«BMW» prezentē jaunu sporta konceptauto 1

 
31.augusts 2009 15:22

Kompānija BMW oficiāli ir prezentējusi ekoloģiski tīru sporta konceptautomobili EfficientDynanmics, kuru plašākai publikai parādīs Frankfurtes autoizstādē septembrī. Kā teikts preses relīzē, automobilis apvieno sevī BMW "uzlādēto" M-versiju dinamiku un hibrīdauto augsto degvielas ekonomiju.



BMW EfficientDynamics prototips ar sēdvietu formulu 2+2 ir uzbūvēts uz alumīnija šasijas bāzes, bet lielākā daļa virsbūves ir izveidota no īpaša polikarbonāta stikla, kurš spilgtā saules gaismā automātiski paliek tumšāks. Automobilis ir aprīkots ar hibrīdu spēkiekārtu, kura sastāv no trīscilndru 1,5 litru turbodīzeļa ar 163 zirgspēku jaudu un diviem elektromotoriem - pa vienam uz katras ass. Dzinējs darbojas kopā ar robotizētu divsajūgu ātrumkārbu. Priekšā izvietotā 80 z.s.elektrodzinēja jauda nepieciešamības gadījumā 30 sekunžu laikā var palielināties līdz 112 zirgspēkiem vai arī 10 sekundēs - līdz 139 zirgspēkiem. Kopējā spēkiekārtas jauda ir 356 zirgspēki, bet maksimālais griezes moments - 800 Nm.



No nulles līdz "simtam" automobilis spēj ieskrieties 4,8 sekundēs un sasniegt ar elektroniku ierobežoto maksimālo ātrumu 250 km/stundā. Vidējais degvielas patēriņš ir 3,76 litri uz 100 km, bet CO2 izmešu daudzums - 99 grami uz kilometru. BMW EfficientDynamics tikai ar elektrodzinēju spēj nobraukt 50 kilometrus, bet, pieslēdzot dīzeļdzinēju, pat 690 kilometrus.



Enerģijas sadalījumu elektrodzinēju pieslēgšanas brīdī un pārējo spēkiekārtas komponentu darbību aprēķina dators, kurš, izmantojot navigācijas sistēmas datus un automātisko stop/start sistēmu, spēj "paredzēt" situāciju uz ceļa un attiecīgi sagatavot nepieciešamās sistēmas darbam un uzkrāt vai sadalīt enerģiju to darbībai.



Litija-polimēru akumulatorus no parastās 220 voltu elektrības rozetes varēs uzlādēt 2,5 stundās, bet no 380V - tikai 44 minūtēs.  

BMW EfficientDynamics sērijveida variants būs pieejams 2012.gada beigās, un automobiļu skaits būs ierobežots.
 
Visi komentāri
 
270663. viesis 31.augusts 2009 22:16
0 0 Atbildēt

Vispār nteresants, no aizmugures tikai pēc civika izskatās ;)

Bet nu malas tik augstas, kas tas aparāts paredzēts peldēšanai pa ūdeni? Un Klarksonam atkal būs tests jātaisa, kā meitenes svārkos tiks tādā iekšā :D

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 19

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 

Alfa Romeo Junior kļūst pieejams pasūtīšanai 2

Alfa Romeo jaunākais modelis, kas tika pieteikts kā Milano, taču tagad pārdēvēts par Junior, kļūst pieejams pasūtīšanai Eiropas tirgū. Lasīt vairāk

 

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 38

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti