«Bensons Auto» turpinās aktīvu darbību, taču administratora pārraudzībā 3

 
29.maijs 2009 0:00

Uzņēmums “Bensons Auto” turpina savu saimniecisko darbību un plāno to aktivizēt, taču ņemot vērā 28.maijā tiesneša Alda Stieņa pasludināto SIA “Bensons Auto” maksātnespējas procesu, uzņēmums turpmāk strādās tiesas nozīmētā administratora Ainara Kreica pārraudzībā.

“Es vēl ar administratoru ticies neesmu, bet cik esmu noskaidrojis, vispārējā procedūra ir tāda, ka bez administratora atļaujas uzņēmums nedrīkstēs pārdot pamatlīdzekļus, kā arī veikt citas darbības, kuras var ietekmēt uzņēmuma vērtības samazināšanos,” stāsta Māris Bensons, taču šāds ierobežojums uzņēmēju nebiedējot, jo neko tādu arī neesot plānots darīt.

Māris Bensons ir pārliecināts par SIA “Bensons Auto” sanāciju, to pamatojot gan ar uzņēmuma līdzšinējo labo slavu klientu acīs, gan arī pārdomāti izstrādāto uzņēmuma biznesa plānu, kas paredz SIA “Bensons Auto” specializāciju lietoto un mazlietoto automašīnu tirdzniecības segmentā Baltijas mērogā.

Māris Bensons arī ir gandarīts par to, ka līdz ar ziņas publicēšanu par uzņēmuma makstātnespējas pieteikumu, klientu un sadarbības partneru ticība uzņēmumam nav mazinājusies. “Klienti ir saprotoši, un tas nozīmē arī to, ka līdzšinējais ieguldījums uzņēmuma tēla un attiecīgi arī uzticības veidošanā,” uzskata Māris Bensons.

Atgādinām, ka 2009.gada 11.maijā SIA “Bensons Auto” iesniedza maksātnespējas pieteikumu, lai tādējādi iegūtu likumā noteiktās iespējas nodrošināt uzņēmuma darbību un iespējamo attīstību. “Uzņēmums joprojām savlaicīgi pilda visas uzņemtās saistības, taču tuvojas tas brīdis, kad tam ir jāsāk maksāt nodokļu parāda atliktos maksājumus nepilnu divu miljonu latu apmērā, taču šai ekonomiskajā situācijā tas šobrīd nebūtu bijis iespējams,” stāsta Māris Bensons.

SIA “Bensons Auto” turpina sniegt auto servisa pakalpojumus “Honda” automašīnu lietotājiem, kā arī apkalpo citas automašīnu markas. Profesionāli ir uzsākta lietotu un mazlietotu automašīnu tirdzniecība. Šobrīd ik mēnesi jau tiek pārdots vairāk nekā 40 automašīnas. Maijā pārdoto auto skaits jau pārsniegs 50.

2009.gadā uzņēmums strādā bez zaudējumiem, lai gan ikmēneša kredītu un līzingu saistības ir vairāk nekā 40.000 lati, tai skaitā par ļoti dārgo un iepriekšējām vajadzībām domātu datora programmu, iekārtām u.c. Šī brīža ieņēmumi ik mēnesi jau pārsniedz Ls 250.000. Neskatoties uz pieaugošo krīzi, SIA “Bensons Auto” ieņēmumiem ir tendence ik mēnesi palielināties. Tos veido ieņēmumi no autoservisa pakalpojumiem, rezerves daļu tirdzniecības, kā arī komisijas maksas par lietoto un mazlietoto automašīnu tirdzniecību.

Māris Bensons paredz, ka šobrīd ļoti liela perspektīva ir 2 līdz 6 gadus vecu auto tirdzniecībai. “Šis segments Latvijā un ar Baltija ir ļoti neapgūts un attiecīgi arī ļoti perspektīvs,” uzskata Māris Bensons.
 
Visi komentāri
 
269051. viesis 29.maijs 2009 9:33
0 0 Atbildēt

nasing spešal ;)

ieņēmumi 250k, kredītos 40k, pieņemsim, ka algās 15k, elektrībā, sakaros, bulciņās klientiem uttt vēl kādi 5k

kopā strādā bez zaudējumiem...

izskatās, ka ieņēmumos iekļauti arī cipari no 50 lietotu mašīnu pārdošanas

tas nozīmē, ka kantorim ir vismaz 25% varka???

269061. viesis 29.maijs 2009 13:40
0 0 Atbildēt

tu pirktu lietu tačku ar 25% uzcenoumu?

269076. viesis 31.maijs 2009 21:48
0 0 Atbildēt

Izmisuma pilns reklāmraksts.

Un atklāt kredītu saistības/ieņēmumus jau nu bija pēdējais, ko vajadzēa darīt.

Ticiet man, šis rakstiņš neglābs uzņēmuma dzīvotspēju un tas pzudīs kādā no vēstures atvilknēm.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Busiņa šoferis zaudē tiesības (+ VIDEO) 7

Busiņa šoferis brauc pa kreiso malējo joslu un bloķē ātrāk braucošos, bet, kas vēl ļaunāk, vienā brīdī viņš apstājas un iet izskaidroties ar Audi vadītāju. Lasīt vairāk

 

Nissan modernizējis krosoveru Qashqai (+ FOTO) 7

Pēc trim gadiem apritē, modernizāciju piedzīvojis viens no Nissan kompaktās klases modeļiem - krosovers Qashqai. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 5

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 21

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti