Kārlis Kļaviņš 57, Arvis Arums 49 punkti, Edgars Piļka/Igors Sidorovs 42.
4WD
Raimonds Dūcis/Guntis Kampe 67, Mareks Švarcs-Švampāns/Didzis Putniņš 52, Gatis Balgalvis/Lauris Kaktiņš 50, Didzis Blūms/Aigars Rencis 41.
1600+
Krists Kalniņš/Andžejs Jankovskis 55, Kaspars Brencis/Armands Ziemelis 52, Uldis Briedis/Monvīds Austrums 42, Jānis Fārenhorsts/Ingars Smaižis 41.
1600
Andris Andiņš/Māris Ešmanis 43, Arnis Alksnis/Armands Pārupe 39, Mārcis Strautiņš/Guntis Mūrnieks 36, Mārtiņš Vītols/Ronalds Rozenbers 31.
ROAD*
Mareks Vītols/Elviss Stankēvics 69, Māris Freibergs/Edgars Trūps 57, Uldis Dūka/Pēteris Dūka 32, Ēriks Miķelsons 31.
Komandas
„Veģi” (piloti Jānis Dūcis, Raimonds Dūcis, Gatis Balgalvis) 174, „B&K Rallijs” (Mareks Vītols, Arvis Arums, Mārcis Ķenavs) 130, „Auto Stils rally team I” (Mareks Švarcs/Švampāns, Edgars Piļka, Zigurds Kalniņš) 112.

(punktus piešķir: 1.v. – 15 p., 2.v. – 12 p., 3.v. – 10.p., 4.v. – 9 p., ..., 12.v. – 1.p.)

LAF SAK preses dienests
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti